Σγουρός Μαϊντανός

Σγουρός μαϊντατός (η φωτογραφία είναι από τη wikipedia).

Στη δεκαετία του 1970 τα καλά (τότε) εστιατόρια των ΗΠΑ συνήθιζαν να γαρνίρουν τα ακριβά φιλέτα με λίγα φύλλα σγουρού μαϊντανού (curly parsley· petroselinum crispum crispum). Πολλά μπριζολάδικα (steak houses) στο Σικάγο εξακολουθούν να σερβίρουν τα φιλέ-μινιόν με ένα φύλλο σγουρού μαϊντανού.  Ο σγουρός μαϊντανός είναι μάλλον άγευστος και ο ρόλος του καθαρά διακοσμητικός — δίνει μάλιστα στο πιάτο έναν τόνο υγιεινής διατροφής. Διατροφικά δεν έχει απολύτως καμιά σημασία. Παρεμπιπόντως σημειώνω πως ο Φώτης Κουβέλης είναι σγουρομάλλης.

Share