Μια φωτογραφία

Η φωτογραφία αριστερά δημοσιεύτηκε στους New York Times το Σάββατο 02.02.08. Ένα βασανισμένο σκυλί που επιβίωσε κάτω από άθλιες συνθήκες, αρχίζει σιγά-σιγά να ξανα-εμπιστεύεται τους ανθρώπους.

Πρόκειται για ένα από τα σκυλιά που χρησιμοποιούσε ο, καταδικασμένος και φυλακισμένος πλεόν, Αμερικανός ποδοσφαιριστής Michael Vick σε κυνομαχίες. Σε μια χώρα που λατρεύει τους ποδοσφαιριστές της και τα κατοικίδια ζώα, η ιστορία έγινε πρωτοσέλιδο. Πριν λίγους μήνες ανακαλύφθηκε ότι ο αστέρας του Αμερικανικού ποδοσφαίρου διατηρούσε εκτροφείο σκύλων και κύκλωμα κυνομαχιών.

Η ταλαιπωρία των ζώων ήταν ανείπωτη και περιγράφεται γλαφυρά στο άρθρο των NYT. Τα σκυλιά κατασχέθηκαν από τις αστυνομικές αρχές. Η ευθανασία ήταν το πιθανότερο μέλλον τους. Μερικές φιλοζωικές οργανώσεις όμως ζήτησαν, και έλαβαν, την επιμέλεια των σκυλιών.

Η φωτογραφία παραπάνω δείχνει ένα απο τα σκυλιά αυτά μαζί με ένα από τα άτομα που τα φροντίζουν. Προσέξτε τη στάση του σκυλιού: την πλάγια (και όχι στηθαία) επαφή με τον άνθρωπο, την τυλιγμένη — σε θέση εμπιστοσύνης — ουρά, και το σηκωμένο κεφάλι με τα κατεβασμένα αυτιά (ένδειξη ευχαρίστησης). Ένα σκυλί που μαθαίνει, σιγά-σιγά, πως οι άνθρωποι δεν είναι όλοι τέρατα.

Share

4 thoughts on “Μια φωτογραφία

  1. Αυτά βρίσκεις Λεωνίδα και …μου λείπει ο Σίμπα μου. Βλέπω τη φωτογραφία αυτή και νοιώθω ακόμα τη ζεστασιά του… Όταν ακουμπούσε ακριβώς έτσι.

  2. Αυτά βρίσκεις Λεωνίδα και …μου λείπει ο Σίμπα μου. Βλέπω τη φωτογραφία αυτή και νοιώθω ακόμα τη ζεστασιά του… Όταν ακουμπούσε ακριβώς έτσι.

  3. Εδώ στην Ελλάδα δεν ξανακούστηκε τίποτα για το βρωμερό κύκλωμα βασανισμού των σκύλλων σε αντίστοιχα δήθεν εκτροφεία που προόριζαν τα σκυλιά για κυνομαχίες. Ίσως για μια ακόμη φορά να μην βρέθηκαν πρόθυμοι μάρτυρες κατηγορίας.

  4. Εδώ στην Ελλάδα δεν ξανακούστηκε τίποτα για το βρωμερό κύκλωμα βασανισμού των σκύλλων σε αντίστοιχα δήθεν εκτροφεία που προόριζαν τα σκυλιά για κυνομαχίες. Ίσως για μια ακόμη φορά να μην βρέθηκαν πρόθυμοι μάρτυρες κατηγορίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *