Κουτοπονηριές στο διαδίκτυο

Μάλλον θα περάσει στα ψιλά γράμματα των εφημερίδων αλλά η κουτοπονηριά ενός δημάρχου μπορεί να δημιουργήσει κακό προηγούμενο στον χώρο του Ελληνικού Διαδικτύου.

Με αναφορά του στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ο Δήμος Κρανιδίου καταγέλλει ως «παράνομο» τον ιστοτόπο didyma.gr. Η «παρανομία» προσδιορίζεται μάλλον στο γεγονός πως ο κάτοχος της ιστοσελίδας, Γιώργος Μπροδήμας, ασκεί ανελέητη αλλά τεκμηριωμένη κριτική στο δήμαρχο Κρανιδίου. Κι ο Δήμος ζητά το κλείσιμο του ιστοτόπου.

Η ΕΕΤΤ έκανε το πρώτο λάθος βήμα αποδεχόμενη την αναφορά του Δήμου. Αποδεχόμενη δηλαδή την «παρανομία» του ιστοτόπου. Απο που κι ως πού είναι παράνομος ο ιστοτόπος; Νομίμως και βάση των διατάξεων, των κανονισμών, και τελικα της έγκρισης της ΕΕΤΤ, χορηγήθηκε το πεδίο didyma.gr στον Γιώργο Μπροδήμα. Τέλος πάντων, η ΕΕΤΤ κάλεσε σε ακρόαση εκπρόσωπο του Δήμου Κρανιδίου και τον Γιώργο Μπροδήμα.

Η ακρόαση έγινε και τα πρακτικά έχουν δημοσιευτεί. Είναι ξεκάθαρο πως ο Δήμος στερείται βασικών επιχειρημάτων όσον αφορά το ζήτημα. Είναι ξεκάθαρο πως τους ενοχλεί η κριτική που ασκεί ο Γιώργος. Είναι επίσης ξεκάθαρο πως ο Γιώργος αμέλησε να διευκρινίσει από την πρώτη σελίδα του ιστοτόπου πως οι ιστοσελίδες δεν έχουν καμιά υπηρεσιακή σχέση με το Δήμο Κρανιδίου — το ξεκαθαρίζει κάπως στη δευτερη σελίδα και ελπίζω να το κάνει από την πρώτη σελίδα.

Το αμέλημα του Γιώργου Μπραδήμα δεν είναι λόγος να διαγραφτεί το πεδίο όπως απαιτεί ο Δήμος Κρανιδίου. Ακόμη κι αν ο Γιώργο κάποιες στιγμές κάνει ad hominem κριτική στον ίδιο το Δήμαρχο, αυτό είναι θέμα ανατροφής, ίσως, αστικής ευθύνης· πάντως δεν είναι λόγος διαγραφής πεδίου που θα κρίνει η ΕΕΤΤ. Ο Γιώργος Μπροδήμας έχει καταθέσει ένα υπόμνημα στην επιτροπή, και αναμένει την κρίση της. Τα υπομνήματα που έχει καταθέσει ο Δήμος Κρανιδίου δεν τα έχω βρεί (αλλά θα τα δημοσιεύσω μόλις τα λάβω).

Έχει ενδιαφέρον πως ο εκπρόσωπος του Δήμου Κρανιδίου ψελίζει κάτι περι προφορικού ενδιαφέροντος για τη χρήση του πεδίου didyma.gr από τον Δήμο τη στιγμή που ο ίδιος ο Δήμος δεν διαθέτει διαδικτυακή παρουσία!

Για το ζήτημα αυτό έγραψαν ήδη η Ροδιά (απ όπου το πληροφορήθηκα) κι ο Στέφανος.

Share

6 thoughts on “Κουτοπονηριές στο διαδίκτυο

  1. Ωραία η αλυσσιδωτή αντίδραση Λεωνίδα! 🙂
    Αντε να δούμε μέχρι πού θα το φτάνουν οι διάφοροι ενοχλημένοι… Αμαν πια!
    ..όσο δεν γίνεται το δικαστήριο Λιάκουρα εναντίον blogme.gr, να βγει μια Απόφαση επιτέλους, τόσο θα βλέπουμε φαιδρά πράγματα..

  2. Ωραία η αλυσσιδωτή αντίδραση Λεωνίδα! 🙂
    Αντε να δούμε μέχρι πού θα το φτάνουν οι διάφοροι ενοχλημένοι… Αμαν πια!
    ..όσο δεν γίνεται το δικαστήριο Λιάκουρα εναντίον blogme.gr, να βγει μια Απόφαση επιτέλους, τόσο θα βλέπουμε φαιδρά πράγματα..

  3. Πατώντας το didyma.gr βγαίνει

    “Το URL δεν είναι έγκυρο και δεν μπορεί να φορτωθεί”.

  4. Πατώντας το didyma.gr βγαίνει

    “Το URL δεν είναι έγκυρο και δεν μπορεί να φορτωθεί”.

  5. Pingback: Σχετικά με το ιστολόγιο Δίδυμα και την προσπάθεια κατάργησης του απο τον Δήμο Κρανιδίου « Οικολογική Εναλλακτική Παρέμβαση Ερμιονίδας

  6. Pingback: Δίδυμα « We are not alone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *