Τοιούτοις ημιν τοιαύτα εμπρέπει: 30.06.07

Λέω να ξεκινήσω έναν βδομαδιάτικο σχολιασμό ειδήσεων. Αρχή λοιπόν σήμερα.

Κάηκε η Πάρνηθα! Το ερώτημα είναι γιατί δεν είχε καεί νωρίτερα. Η καταστροφή είναι συγκλονιστική. Συγκλονιστικότερη είναι η μεταπολιτευτική αδιαφορία που οδήγησε στην συλλογική ανοχή μας για τέτοιες καταστροφές. Εξίσου συγκλονιστική είναι η επίσης μεταπολιτευτική ανικανότητα στην αντιμετώπιση τέτοιων κρίσεων.

***

Ο Δημήτρης Βελένης πέρασε χτές έξω από το κατάστημα της Apple στο Σικάγο και φωτογράφησε τον ψιλοπανικό της αναμονής για το νέο iPhone. Όπως περιγράφει:

Δείτε τις
υπόλοιπες φωτογραφίες

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2007. To iPhone αρχίζει τις πωλήσεις στην Αμερική. Στην Νέα Υόρκη, ο κόσμος άρχισε να μαζεύεται έξω από το Apple Store από τη Δευτέρα, 25 Ιουνίου!!!! Στο Σικάγο, οι πρώτοι …κατασκηνωτές έφτασαν μόλις χθές, Πέμπτη 28 Ιουνίου. Από τότε αυξάνονται και πληθύνονται. Όταν πωληθεί το πρώτο iPhone στις 6:00 το απόγευμα, οι πρώτοι στη σειρά θα έχουν συμπληρώσει 30 ώρες αναμονής στο πεζοδρόμιο!!! Και μετά λέμε για πεζοδρόμιο στη Συγγρού!!

***

Υψηλόβαθμο στέλεχος της ΔΕΗ, γράφει η Ελευθεροτυπία, διευκρίνιζε στις 28.06.07 πως τέθηκε εκτός λειτουργίας κι «ένας δεύτερος μετασχηματιστής που στέλνει ρεύμα 140.000 βολτ στους Φιλίππους της Καβάλας». Αν τα υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΕΗ που συνομιλούν με την Ελευθεροτυπία δεν γνωρίζουν βασικά πράγματα για τη δουλειά τους, καταλαβαίνετε τί γίνεται με τα χαμηλόβαθμα. Το ρεύμα κύριε υψηλόβαθμε μετριέται σε Αμπέρς. Σε βόλτ(ς) μετρούμε την τάση.

***

Πιάστηκε κορόιδο ο κ. Β. Μαγγίνας, υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, θέση για την οποία καταφανώς δεν απαιτείται κοινός νούς. Απαντώντας σε ερώτηση του κ. Ε. Βενιζέλου σχετικά με το θέμα της Αμαλίας Καλυβίνου, διαβίβασε στη Βουλή των Ελλήνων απάντηση η οποία υποτιμά τη νοημοσύνη κάθε σκεπτόμενου πολίτη. Στην απάντησή του, στηριζόμενος προφανώς στις πληροφορίες που έλαβε από υπαλλήλους οι οποίοι τον πιάσαν κορόιδο αναφέρει:

Στις 22/11/06 προσκομίστηκε στην αρμόδια υπηρεσία του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μέσω fax , επιστολή του ΕΟΦ (επισυνάπτεται), σύμφωνα με την οποία εγκρίθηκε η χορήγηση του φαρμάκου για την εν λόγω ασφαλισμένη, στο πλαίσιο παρηγορητικής θεραπείας

Συνεδρίαση 11η/13-3-07 «Εκκρεμότητα. Να προσκομιστεί συγκριτικός απεικονιστικός έλεγχος, που να επιβεβαιώνει την ανταπόκριση στην θεραπεία.»

Το ΙΚΑ δηλαδή χορηγεί φάρμακο για παρηγορητική θεραπεία και 4 μήνες αργότερα ζητά να δει κλινικά ευρήματα που να δείχνουν πως η παρηγορητική θεραπεία έχει αποτέλεσμα στην καταπολέμηση της νόσου.

Κι αντί να διατάξει μια ΕΔΕ ο κ. Μαγγίνας για να εξηγήσουν οι αμόρφωτοι δημοσιοϋπαλληλίσκοι, όπως τους είχε χαρακτηρίσει η Αμαλία, από πού κι ως πού τεκμηριώνεται η προσδοκία αντιμετώπισης νόσου δια παρηγορητικής θεραπείας, κάθεται και δίνει την γελοία αυτή απάντηση στη Βουλή των Ελλήνων. Αν οι υφιστάμενοί του κ. Μαγγίνα του λέγαν πως πετάει ο γάϊδαρος, θα το κατέθετε ως γεγονός στη Βουλή;

***

Έγραφε ο ΒΗΜΑτοδότης το Σάββατο 23.06.07 πως στα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο Πρωθυπουργός (αυτός δηλαδή που θεσμικά είναι επιφορτισμένος με την εκτέλεση των νόμων της χώρας), άναψε ένα τσιγάρο. Μέσα σε δημόσιο κτίριο στο οποίο απαγορεύεται το κάπνισμα, με βάση τους νόμους που υποτίθεται πως πρέπει να εκτελεί ως Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Κάποιος να εξηγήσει στον άνθρωπο πως ο εκτελεστικός ρόλος του δεν έχει να κάνει με τον τερματισμό των νόμων αλλά με την εφαρμογή τους. Κι αυτό προϋποθέτει σεβασμό των νόμων και τήρησή τους.

***

[…] ο Γιώργος δεν έχει πολιτική στρατηγική. […] Προτεραιότητά του, δηλαδή, είναι η ηγεσία. Όλα όσα έκανε (ή δεν έκανε) τα τελευταία τρία χρόνια αυτό δείχνουν. […] το ΠαΣοΚ του Γιώργου αντιγράφει τη χειρότερη αντιπολίτευση που γνώρισε ο τόπος κατά τη μεταπολιτευτική περίοδο […] Ιδεολογικά, επίσης, ο Γιώργος έχει φέρει το ΠαΣοΚ πίσω στο 1995 […] Οργανωτικά, τέλος, το ΠαΣοΚ δεν υπάρχει.

Αυτά τα υπέροχα και ενθαρρυντικά για το ΠαΣοΚ και τον συμπαθέστατο αρχηγό του, γράφει η Πανδώρα του ΒΗΜΑτος ανήμερα θερινό ηλιοστάσι. Φανταστείτε τι θα έγραφε αν δεν υποστήριζε το Κίνημα η εφημερίδα.

Share

10 thoughts on “Τοιούτοις ημιν τοιαύτα εμπρέπει: 30.06.07

  1. Υψηλόβαθμο στέλεχος της ΔΕΗ, γράφει η Ελευθεροτυπία, διευκρίνιζε στις 28.06.07 πως τέθηκε εκτός λειτουργίας κι «ένας δεύτερος μετασχηματιστής που στέλνει ρεύμα 140.000 βολτ στους Φιλίππους της Καβάλας». Αν τα υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΕΗ που συνομιλούν με την Ελευθεροτυπία δεν γνωρίζουν βασικά πράγματα για τη δουλειά τους, καταλαβαίνετε τί γίνεται με τα χαμηλόβαθμα. Το ρεύμα κύριε υψηλόβαθμε μετριέται σε Αμπέρς. Σε βόλτ(ς) μετρούμε την τάση.

    προφανώς ήθελε να πει ότι τέθηκε εκτός λειτουργίας η γραμή στα 140ΚV που διασυνδέει τον υποσταθμό στη Θεσσαλονίκη με αυτό στους Φιλλίπους. Πάντως δεν σημαίνει ότι όποιος δουλεύει στη ΔΕΗ είναι και ηλεκτρολόγος. Υπάρχουν και άλλες θέσεις εργασίας, απο λογιστές και διοικητικοί μέχρι μάνατζερς και καθαριστές.

  2. Υψηλόβαθμο στέλεχος της ΔΕΗ, γράφει η Ελευθεροτυπία, διευκρίνιζε στις 28.06.07 πως τέθηκε εκτός λειτουργίας κι «ένας δεύτερος μετασχηματιστής που στέλνει ρεύμα 140.000 βολτ στους Φιλίππους της Καβάλας». Αν τα υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΕΗ που συνομιλούν με την Ελευθεροτυπία δεν γνωρίζουν βασικά πράγματα για τη δουλειά τους, καταλαβαίνετε τί γίνεται με τα χαμηλόβαθμα. Το ρεύμα κύριε υψηλόβαθμε μετριέται σε Αμπέρς. Σε βόλτ(ς) μετρούμε την τάση.

    προφανώς ήθελε να πει ότι τέθηκε εκτός λειτουργίας η γραμή στα 140ΚV που διασυνδέει τον υποσταθμό στη Θεσσαλονίκη με αυτό στους Φιλλίπους. Πάντως δεν σημαίνει ότι όποιος δουλεύει στη ΔΕΗ είναι και ηλεκτρολόγος. Υπάρχουν και άλλες θέσεις εργασίας, απο λογιστές και διοικητικοί μέχρι μάνατζερς και καθαριστές.

  3. Νεκτάριε, διαφωνώ. Κατ’ αρχήν τη διαφορά μεταξύ ρεύματος και τάσης την μαθαίνουμε στην διάρκεια της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και όχι στην τριτοβάθμια. Υποθέτω πως τα «υψηλόβαθμα» στελέχη της ΔΕΗ έχουν τελειώσει ένα Γυμνάσιο.
    Επιπλέον όταν δίνει κανείς πληροφορίες στον Τύπο για ένα τόσο κρίσιμο θέμα οφείλει να μιλά υπεύθυνα και ξεκάθαρα. Όπως οφείλει και ο Τύπος να διασφαλίζει την ακρίβεια των πληροφοριών.

  4. Νεκτάριε, διαφωνώ. Κατ’ αρχήν τη διαφορά μεταξύ ρεύματος και τάσης την μαθαίνουμε στην διάρκεια της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και όχι στην τριτοβάθμια. Υποθέτω πως τα «υψηλόβαθμα» στελέχη της ΔΕΗ έχουν τελειώσει ένα Γυμνάσιο.

    Επιπλέον όταν δίνει κανείς πληροφορίες στον Τύπο για ένα τόσο κρίσιμο θέμα οφείλει να μιλά υπεύθυνα και ξεκάθαρα. Όπως οφείλει και ο Τύπος να διασφαλίζει την ακρίβεια των πληροφοριών.

  5. Μαρίνα δεν πήγαμε στην Πάρνηθα γιατί σκέφτηκα πως θα ήταν καλύτερα να πάμε εκεί φθινοπωρινούς μήνες. Έτσι, σχεδιάζουμε την εξόρμησή μας στο όμορφο δάσος για τον Σεπτέμβρη του 2157 που θα χουν ξαναφουντώσει τα δεντράκια.

    Δεν μπορώ να γράψω τίποτ’ άλλο για την Πάρνηθα την οποία περπάτησα ουκ ολίγες φορές. Η μόνη ερώτησή που μου ‘ρχεται στο μυαλό πια είναι η εξής: λαμβάνει η Ελλάδα, σε πραγματικό χρόνο, την εικόνα από το πρόγραμμα rapidfire της NASA κι αν όχι γιατί;

  6. Μαρίνα δεν πήγαμε στην Πάρνηθα γιατί σκέφτηκα πως θα ήταν καλύτερα να πάμε εκεί φθινοπωρινούς μήνες. Έτσι, σχεδιάζουμε την εξόρμησή μας στο όμορφο δάσος για τον Σεπτέμβρη του 2157 που θα χουν ξαναφουντώσει τα δεντράκια.

    Δεν μπορώ να γράψω τίποτ’ άλλο για την Πάρνηθα την οποία περπάτησα ουκ ολίγες φορές. Η μόνη ερώτησή που μου ‘ρχεται στο μυαλό πια είναι η εξής: λαμβάνει η Ελλάδα, σε πραγματικό χρόνο, την εικόνα από το πρόγραμμα rapidfire της NASA κι αν όχι γιατί;

  7. Δεν γνωρίζω για τη NASA και τα προγράμματά της, αλλά θέλω πολύ να μάθω τι γίνεται με κείνο το κολπάκι με το γονίδιο γυρίνου που θα επιμηκύνει τη ζωή μας. Χρειάζομαι επειγόντως άλλα 150 χρόνια τουλάχιστον…

  8. Δεν γνωρίζω για τη NASA και τα προγράμματά της, αλλά θέλω πολύ να μάθω τι γίνεται με κείνο το κολπάκι με το γονίδιο γυρίνου που θα επιμηκύνει τη ζωή μας. Χρειάζομαι επειγόντως άλλα 150 χρόνια τουλάχιστον…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *