Κι αυτός μελετούσε …

Σύμφωνα με τις ειδήσεις της 11.11.08, ο Υπουργός Εθνικής Φαντασιοπληξίας Ευριπίδης Στυλιανίδης:

[…] επέκρινε τις προηγούμενες κυβερνήσεις για «άναρχη και χωρίς μελέτη ίδρυση τμημάτων ΤΕΙ σε ολόκληρη τη χώρα».

Δηλαδή, τα δύο νέα τμήματα ΤΕΙ στη Δράμα που ο ίδιος ίδρυσε πριν λίγους μήνες, στήθηκαν με κάποια μελέτη και με αρχές;  Διότι μελέτη δεν δημοσίευσε το υπουργείο του Εθνικού Φαντασιόπληκτου για τα νέα τμήματα στη Δράμα.  Ούτε και τις αρχές πάνω στις οποίες στηρίζεται η μελετημένη ίδρυση τμημάτων ΤΕΙ, έχει δημοσιοποιήσει το υπουργείο του Hellenic Quest-man.

Η καταπληκτική δήλωση όμως αυτού του Ημιμαθούς που οι Έλληνες ανέχονται ως υπουργό στο σημαντικότερο τομέα για το μέλλον της χώρας είναι η εξής:

[…] αντί να συνεντευξιάζονται [οι πρυτάνεις], θα έπρεπε να δώσουν απάντηση στους 350.000 ανέργους πτυχιούχους ΑΕΙ, ΤΕΙ, που ετεροαπασχολούνται.

Αν οι πρυτάνεις έχουν δίκιο σ’ ένα πράγμα αυτό είναι η σταθερή θέση τους εδώ και χρόνια για μείωση του αριθμού των εισακτέων (με επακόλουθη μείωση του αριθμού των πτυχιούχων).  Οι εισακτέοι όμως αυξάνοται και πληθαίνουν οι πτυχιούχοι, εξ’ αιτίας της πολιτικής που ακολουθεί το Υπουργείο Παιδείας.

Ημιμαθής, Φαντασιόπληκτος, και Θρασύτατος: ο υπουργός παιδείας του επανιδρυμένου κράτους.

Share

Αδιαφάνεια εσείς, διαφάνεια εμείς

Η τσαπατσουλιά, προχειρότητα, και ανευθυνότητα με την οποία επιβάλλεται η χάραξη πολιτικής στον ευαίσθητο τομέα της παιδείας: Μελέτη Επέκτασης του [Δημοκρίτειου] Πανεπιστημίου [Θράκης] στην Ανατολική Μακεδονία. (Αρχείο PDF μεγέθους 16 ΜΒ)

Για μήνες τώρα ακούγαμε από μωροφιλόδοξους Δραμινούς πολιτικούς και πολιτευτές υποσχέσεις περι επέκτασης του ΔΠΘ στη Δράμα. Το ιστολόγιο αυτό διαφώνησε ριζικά και κάθετα με την ίδρυση ενός ακόμη πανεπιστημίου στην Ελλάδα το οποίο θα υπηρετούσε τοπικιστικές κοντόφθαλμες ανάγκες και θα οδηγούσε ακόμη χαμηλότερα το επίπεδο της ανώτατης εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Οι μωροφιλόδοξες υποσχέσεις για πανεπιστήμιο στη Δράμα στηρίχθηκαν (και) σε μια μελέτη επέκτασης του ΔΠΘ. Η μελέτη αυτή ακόμη και σήμερα παρέμενε αδημοσίευτη και αδιάθετη από τους θεσμικούς φορείς της: ούτε το ΔΠΘ την δημοσίευσε κάπου ούτε και η Νομαρχία Δράμας. Σήμερα την δημοσίευσα στο ιστολόγιο αυτό.

Share

Η υποτίμηση της νοημοσύνης των Δραμινών συνεχίζεται

Απτόητη η Νομαρχία Δράμας, αφού εισέπραξε (για δεύτερη φορά σε 18 μήνες) ένα κατηγορηματικό όχι στο αίτημα για ίδρυση πανεπιστημίου τσαντίρ-μαχαλά στο νομό, αντί να ζητήσει μια συγνώμη από τους Δραμινούς για την κοροϊδία διαρκείας, βγάζει και γλώσσα:

Η διεκδίκηση µιας πανεπιστηµιακής σχολής συνεχίζεται […] Η διεκδίκηση δεν στηρίζεται µόνο στη µελέτη που υπάρχει, αλλά και στην οµόφωνη απόφαση της Συγκλήτου τού Πανεπιστηµίου Θράκης. (Δελτίο Τύπου Νομαρχίας Δράμας, δημοσιευμένο στην Ηχώ Δράμας)

Με άλλα λόγια η διεκδίκηση στηρίζεται σε μια μελέτη που γράφτηκε στο πόδι, δίχως ποιοτικά χαρακτηριστικά και που δεν έχει δημοσιευτεί. Και στην ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου την οποία ο Πρύτανης του ΔΠΘ δυναμίτισε τον Οκτώβριο του 2007 δηλώνοντας: «εμείς αυτή την στιγμή δεν ευαγγελιζόμαστε επέκταση του ΔΠΘ

43 χρόνια πέρασαν από το 1965 όταν πρωτοπροβλήθηκε η ταινία Υπάρχει και Φιλότιμο. Κι από τότε οι Γκρούεζες και οι Ντούζοι πληθαίνουν και τους ανεχόμαστε — τουλάχιστον στη Δράμα.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xdbaRZhBWZ4[/youtube]

Share

Δράμας Δράμα

[Δ]εν υπάρχει εξέλιξη στο θέμα της ίδρυσης κάποιου άλλου τμήματος ΤΕΙ στο νομό [Δράμας] ή στην δημιουργία πανεπιστημιακής σχολής, παρά τα όσα είχαν ακουστεί από τα πλέον αρμόδια χείλη παλιότερα. (Ηχω Δράμας 08.02.08)

Ποιά είναι τα «αρμόδια χείλη»; Διότι ούτε η πρώην ούτε ο νυν υπουργός Παιδείας υποσχέθηκαν σχολή ή τμήμα στη Δράμα. Οι υποσχέσεις μέχρι τώρα ακούστηκαν από τα χείλη του νομάρχη και άλλων τοπικών πολιτικών και πολιτευτών. Χείλη αναρμόδια δηλαδή να εκφράσουν πολιτική ανώτατης παιδείας στην Ελλάδα.

Continue reading

Share

Γιατί γράφω;

Διαδικτυακός καλός φίλος με ρώτησε γιατί μάχομαι την επέκταση του ΔΠΘ στη Δράμα. Η ερώτηση ήταν στοργική και καλόπιστη. Το πνεύμα της ήταν απλό: αφού όσο και να γράφεις, οι τσαπατσούληδες και οι μέτριοι θα το στήσουν το τσαντίρ-μαχαλά πανεπιστήμιο. Παραθέτω την απάντησή μου.

Continue reading

Share

Η επέκταση του ΔΠΘ, μέρος 2ο

Τον Ιούνιο του 2007, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης παρουσίασε στη Δράμα τη Μελέτη Επέκτασης του Πανεπιστημίου στην Ανατολική Μακεδονία. Έγραψα σε προηγούμενο άρθρο, πως η μελέτη έγινε κάτω από την πίεση τοπικών παραγόντων και προκειμένου να ικανοποιήσει τις τοπικιστικές μωροφιλοδοξίες Δραμινών πολιτευτών. Μεσολάβησαν οι πρόωρες εκλογές και ο διορισμός νέου υπουργού παιδείας.

Continue reading

Share

Η επέκταση του ΔΠΘ, μέρος 1ο

Τον Ιούνιο του 2007, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης παρουσίασε στη Δράμα τη Μελέτη Επέκτασης του Πανεπιστημίου στην Ανατολική Μακεδονία. Η μελέτη αφήνει την εντύπωση πως οι ακαδημαϊκές ανάγκες περνούν σε δεύτερη μοίρα προκειμένου να εξυπηρετηθούν τοπικές πολιτικές ισορροπίες.
Continue reading

Share

Η Δράμα στη Θράκη

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας με ψήφισμά του ουσιαστικά υπάγει το νομό Δράμας στη Θράκη. Έτσι μένει η Καβάλα ως ο μόνος νομός της Ανατολικής Μακεδονίας. Απομένει να ζητήσουν και οι Καβαλιώτες την υπαγωγή τους στη Θράκη και να λήξει άδοξα η ιστορία της Ανατολικής Μακεδονίας.

Continue reading

Share