Πιστεύετε στην ισονομία κ. Παπανδρέου;

Πιστεύετε στην ισονομία κ. Παπανδρέου;

Πριν απαντήσετε το αυθόρμητο ναι, δείτε την υπόθεση του Παναγιώτη Ηπειρώτη.  Οι πράξεις σας στη συνέχεια θα αποτελέσουν και την απάντηση σας.

Ο Παναγιώτης Ηπειρώτης είναι επίκουρος καθηγητής πληροφορικών συστημάτων στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.  Έχει όλα τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα να ευεργετηθεί από τις διατάξεις του νόμου για τα στρατολογικά ζητήματα μονίμων κατοίκων εξωτερικού.

Έτσι πιστεύει ο ίδιος.  Έτσι έχει υποδείξει ο Συνήγορος του Πολίτη — τρεις φορές τουλάχιστον.

Από το 2006 ο Παναγιώτης Ηπειρώτης διεκδικεί το πιστοποιητικό που δικαιούται.  Εκατοντάδες Έλληνες πολίτες με ακριβώς τα ίδια ή και λιγότερα ουσιατικά και τυπικά δικαιολογητικά απέκτησαν το απαραίτητο δικαιολογητικό — συμπεριλαμβάνομαι σ’ αυτούς.

Ο Συνήγορος του Πολίτη περιγράφει τις αυθαιρεσίες του Προξενείου της Νέας Υόρκης ως «θρυαλλίδα ανασφάλειας δικαίου, έλλειμμα ασφάλειας δικαίου, διακινδύνευση μιας ρητής συνταγματικής επιταγής».

Είναι πασιφανές πως το Προξενείο της Νέας Υόρκης μεροληπτεί αυθαίρετα και καταχρηστικά εις βάρος του Παναγιώτη Ηπειρώτη, περιφρονώντας το Σύνταγμα, τον σχετικό νόμο, αλλά και τις παρεμβάσεις του Συνηγόρου του Πολίτη.

Υπό το καθεστώς αυτό δεν μπορεί να υφίσταται ισονομία.

Ο Παναγιώτης Ηπειρώτης αδικείται κατάφορα.  Είναι στο χέρι σας, κ. Παπανδρέου, τόσο ως Πρωθυπουργού όσο και ως Υπουργού των Εξωτερικών, αφενός να διορθώσετε την επί 4 χρόνια αδικία εις βάρος Έλληνα Πολίτη και αφετέρου να ελέγξετε πειθαρχικά τους αυθαιρετούντες υπαλλήλους στο Γενικό Προξενείο της Νέας Υόρκης.

Αν πιστεύετε στην ισονομία, ορίστε μια πρώτης τάξης ευκαιρία να δώσετε την πλέον εύηχη απάντηση.

Disclaimer: ο Π. Ηπειρώτης κι εγω συνυποβάλλαμε προταση χρηματοδότησης έργου από το National Science Foundation η οποία θα κριθεί εντός των επομένων 3 μηνών.

Share

7 thoughts on “Πιστεύετε στην ισονομία κ. Παπανδρέου;

  1. Φοβερή ταλαιπωρία και χαρακτηριστικό δείγμα υπηρεσιακής (προξενικής στην προκειμένη) αυθαιρεσίας των υπαλλήλων του Ελληνικού κράτους. Το αστείο είναι ότι και 'γω πήρα το χαρτί πριν μερικά χρόνια από το ίδιο προξενείο χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα από τον κ. Νικολαϊδη μιας και είχα 7 χρόνια Η1Β εργασίας. Συγχαρητήρια στο κουράγιο του Παναγιώτη και το κυνηγητό. Από το ιστορικό φαίνεται και το ότι ο συνήγορος του πολίτη κάνει μια εξαιρετική δουλειά. Παρ'όλ 'αυτά αποδεικνύεται ακόμα πόσο ανίσχυρος είναι στο να επιβάλει τη σωστή λειτουργία τους προς όφελος του πολίτη ο οποίος είναι έρμαιο της αυθαιρεσίας του κάθε υπάλληλου, από τον στρατιωτικό ακόλουθο ως και τον/την εκάστοτε πρόξενο. Θεωρώ κωμικο-κουτοπόνηρη (δικός μου όρος) την προτελευταία παράγραφο, προσωπική εκτίμηση της πρόξενου κ. Μπούρα, στην επιστολή του προξενείου ΝΥ στο υπουργείο Εξωτερικών , 4 Ιουν 2007.

  2. Pingback: Ποιός κυβερνά τον τόπο; | λ:ηρ

  3. Το Αμερικανικό Δημόσιο θα τον αναγνώριζε ως μόνιμο κάτοικο με F-1 visa?

    Οχι.

    Αλλα το Αμερικανικό Δημόσιο ειναι καλό, καλό, γούτσου-γούτσου, γι αυτό του δικαιολογούμε τέτοια ατοπηματάκια, ενω το Ελληνικό είναι σκάρτο απο πάνω μέχρι κάτω γι’αυτό πρέπει να το βαράμε, σωστά;

    • Σε ομοσπονδιακό επίπεδο το Αμερικανικό Δημόσιο θα τον αναγνώριζε ως μόνιμο κάτοικο  με F1, για μια σειρά από υπηρεσίες (πχ φορολογικές), έπειτα από 2 έτη παραμονής, Παρομοίως και σε επίπεδο πολιτείας.

      Πάντως η ερώτηση που θέτεις είναι άσχετη αφού συζητούμε για συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση της Ελλάδας, η οποία θέτει ως μοναδικό κριτήριο αναγνώρισης την βιοποριστική ιδιότητα. Αυτή, για τους Έλληνες του εξωτερικού, αποδεικνύεται αποκλειστικά και μόνο βάση φορολογικών δηλώσεων και όχι θεωρησεων διαβατηρίου. Τα τερτίπια περι φοιτητικών ετών αποτελούν καταχρηση εξουσίας από επίορκους υπαλλήλους του Γενικού Προξενείου στη Νέα Υόρκη. Δεδομένου μάλιστα πως τα υπόλοιπα προξενεία δεν φαίνεται να έχουν πρόβλημα στην αναγνώριση των φοιτητικών ετών εφόσον υπάρχει βιοποριστική δραστηριότητα (πχ teaching ή research assistantship).

    • Ναι, το αμερικάνικο δημόσιο με αναγνώρισε ώς resident όταν πήγα να βγάλω δίπλωμα το 2000. (Δεν μπορείς να βγάλεις δίπλωμα ως επισκέπτης στην πολιτεία της ΝΥ).

      Το αμερικάνικο δημόσιο με αναγνώρισε ώς resident το 2000, όταν μου ζήτησε να κάνω φορολογική αίτηση ως resident στην πολιτεία της ΝΥ.

      Το αμερικάνικο δημόσιο με αναγνώρισε ως permanent resident, δίνοντας μου πράσινη κάρτα, πολυ πριν με αναγνωρίσει ως “μόνιμο κάτοικο εξωτερικού” το ελληνικό προξενείο.

      Αλλά, όπως σου απάντησε ήδη ο Λεωνίδας, “η ερώτηση που θέτεις είναι άσχετη αφού συζητούμε για συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση της Ελλάδας, η οποία θέτει ως μοναδικό κριτήριο αναγνώρισης την βιοποριστική ιδιότητα” και όχι την απόκτηση της ιδιότητας του μονίμου κατοίκου στην χώρα υποδοχής. Αν ο νόμος όριζε ότι πρέπει να έχεις “πράσινη κάρτα”, όπως ίσχυε στο παρελθόν, δε θα είχα κανένα νομικό έρεισμα για την καταγγελία. Αλλα ο νόμος αναφέρεται σε βιοπορισμό.

      Ελπίζω τα παραπάνω να απαντούν ικανοποιητικά τις ερωτήσεις σου.

      Και τώρα, επισκέπτη, μπορείς να επιστρέψεις.

  4. Pingback: Κοινός παρανομαστής | λ:ηρ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *