Όταν το πολίτευμα φοβάται το θρήσκευμα

Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση υποχωρεί στο ζήτημα της επέκτασης του Συμφώνου Συμβίωσης για Ομόφυλα Ζευγάρια. Επειδή φοβάται τις αντιδράσεις της Εκκλησίας. Στον 21ο αιώνα, κυβέρνηση ευρωπαϊκής χώρας υποχωρεί σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αναλογιζόμενη τις αντιδράσεις του πιο σκοταδιστικού στοιχείου της χώρας.

Το πολίτευμα φοβάται το θρήσκευμα. Ο φόβος αυτός έχει παγιδέψει μια ολόκληρη χώρα. Υπο τον τρόμο του θρησκεύματος η πολιτεία έχει αμελήσει: να στήσει τζαμί για τους μουσουλμάνους στην Αθήνα· να θεσμοθετήσει την καύση νεκρών· να αποδεσμεύσει την ταφή από τον έλεγχο της εκκλησίας· να αδειοδοτήσει την συντήρηση και κατασκευή ναών άλλων δογματων· και να επεκτείνει το σύμφωνο συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια.

Υπό τον τρόπο του θρησκεύματος η πολιτεία ανέχεται τον μισαλλόδοξο λόγο του Μητροπολίτη Πειραιώς και άλλων ιεραρχών. Πολιτεία υπό τον φόβο θρησκείας είναι πολιτεία υπο το κράτος των ιερωμένων: δηλαδή, θεοκρατία.

Η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια είναι ζωτικής σημασίας για δυο λόγους: αφενός για λόγους ισονομίας κι αφετέρου για να σπάσει επιτέλους το απόστημα της Ελληνικής θεοκρατίας.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *