Μα μπαίνει άνοιξη στην πόλη …

Έπειτα απο τον βαρύτερο χειμώνα που βίωσα στο Σικάγο στα 12 χρόνια που βρίσκομαι εδώ, αναρρωτιέμαι: αν αυτό είναι το global warming, τότε το ice age πώς ακριβώς ήταν;

Μετά την χιονοθύελλα της περασμένης βδομάδας (12 εκ. χιόνι) το θερμόμετρο χτύπησε 51 βαθμούς Φάρεναιτ, ήτοι 10,5 Κελσίου. Με ζέστανε κι ο άπαιχτος Πετρουλάκης με το σημερινό σκίτσο του στην Καθημερινή.

Η διασκέδαση από την καθημερινότητα συνεχίστηκε όταν διάβασα το εξής στην τοπική Chicago Tribune: «[a] masked man, armed with a revolver, came in to [ …] 2600 N. Laramie Ave. and began demanding money, said Jose Sida, 37, a mechanic. Employees told him they had little money and couldn’t open the safe, so the man left two phone numbers for them to call when the owner returned with the combination, Sida said.»

Η καλύτερη είδηση της μέρας πάντως ήταν η εξής: «Tata to announce Jaguar purchase». Αυτό θα πει poetic justice! Απομένει να δούμε την BMW σε ισραηλινά χέρια και την Rolls Royce σε ιρλανδικά για να ξεπεράσουμε για τα καλά τις ενοχές και τα συμπλέγματα που μας άφησε ο 20ος αιώνας.

Share

2 thoughts on “Μα μπαίνει άνοιξη στην πόλη …

  1. Σιγά είδες και εσύ μερικά χιόνια και το έκανες τόσο μεγάλο θέμα… Εδώ πήγε ο φίλος μου στο Duluth Minnesota και του είπανε πως ο μόνος μήνας του χρόνου που δεν έχει χιονίσει εκεί είναι ο Ιούλιος!!!

    Φαντάζεσαι να κάθεσαι και να θαυμάζεις την Αυγουστιάτικη πανσέλινο και ξαφνικά να πέφτουν νιφάδες στο κοκτέΐλ σου?

  2. Σιγά είδες και εσύ μερικά χιόνια και το έκανες τόσο μεγάλο θέμα… Εδώ πήγε ο φίλος μου στο Duluth Minnesota και του είπανε πως ο μόνος μήνας του χρόνου που δεν έχει χιονίσει εκεί είναι ο Ιούλιος!!!

    Φαντάζεσαι να κάθεσαι και να θαυμάζεις την Αυγουστιάτικη πανσέλινο και ξαφνικά να πέφτουν νιφάδες στο κοκτέΐλ σου?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *