Προτάσεις για καλά εστιατόρια στην Αθήνα;

Βάζουμε πλώρη για Αθήνα τα Χριστούγεννα.  Έχετε να προτείνετε εστιατόρια τα οποία θα άξιζε να επισκεφτούμε;

Τί ψάχνω: εστιατόρια που πρωτοτυπούν με την Ελληνική κουζίνα καθώς και εστιατόρια που τηρούν με πίστη παραδοσιακές γεύσεις (π.χ. το Αθήρι).

Δεν ψάχνω:  εστιατόρια με γαλλική ή γαλλοστραφή κουζίνα καθώς και ethnic εστιατόρια (πχ ινδικά, κινέζικα, κτλ).

Κέντρο ή προάστεια, φτηνό ή ακριβό, χύμα ή κυριλέ, αν πιστεύετε πως αξίζει τον κόπο αφήστε ένα σχόλιο με πληροφορίες όπως: το όνομα του εστιατορίου, την περιοχή ή και τη διεύθυνσή του, και μια σύντομη περιγραφή της κουζίνας και του τι σας άρεσε εκεί.  Γράψτε όμως μόνο για εστιατόρια στα οποία έχετε πάει οι ίδιοι κι όχι για καταστήματα για τα οποία σας έχουν μιλήσει τρίτοι.

Υπόσχομαι σχόλια με εντυπώσεις άμα τῃ επιστροφῄ.

Share
  • Εκτός των υπολοίπων που θα βρείτε, δείτε κι εδώ:
    http://www.tavernoxoros.gr/

    Για πιο… βρώμικες παραδοσιακές καταστάσεις:
    http://www.thelosouvlakia.gr/

  • Εκτός των υπολοίπων που θα βρείτε, δείτε κι εδώ:
    http://www.tavernoxoros.gr/

    Για πιο… βρώμικες παραδοσιακές καταστάσεις:
    http://www.thelosouvlakia.gr/

  • ΜΙΜΗ ΘΩΜΑ

    Miια και ειμαι μαγειρας στο επαγγελμα μπορω να σας κουρασω με τρια κατεβατα σχολια.Ομως πιστευω οτι το βαρουλκο του Λαζαρου ουτε πιανεται ουτε συγκρινεται με τιποτε αν και ειναι ακριβο. Ομως τισ μοσχαρισιες και τις πατατες του Παπουτση δεν τις εφαγα αλλου στην Ελλαδα ΠΟΥΘΕΝΑ . Ευχαριστω

  • Miια και ειμαι μαγειρας στο επαγγελμα μπορω να σας κουρασω με τρια κατεβατα σχολια.Ομως πιστευω οτι το βαρουλκο του Λαζαρου ουτε πιανεται ουτε συγκρινεται με τιποτε αν και ειναι ακριβο. Ομως τισ μοσχαρισιες και τις πατατες του Παπουτση δεν τις εφαγα αλλου στην Ελλαδα ΠΟΥΘΕΝΑ . Ευχαριστω

  • Οι μοσχαρίσιες του Παπουτσή ήταν καλές όσο είχε τον συναγωνισμό με τον Χρύσανθο. Τώρα πια έχουν πέσει πολύ

  • Οι μοσχαρίσιες του Παπουτσή ήταν καλές όσο είχε τον συναγωνισμό με τον Χρύσανθο. Τώρα πια έχουν πέσει πολύ

  • Σπυρέτο στον Χρύσανθο είχα πάει πριν 4-5 χρόνια και δεν ξετρελλάθηκα για να σου πω την αλήθεια. Καλά τα μπριζολάδικα και τα σουβλατζίδικα αλλά ρε παιδιά, τίποτα με πιο παραδοσιακές γεύσεις δεν υπάρχει;
    Μίμη, καλό το Βαρούλκο κι η Σπονδή αλλά όπως έγραψα τέτοιου είδους εστιατόρια έχουμε και εδώ (Σικάγο) και μάλιστα σε καλύτερες τιμές και με λιγότερη μούρη. Αναζητώ καταστήματα με γεύσεις Ελληνικές καθώς και προσεγμένες ταβερνούλες (πχ το Απόνερο στο Θυμάρι, η Σμαράγδα στην Πεύκη).

  • Σπυρέτο στον Χρύσανθο είχα πάει πριν 4-5 χρόνια και δεν ξετρελλάθηκα για να σου πω την αλήθεια. Καλά τα μπριζολάδικα και τα σουβλατζίδικα αλλά ρε παιδιά, τίποτα με πιο παραδοσιακές γεύσεις δεν υπάρχει;

    Μίμη, καλό το Βαρούλκο κι η Σπονδή αλλά όπως έγραψα τέτοιου είδους εστιατόρια έχουμε και εδώ (Σικάγο) και μάλιστα σε καλύτερες τιμές και με λιγότερη μούρη. Αναζητώ καταστήματα με γεύσεις Ελληνικές καθώς και προσεγμένες ταβερνούλες (πχ το Απόνερο στο Θυμάρι, η Σμαράγδα στην Πεύκη).

  • Το όνομά σας

    Δοκίμασε και τον Παντελή στο Φάληρο για πολίτικη κουζίνα
    (βασικά αξίζει το χουνκιάρ μπεγεντί που φτιάχνει)

  • Το όνομά σας

    Δοκίμασε και τον Παντελή στο Φάληρο για πολίτικη κουζίνα
    (βασικά αξίζει το χουνκιάρ μπεγεντί που φτιάχνει)

  • Δεν έρχεσαι από Πάτρα καλύτερα, για καμια σαρδελίτσα πετάλι, κανά γόνο, κανα αρνάκι στα κλίματα … 😉

  • Δεν έρχεσαι από Πάτρα καλύτερα, για καμια σαρδελίτσα πετάλι, κανά γόνο, κανα αρνάκι στα κλίματα … 😉

  • Alan Dallon

    τσοκτσοκ μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος ; Ονοόματα και διευθύνσεις παρακαλώ !

  • Alan Dallon

    τσοκτσοκ μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος ; Ονοόματα και διευθύνσεις παρακαλώ !

  • Και όμως στην Αθήνα είναι πολύ δύσκολο να βρεις κάποιον που να ξέρει να ψήνει το κρέας και να μην στο κάνει κάρβουνο. ΑΚόμη και raw να το ζητήσεις στεγνό και κάρβουνο θα στο φέρουν!

    (btw, τον Χρύσανθο στα τελευταία του – that is 4-5 χρόνια πριν – τον είχε αγοράσει ο παπουτσής)

  • Και όμως στην Αθήνα είναι πολύ δύσκολο να βρεις κάποιον που να ξέρει να ψήνει το κρέας και να μην στο κάνει κάρβουνο. ΑΚόμη και raw να το ζητήσεις στεγνό και κάρβουνο θα στο φέρουν!

    (btw, τον Χρύσανθο στα τελευταία του – that is 4-5 χρόνια πριν – τον είχε αγοράσει ο παπουτσής)

  • Αντιστρέφω την ερώτηση. Θα είμαι σε λίγο καιρό στη Δράμα για δυό μέρες. Υπάρχει τίποτα καλό να δω; (εστιατόρια, αξιοθέατα, γραφεία διαγραφέντων βουλευτών, …)

  • Αντιστρέφω την ερώτηση. Θα είμαι σε λίγο καιρό στη Δράμα για δυό μέρες. Υπάρχει τίποτα καλό να δω; (εστιατόρια, αξιοθέατα, γραφεία διαγραφέντων βουλευτών, …)

  • Servitoros

    Καταρχάς το Ιντεάλ στην Πανεπιστημίου για Αθηναϊκή αστική κουζίνα σε στυλ Τσελεμεντέ με σέρβις δεκαετίας του 1950. Για μαγειρίο συνιστώ τον Μπαρμπαγιάννη στην Μπενάκη τέρμα Εξάρχεια, για ψησταριές και κρεατολαγνεία συνιστώ να κινηθείτε προς Καισαριανή έχεις πολλές καλές και φτηνές επιλογές. Τέλος για ένα μεζέ στο κέντρο με μπυρά, ούζο ή ρακί είτε στην Πλατεία Κάννιγος μέσα στην Στοά ή στον Καπετάν Μιχάλη στον παράλληλο πεζόδρομο κάτω από την Ακαδημίας στο ύψος του Παττάκη.

  • Servitoros

    Καταρχάς το Ιντεάλ στην Πανεπιστημίου για Αθηναϊκή αστική κουζίνα σε στυλ Τσελεμεντέ με σέρβις δεκαετίας του 1950. Για μαγειρίο συνιστώ τον Μπαρμπαγιάννη στην Μπενάκη τέρμα Εξάρχεια, για ψησταριές και κρεατολαγνεία συνιστώ να κινηθείτε προς Καισαριανή έχεις πολλές καλές και φτηνές επιλογές. Τέλος για ένα μεζέ στο κέντρο με μπυρά, ούζο ή ρακί είτε στην Πλατεία Κάννιγος μέσα στην Στοά ή στον Καπετάν Μιχάλη στον παράλληλο πεζόδρομο κάτω από την Ακαδημίας στο ύψος του Παττάκη.

  • S G

    Χοχλιδακι, στο Χαλανδρι, στην Πεντελης 41 κοντα στο κεντρο, μια ασπρη μονοκατοικια με ελληνικο φαγητο (καπως μικρασιατικο), καλες τιμες, καλη εξυπηρετηση, πολυ συμπαθητικο και χαλαρο περιβαλλον.

    να σημειωσω στα προτερηματα οτι δεν ειναι νεοπλουτε, νεογυφτε, αρπαξαμε ψευδοιταλικες ονομασιες και προσφερουμε ψευδοισπανικο φαγητο σε ψευδοαραβικο περιβαλλον… (σοβαρα τωρα ψαχνοντας για την διευθυνση ειδα κατι τραγικα ονοματα με μπασταρδεμενα κατασπασμενα ισπανικα και ιταλικα και εχω φριξει)

    “στην Αθήνα είναι πολύ δύσκολο να βρεις κάποιον που να ξέρει να ψήνει το κρέας και να μην στο κάνει κάρβουνο”

    μεγαλη αληθεια.

  • Θέμη στη Δράμα έχει ένα αξιοπρέπεστατο τσιπουράδικο (Καβούρας, στην οδό Διάκου, πίσω από την κεντρική πλατεία). Τα υπόλοιπα θα στα πω απευθείας στο email.

  • Θέμη στη Δράμα έχει ένα αξιοπρέπεστατο τσιπουράδικο (Καβούρας, στην οδό Διάκου, πίσω από την κεντρική πλατεία). Τα υπόλοιπα θα στα πω απευθείας στο email.

  • twindrop

    Εγώ θα σου πρότεινα το Aleria και τον Βασίλαινα στον Πειραιά…Πολή καλό επίσης είναι Oil Resto…Έξαχνα τις προάλλες και τα βρήκα στο http://www.greekeat.gr . Έχει και άλλες περιοχές αν ενδιαφέρεσαι…

  • twindrop

    Εγώ θα σου πρότεινα το Aleria και τον Βασίλαινα στον Πειραιά…Πολή καλό επίσης είναι Oil Resto…Έξαχνα τις προάλλες και τα βρήκα στο http://www.greekeat.gr . Έχει και άλλες περιοχές αν ενδιαφέρεσαι…

  • Καλησπέρα.

    Θα σου πρότεινα το μαγειρείο Δίπορτο(http://ask4food.gr/content/view/1092/46/) για ταξίδι στην παλιά Αθήνα και εκπληκτικά ρεβύθια και ψαράκια. Για κρεατοφαγία μάλλον το ARGENTINA στον Μαραθώνα (http://ask4food.gr/content/view/193/46/) αλλά κάνε κράτηση πρώτα και ανέφερε και το κρέας που επιθυμείς (είδος, ποσότητα). Τέλος, η ΧΡΥΣΑ (http://ask4food.gr/content/view/830/45/#jreview_652) στον Κεραμεικό είναι δημιουργική ελληνική κουζίνα σε στυλ Αθήρι, θα σου αρέσει αν και λίγο ακριβή!

    Γενικά, αν θες να το ψάξεις πιο πολύ πήγαινε στο http://www.ask4food.gr και αναζήτησε εστιατόρια με βάση των αριθμό κριτικών, για ελληνική κουζίνα. Τα σχόλια είναι από πελάτες ποθ έφαγαν πρόσφατα οπότε και η κρίση ακόμα πιο αντικειμενική. Εγώ παρακολουθώ στο ευρετήριο χρηστών τον aristos και έχω ανακαλύψει διαμαντάκια!

    Καλή τύχη και απόλαυση!

  • Καλησπέρα.

    Θα σου πρότεινα το μαγειρείο Δίπορτο(http://ask4food.gr/content/view/1092/46/) για ταξίδι στην παλιά Αθήνα και εκπληκτικά ρεβύθια και ψαράκια. Για κρεατοφαγία μάλλον το ARGENTINA στον Μαραθώνα (http://ask4food.gr/content/view/193/46/) αλλά κάνε κράτηση πρώτα και ανέφερε και το κρέας που επιθυμείς (είδος, ποσότητα). Τέλος, η ΧΡΥΣΑ (http://ask4food.gr/content/view/830/45/#jreview_652) στον Κεραμεικό είναι δημιουργική ελληνική κουζίνα σε στυλ Αθήρι, θα σου αρέσει αν και λίγο ακριβή!

    Γενικά, αν θες να το ψάξεις πιο πολύ πήγαινε στο http://www.ask4food.gr και αναζήτησε εστιατόρια με βάση των αριθμό κριτικών, για ελληνική κουζίνα. Τα σχόλια είναι από πελάτες ποθ έφαγαν πρόσφατα οπότε και η κρίση ακόμα πιο αντικειμενική. Εγώ παρακολουθώ στο ευρετήριο χρηστών τον aristos και έχω ανακαλύψει διαμαντάκια!

    Καλή τύχη και απόλαυση!

  • S G

    Χοχλιδακι, στο Χαλανδρι, στην Πεντελης 41 κοντα στο κεντρο, μια ασπρη μονοκατοικια με ελληνικο φαγητο (καπως μικρασιατικο), καλες τιμες, καλη εξυπηρετηση, πολυ συμπαθητικο και χαλαρο περιβαλλον.

    να σημειωσω στα προτερηματα οτι δεν ειναι νεοπλουτε, νεογυφτε, αρπαξαμε ψευδοιταλικες ονομασιες και προσφερουμε ψευδοισπανικο φαγητο σε ψευδοαραβικο περιβαλλον… (σοβαρα τωρα ψαχνοντας για την διευθυνση ειδα κατι τραγικα ονοματα με μπασταρδεμενα κατασπασμενα ισπανικα και ιταλικα και εχω φριξει)

    “στην Αθήνα είναι πολύ δύσκολο να βρεις κάποιον που να ξέρει να ψήνει το κρέας και να μην στο κάνει κάρβουνο”

    μεγαλη αληθεια.