Φωνή ή φόνοι των μαθητών;

Ο Υπουργός Εθνικής Ημιμάθειας και Φαντασιοπληξίας κάνει διάλογο με τους μαθητές, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.  Η διεύθυνση είναι fonitonmathiton@ypeth.gr.  Κι όπως σημειώνει ο Άνεμος και υπενθυμίζει ο Πάσχος Μανδραβέλης: φωνή ή φόνοι των μαθητών;   Μέγα το μυστήριο κι ευτυχώς που στο Υπουργείο Εθνικής Ημιμάθειας και Φαντασιοπληξίας χρησιμοποιούν το Hellenic Quest και τη νοηματική γλώσσα των υπολογιστών.  Άτιμη κενωνία της πλεροφορίας!

Share

Μανδραβέλης έναντι συλλογικής εσωστρέφειας

Αν υπάρχει κάποιος που αμφιβάλλει πως ο Πάσχος Μανδραβέλης είναι από τους πιο οξυδερκείς δημοσιογράφους που έχουμε στην Ελλάδα, το  άρθρο του στην Καθημερινή 11.11.08 είναι η απάντηση:

Εντάξει, το εμπεδώσαμε! Η Ελλάδα δεν έχει Ομπάμα. Αλλά σάμπως έχει Harvard για να εκπαιδεύσει ένα φοιτητή για να γίνει σαν το νέο ίνδαλμά μας; Σάμπως έχει «Harvard Law Review» για να ψηθεί στη διεύθυνσή του ένας νέος, ώστε να γίνει κάποια στιγμή σαν τον Ομπάμα; Ή μήπως έχει μη κυβερνητικές οργανώσεις σαν αυτές που δούλεψε στα νιάτα του ο Αφροαμερικανός γερουσιαστής, για να αποκτήσει τις πρώτες του πολιτικές εμπειρίες στις φτωχογειτονιές του Σικάγο; Και όλα αυτά τα ΜΜΕ που θρηνούν και οδύρονται για την απουσία ενός Ομπάμα από την Ελλάδα, μήπως πρέπει πρώτα να αναρωτηθούν: έχουμε media που θα συζητούσαν μια πολιτική πρόταση σαν του Ομπάμα; Ή μήπως έχουμε πολλές εκδοχές του «National Enquirer», Μέσα Ενημέρωσης δηλαδή που ασχολούνται με την πολιτική μόνο όταν «χωρίσει ο Θωμάς με τη Βαρβάρα και ο Νίκος ο ψηλός με τη Φανή».

Με αφορμή το άρθρο του Πάσχου, θέλω να εκφράσω μια σκέψη που με προβληματίζει εδώ και πολλούς μήνες λοιπόν:

Τα περισσότερα προβλήματα — αν όχι όλα — που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελληνική κοινωνία έχουν λυθεί από χρόνια σε άλλες χώρες.   Λίγο να μελετούσαν οι «αρμόδιοι» τα best practice και τις εμπειρίες άλλων χωρών, πολλά στραβά στην Ελλάδα θα είχαν ήδη διορθωθεί.

Η συλλογική εσωστρέφεια που μας χαρακτηρίζει ως κοινωνία, μας οδηγεί στον μαρασμό.  Φτάνει πια!

Share

Μανδραβέλης, to the point

[…] κανείς δεν έκανε την γοργόνα του Μεγαλέξαντρου παντιέρα στο Σύνταγμα για να ζητήσει την μη εφαρμογή των νόμων: «έωμεν τους νόμους καθεύδειν! Αφήστε τους νόμους να κοιμούνται, ας κοιμηθούν οι νόμοι… «Το Σύνταγμα επιτάσσει και την θρησκευτική διαπαιδαγώγηση των Ελλήνων», είπε. Μαντέψτε σε ποιο άρθρο αναφέρθηκε…

Ο Πάσχος, στην Καθημερινή, 28 Μαρτίου 2007.

Share

Το ακρωτηριασμένο ΑΕΙ

“Και δυστυχώς, όπως έγινε με τη ραδιοτηλεόραση, η φούσκα του ασφυκτικού ελέγχου της Παιδείας θα σκάσει απότομα. Κι όταν σκάσει, τα υπάρχοντα ιδρύματα δεν θα ξέρουν πώς να ανταγωνιστούν και η χώρα θα μείνει με ένα εκπαιδευτικό τοπίο ανάλογο του ραδιοτηλεοπτικού.”

Continue reading

Share