Γκρέμισε φούρνος;

Η Chicago Tribune, που στα 161 χρόνια της δεν έχει υποστηρίξει Δημοκρατικό υποψήφιο, ανακοίνωσε χτες (17.10.08) την στήριξή της προς τον Barack Obama.  Και οι Los Angeles Time, η 4η μεγαλύτερη εφημερίδα των ΗΠΑ σε κυκλοφορία,  ανακοίνωσαν την στήριξή τους προς τον Obama — ήταν η πρώτη φορά από το 1972 που η εφημερίδα τοποθετήθηκε σε προεκλογική εκστρατεία.

Οι LA Times μάλιστα, σχολιάζοντας την στάση τους απέναντι στον McCain έγραψαν:

Η Palin είναι η πλέον ακατάλληλη υποψήφια μεγάλου κόμματος για την αντιπροεδρία, στη ζωντανή μνήμη.  Η απόφαση [για την υποψηφιότητα Palin] φέρνει ερωτηματικά για το τι είδους σκεπτικό — αν αυτή είναι η κατάλληλη λέξη — θα καθοδηγεί τον Λευκό Οίκο υπό την προεδρία του McCain

Η Tribune έγραψε για τον Obama:

Έχουμε τεράστια εμπιστοσύνη στην διανοητική του δύναμη, την ηθική πυξίδα το, και την ικανότητά του να λαμβάνει με περισυλλογή μεστές, προσεκτικές αποφάσεις.

Ιστορικές στιγμές για τις ΗΠΑ.

Share

9 thoughts on “Γκρέμισε φούρνος;

  1. Νεκτάριε βλέπουν (και βλέπω) τον πιο ελπιδοφόρο πολιτικό της τελευταίας 25ετίας. Βλέπουν την ευκαιρία για επούλωση των πληγών που δημιούργησε η πόλωση και η εσωστρέφεια των τελευταίων 8 ετών. Βλέπουν έναν ψύχραιμο, καλλιεργημένο πολιτικό. Η ιστορία, βεβαίως, θα δείξει αν αυτό που βλέπουν είναι πραγματικό και όχι επίπλαστο. Αλλά οι πρώτες ενδείξεις είναι πολύ ενθαρρυντικές.

  2. Νεκτάριε βλέπουν (και βλέπω) τον πιο ελπιδοφόρο πολιτικό της τελευταίας 25ετίας. Βλέπουν την ευκαιρία για επούλωση των πληγών που δημιούργησε η πόλωση και η εσωστρέφεια των τελευταίων 8 ετών. Βλέπουν έναν ψύχραιμο, καλλιεργημένο πολιτικό. Η ιστορία, βεβαίως, θα δείξει αν αυτό που βλέπουν είναι πραγματικό και όχι επίπλαστο. Αλλά οι πρώτες ενδείξεις είναι πολύ ενθαρρυντικές.

  3. Pingback: Γκρέμισε φούρνος; — ροη σταχυολόγων

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *