Το υγειονομικό πώς το λένε στα καλιαρντά;

Σε επιστολή του προς τον κ. Παπαϊωάννου ο κ. Χατζηγάκης αναφέρει, μεταξύ των άλλων, ότι το θέμα της συμβίωσης των ατόμων του ιδίου φύλου και της νομικής του ρύθμισης είναι πολυδιάστατο και αφορά σε ένα πλήθος ζητημάτων (κληρονομικά, φορολογικά, ασφαλιστικά, υγειονομικά, συνταξιοδοτικά, προνοιακά, εργασιακά κλπ,) τα οποία χρειάζονται συνθετική μελέτη και είναι αρμοδιότητος πολλών άλλων υπουργείων. (www.in.gr 28.03.2008, η έμφαση δική μου).

Ε! βέβαια, είναι γνωστό πως οι ομοφυλόφιλοι δεν πλένουν συχνά τα χέρια τους.

Έκτακτη ενημέρωση (21:39, 29.03.09): την υγειονομική διάσταση του θέματος δεν την επισήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης αλλά, απ΄ότι φαίνεται, η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου στην επιστολή που έστειλε στον υπουργό. Τους αμολάς τώρα ένα φάσκελο τους υποκριτές ή δεν τους αμολάς;

Share

7 thoughts on “Το υγειονομικό πώς το λένε στα καλιαρντά;

  1. Η αλήθεια δυστυχώς είναι ότι η εμφάνιση σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων είναι πολύ συχνή στους ομοφυλόφιλους και προφανώς κάτι τέτοιο θα ήθελε να περιγράψει ο κ. Χατζηγάκης στην επιστολή του προς τον κ. Παπαϊωάννου, όμως το γεγονός ότι η ελληνική κοινωνία δεν είναι ακόμα έτοιμη να δεχτεί τη διαφορετικότητα αναγκάζει τους πάντες να αναζητούν δικαιολογίες και να προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από το δαχτυλό τους μπροστά στο φόβο του ξεσηκωμού του κλήρου και του λαού! Άλλωστε δεν ξεχνάμε ότι η Δεξιά του Θεού συνέβαλε τα μέγιστα στην εκλογή της Νέας Δημοκρατίας το 2004 και ιδιαίτερα για την επανεκλογή της το 2007! Ποιός θα ήθελε σε αυτή τη δύσκολη στιγμή -για όλους- να έχει εχθρό του τους αντιπροσώπους του μεγαλοδύναμου; Φαρισαϊσμός και υποκρισία για μία ακόμα φορά!

  2. Η αλήθεια δυστυχώς είναι ότι η εμφάνιση σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων είναι πολύ συχνή στους ομοφυλόφιλους και προφανώς κάτι τέτοιο θα ήθελε να περιγράψει ο κ. Χατζηγάκης στην επιστολή του προς τον κ. Παπαϊωάννου, όμως το γεγονός ότι η ελληνική κοινωνία δεν είναι ακόμα έτοιμη να δεχτεί τη διαφορετικότητα αναγκάζει τους πάντες να αναζητούν δικαιολογίες και να προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από το δαχτυλό τους μπροστά στο φόβο του ξεσηκωμού του κλήρου και του λαού! Άλλωστε δεν ξεχνάμε ότι η Δεξιά του Θεού συνέβαλε τα μέγιστα στην εκλογή της Νέας Δημοκρατίας το 2004 και ιδιαίτερα για την επανεκλογή της το 2007! Ποιός θα ήθελε σε αυτή τη δύσκολη στιγμή -για όλους- να έχει εχθρό του τους αντιπροσώπους του μεγαλοδύναμου; Φαρισαϊσμός και υποκρισία για μία ακόμα φορά!

  3. Pingback: Αγγελόπουλος Σπύρος » Blog Archive » Σύμφωνο Συμβίωσης και Ομοφυλόφιλοι

  4. Αυτό περι υγειονομικού, σημαίνει πως όταν πηδιέται ο γείτονας κολλάω κάτι εγώ. Ε δεν είναι έτσι. Τα θέματα υγείας των ομοφυλοφίλων είναι θέματα υγείας όχι υγειονομίας. Υγειονομία σημαίνει να αρπάζεις AIDS επειδή ο γείτονας έχει ομόφυλη συμβίωση.

    Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Η δημόσιο υγεία — το αντικείμενο του υγειονομικού δηλαδή — δεν κινδυνεύει από τους ομοφυλόφιλους. Δηλαδή το ρίσκο για τη δημόσια υγεία δεν πιστεύω να είναι στατιστικά σημαντικό ώστε να το ανάγουμε σε υγειονομικό ζήτημα.

  5. Αυτό περι υγειονομικού, σημαίνει πως όταν πηδιέται ο γείτονας κολλάω κάτι εγώ. Ε δεν είναι έτσι. Τα θέματα υγείας των ομοφυλοφίλων είναι θέματα υγείας όχι υγειονομίας. Υγειονομία σημαίνει να αρπάζεις AIDS επειδή ο γείτονας έχει ομόφυλη συμβίωση.

    Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Η δημόσιο υγεία — το αντικείμενο του υγειονομικού δηλαδή — δεν κινδυνεύει από τους ομοφυλόφιλους. Δηλαδή το ρίσκο για τη δημόσια υγεία δεν πιστεύω να είναι στατιστικά σημαντικό ώστε να το ανάγουμε σε υγειονομικό ζήτημα.

  6. Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο ο κ. Χατζηγάκης σημειώνει ότι αυτά τα θέματα χρειάζονται διαφορετική αντιμετώπιση για ένα ένα ζευγάρι με βάση μόνο και μόνο το φύλλο των ατόμων που απαρτίζουν το ζευγάρι.
    Δηλαδή γιατί ό,τι ισχύει σήμερα για ένα ζευγάρι ετερόφυλο να μην ισχύει και για ένα ομόφυλο; Τι ειδικές ρυθμίσεις απαιτούνται με βάση μόνο και μόνο το φύλλο του ζευγαριού; Απορία εκφράζω…

  7. Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο ο κ. Χατζηγάκης σημειώνει ότι αυτά τα θέματα χρειάζονται διαφορετική αντιμετώπιση για ένα ένα ζευγάρι με βάση μόνο και μόνο το φύλλο των ατόμων που απαρτίζουν το ζευγάρι.
    Δηλαδή γιατί ό,τι ισχύει σήμερα για ένα ζευγάρι ετερόφυλο να μην ισχύει και για ένα ομόφυλο; Τι ειδικές ρυθμίσεις απαιτούνται με βάση μόνο και μόνο το φύλλο του ζευγαριού; Απορία εκφράζω…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *