Αλαμ(π)άνα

Τι το ‘θελα το ταξίδι στον Βαθύ Νότο, Ιούλιο μήνα.  Με το θερμόμετρο να χτυπά 38C (και βάλε) και το υγρόμετρο να παίζει στο 75% (και βάλε)…

Montgomery, Alabama.  The deep south.  Ο καιρός άγριος.  Το παγωμένο τσάι πετιμέζι στη ζάχαρη.  Η προφορά, το southern drawl, το κάτι άλλο.  Η τυπική απόκριση στο ευχαριστώ ένα «yes sir».  Το αεροδρόμιο πιο μικρό κι από αυτό της Καβάλας.  Οι φυλετικές διακρίσεις να σιγοβράζουν ακόμη.  Η βάση της εθνοφρουράς ανοιχτή στο κοινό — θες φωτογραφία δίπλα στο F16;  Κανένα πρόβλημα!  Το φαγητό απίθανο: τελικά στο νότο ξέρουν πώς να μαγειρεύουν το χοιρινό καλύτερα από κάθε άλλη περιοχή των ΗΠΑ — με εξαίρεση ίσως τη Χαβάη.

Αλλά η ζέστη, αφόρητη ζέστη.

Εδώ ήταν η έδρα της πρώτης κυβέρνησης της συνομοσπονδίας (οι χαμένοι του εμφύλιου πολέμου).  Εδώ χτύπησε και η καρδιά του κινήματος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις ΗΠΑ.  Ιστορία.  Γραμμένη στην ζέστη του καλοκαιριού.

Share

10 thoughts on “Αλαμ(π)άνα

  1. Το αεροδρόμειο της Καβάλας μπορεί να είναι μικρό αλλά έχει ένα όνομα πολύ βαρύ και αποτελεί στυλοβάτη της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής…

  2. Το αεροδρόμειο της Καβάλας μπορεί να είναι μικρό αλλά έχει ένα όνομα πολύ βαρύ και αποτελεί στυλοβάτη της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής…

  3. το αερορόμιο της καβάλας έχει ένα όνομα πολύ βαρύ που αποτελει στυλοβάτη της ελληνικής εξωτερικής πολιτικης αλλα η εξωτερική μας πολιτική δεν είναι και πολύ βαρια!

    Αλήθεια έβγαλες φωτογραφία δίπλα σε F-16?
    θα σε “πάρουν” για κατάσκοπο…

  4. το αερορόμιο της καβάλας έχει ένα όνομα πολύ βαρύ που αποτελει στυλοβάτη της ελληνικής εξωτερικής πολιτικης αλλα η εξωτερική μας πολιτική δεν είναι και πολύ βαρια!

    Αλήθεια έβγαλες φωτογραφία δίπλα σε F-16?
    θα σε “πάρουν” για κατάσκοπο…

  5. Νεκτάριε δεν ανέβασα ακόμη τις φωτό των F16 αλλά λάβε λίγες φωτό από μια παλιότερη επίσκεψη στη Wright Patterson Air Force Base:
    http://picasaweb.google.com/lgreco/200605WPAFB

    Σιγά μη με πάρουν για κατάσκοπο. Εδώ δεν είναι αεροδρόμιο Μίκρας!

  6. Νεκτάριε δεν ανέβασα ακόμη τις φωτό των F16 αλλά λάβε λίγες φωτό από μια παλιότερη επίσκεψη στη Wright Patterson Air Force Base:
    http://picasaweb.google.com/lgreco/200605WPAFB

    Σιγά μη με πάρουν για κατάσκοπο. Εδώ δεν είναι αεροδρόμιο Μίκρας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *