Πράσσειν (τις) κότες

Είμαστε άξιοι της μοίρας και της εξουσίας μας. Σκάστε και γαμάτε τις κότες. (Α. Λαμπρία)

Αυτά τα παιδιά μανάδες δεν έχουν; Γιαγιάδες; Αδερφές; Γυναίκες που να κέρδισαν τον σεβασμό τους δεν έχουν στη ζωή τους; Πώς φτάσαν νέοι άνθρωποι να ευτελίζουν τη γυναίκα, τον έρωτα έτσι. Αφήνω στην άκρη τον πολιτικό αμοραλισμό της εικόνας. Αυτός τρέφει τα φαινόμενα Φωτόπουλου, Παπασπύρου, Κόκκινου. Κι αυτοί με τη σειρά τους τρέφουν τον Κώστα Καραμανλή ή τον Γιώργο Παπανδρέου.

Στέκομαι όμως σε κάτι πιο σοβαρό, πιο σημαντικό: αυτά τα παιδιά αύριο θα γίνουν σύζυγοι και γονείς. Με την ψυχή τους βουτηγμένη στο σκατό της κομματικής παρακμής, με χαμένη την αισθητική, με καταστραμένη την δημιουργικότητα της νιότης τους, πώς θα συμπονέσουν, πώς θα αγαπήσουν, πώς θα γαλουχήσουν;

Γι αυτή την καταστροφή που προκαλούν τα κόμματα στο μέλλον της Ελλάδας δεν μιλά κανείς επώνυμος;

Δεν τόλμησε ο Γιώργος Παπανδρέου να διώξει από το ΠΑΣΟΚ το Νίκο Φωτόπουλο έπειτα από τα videos που κυκλοφόρησαν ευρέως δείχνοντας την αισθητική και τη διαλεκτική του. Τον έστειλε για καφέ και κουλουράκια στο Προεδρικό όμως.

Δεν τόλμησε ούτε ο Κώστας Καραμανλής να καταδικάσει την χορωδία «Βουλγαράκη-γάμησε-τον-πούστη-τον-Γιωργάκη». Ούτε ο Αντώνης Σαμαράς έχει τολμήσει ακόμη να καταδικάσει τα άτομα που εμφανίζονται στο video με τις πράσινες κότες, τα μπλε λουκάνικα και την πλαστική κουκλα. Αναρρωτιέμαι τι θα έλεγε η Πηνελόπη Δέλτα αν έβλεπε σήμερα την εικόνα αυτή που ανέχεται ο εγγονός της.

Δεν αισθάνονται την ανάγκη, οι λαλίστατοι πατέρες της εκκλησίας να πουν κάτι για το ρημαδιό που υφίσταται οι ψυχές αυτών των παιδιών; Γράφει επιστολές ο άγιος Πειραιώς στην Ελισάβετ της Αγγλίας και δεν βλέπει το κακό που γίνεται στον τόπο του; Σκούζει ο Άνθιμος της Θεσσαλονίκης για το χειροφίλημα του Μπουτάρη και δεν προλαβαίνει να δει τι ζημιά γίνεται στο μέλλον του τόπου;

Η διανόηση πού είναι; Ξέρει να φλυαρεί για τους Εβραίους ο Μίκης Θεοδωράκης, αλλά για την αξιοπρέπεια της νέας γενιάς δεν μπορεί να πει κάτι; Έχει λύση για τους λαθρομετανάστες ο Σαββόπουλος, ε ας βρει λίγο χρόνο να πει κάτι και για τη σαπίλα της ατέλειωτης παράγκας.

Οι μεγαλόσχημοι δημοσιογράφοι; Ομερτά απέναντι στον βόθρο των φοιτητικών παρατάξεων; Γιατί;

Οι «Νέστορες» των κομμάτων; Οι πρυτάνεις — για όλα έχουν λόγο αλλά για την ασχήμια που γεννιέται μέσα στα αμφιθέατρά τους σιωπούν. Γιατί;

Share

2 thoughts on “Πράσσειν (τις) κότες

  1. Και που να δείς την Αισθητική των γυναικών. Ότι έχω επιστρέψει απο Αγγλία και έχω πάει για ποτό με παρέα. Στην παρέα μια Απόφοιτη ιατρικής μου έδειχνε βιντεάκια στο κινητό της για παρόμοιο σκηνικό αλλά από την πλευρά της ΠΑΣΠ, Γεμάτη υπερηφάνεια για το κατόρθωμα της.

  2. οι πρυτάνεις σιωπούν διότι αυτοί τους εκλέγουν. Μην ξεχνάς ότι στη βάση των αποτελεσμάτων των φοιτητικών εκλογών ορίζονταν έως πρόσφατα οι φοιτητές-εκλέκτορες των πρυτανικών αρχών. Θα μου επιτρέψεις ελπίζω να παραπέμψω σε μια παλιότερη ανάρτησή μου σχετικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *