Των καιρών τα γυρίσματα ή there is always hope

Γράφει στις 24 Μαΐου 2011 ο e-lawyer:

Έχει γίνει δηλαδή δικαστική συνείδηση πλέον ότι στο διαδίκτυο δεν εφαρμόζεται ο νόμος περί τύπου. Μια ευχάριστη έκπληξη για όσους ασχολούνται με υποθέσεις Διαδικτύου.

Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί επίσης το γεγονός πως ο δικηγόρος που το 2009 πήγε στα δικαστήρια τον συνιστολόγο Θέμη Λαζαρίδη με βάση το νόμο περι τύπου δηλώνει σήμερα εντυπωσιασμένος επειδή οι δικαστές εμπέδωσαν αυτό που ο ίδιος «αγνοούσε» πριν 18 μήνες.

Share

9 thoughts on “Των καιρών τα γυρίσματα ή there is always hope

 1. Και κάτι πράγματι ευχάριστο.
  κατά τ’ άλλα συνεχίζω να πιστεύω ότι η Δικαιοσύνη απουσιάζει παντελώς από τα σημαντικά και τα “τρανά”.

 2. Αυτό το σιχαμερό (αξιολογικός χαρακτηρισμός βέβαια) άτομο, είχε ανέκαθεν όλα τα προσόντα για να γίνει δικηγόρος και πιθανότατα στο μέλλον νομοθέτης ή πολιτικός. 

 3. Όταν πήγε ο Λ. Δεν υπήρχε αυτή η νομολογία του Πρωτοδικείου Πειραιά.

  • Τι μου λες! Δηλαδή ο νομικός που τον Φεβρούαριο του 2010 δήλωνε ευτυχής επειδή άνοιγε νέους δρόμους στην επιστήμη του, τρεις μήνες πριν δεν είχε ιδέα για την οδοποιία που τον περίμενε;

  • Τι μου λες (redux)!

   Θα περιοριστώ αυτή τη φορά σε παράθεση αναφορών κι ο κάθε σκεπτόμενος αναγνώστης ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

   Μάρτιος 2008: «Βlogs: Είναι Τύπος, αλλά δεν είναι…», Βασίλης Σωτηρόπουλος, άρθρο στο Βήμα.

   Απρίλιος 2009: «Δραματική στροφή στη νομολογία: Το Πρωτοδικείο Πειραιά εφαρμόζει το νόμο περί τύπου σε διαδικτυακό δημοσίευμα», Βασίλης Σωτηρόπουλος, άρθρο στο elawyer.

   Νοέμβριος 2009: αγωγή Χ. Νεγκάκη κατά ιστολόγου Θέμη Λαζαρίδη με βάση το νόμο περι τύπου· δικηγόρος του ακαδημαϊκώς-λογοκλόπου-κατά-τα-πανεπιστημιακά-ήθη-δυτικών-χωρών Χρ. Νεγκάκη, ο Βασίλης Σωτηρόπουλος.

   Φεβρουάριος 2010: «Πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιά: ο νόμος περί Τύπου δεν εφαρμόζεται στα blog», Βασίλης Σωτηρόπουλος, άρθρο στο elawyer.

   Μάιος 2011: «Οι δικαστές μαθαίνουν το δίκαιο του διαδικτύο», Βασίλης Σωτηρόπουλος, άρθρο στο elawyer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.