Κάλιο πέντε και στο χέρι

Παραλαμβάνω τη σκυτάλη της περιαυτολογίας από τον Roark του e-rooster. Όσοι δεν ξέρετε περί σκυτάλης: πρόκειται για επιδημία που έχει ξεσπάσει στην κοινότητα των bloggers: γράφεις πέντε εσώψυχα για τον εαυτό σου και ζητάς από άλλους 5 να κάνουν το ίδιο. Πάμε λοιπόν.

  1. Γράφω ποιήματα. Το πρώτο ποίημα το έγραψα γύρω στο 1981 (ήμουν 13-14 ετών) όταν ήρθε στην τάξη μου μια καινούρια συμμαθήτρια την οποία ερωτεύτηκα. Ο τίτλος του ποιήματος ήταν Η Ιεροτελεστία της Άνοιξης (μαντέψτε λοιπόν τι μουσική άκουγα όταν το έγραφα). Τι απέγινε η συμμαθήτρια; Κάποια στιγμή τα φτιάξαμε, μετά τα χαλάσαμε, μετά τα ξαναφτιάξαμε και τα ξαναχαλάσαμε, και η σχέση μας πήγε έτσι ως το 1992. Σήμερα έχει ο καθένας μας τη ζωή του αλλά είμαστε φίλοι, τα λέμε από το email, και από κοντά όταν βρεθούμε στη Δράμα ως τουρίστες πια.
  2. Το 1983 κόντεψα να χάσω τον αριστερό μου αντίχειρα από δάγκωμα χταποδιού. Ψαροτουφεκάς γαρ, χτύπησα το μεγαλύτερο χταπόδι της ζωής μου, κι όταν πήγα να το βγάλω από το καμάκι με δάγκωσε με το ράμφος του. Μου έχει αφήσει βαθύ σημάδι στο δάχτυλο αλλά η όρεξή μου για λιαστό χταποδάκι παραμένει αμείωτη.
  3. Βίωσα τη βελούδινη επανάσταση της Τσεχοσλοβακίας από πρώτο χέρι. Καθηλώθηκα στην Πράγα το 1989 (αρχές Δεκεμβρίου). Είχε κλείσει το αεροδρόμιο λόγω των γεγονότων και έμεινα στην πόλη 3 μέρες επιπλέον ενώ επέστρεφα από συνέδριο που είχε γίνει στο Brno. Από τότε τους Τσέχους τους έχω μέσα στην καρδιά μου.
  4. Ονειρεύομαι μια μέρα να εγκατασταθώ μονίμως στην Ιρλανδία. Το όνειρο αυτό το είχα από παλιά πριν γνωρίσω την Breeda με την οποία είμαι παντρεμένος και η οποία είναι από την Ιρλανδία. Το αγαπημένο μου μέρος είναι το Cork αλλά είμαι βολικός: πάω οπουδήποτε στην Ιρλανδία, εκτός ίσως από τα κατεχόμενα.
  5. Ξεκίνησα να μαθαίνω μουσική την ημέρα που αυτοκτόνησε ο αδερφός μου, το 2001. Ήταν για μένα μια φυγή από τα ασταμάτητα τηλεφωνήματα από την Ελλάδα αλλά και μια ευκαιρία να ασχοληθώ με κάτι που πραγματικά το ονειρευόμουν χρόνια. Σήμερα είμαι σε θέση να διαβάζω νότες και να τις βγάζω με κάποια άνεση στο πιάνο. Αυτη την περίοδο μελετώ αντίστιξη και τη θεωρία αρμονίας του Schönberg. Πρόκειται για υπέροχα αντικείμενα με βαθειές καταβολές από την άλγεβρα.

Με τη σειρά μου τώρα κάνω πάσα τη σκυτάλη στους: τελσον, shadow of edinburgh, Λύσιππος Εποίησεν, manifestogr, και απομνημονευματα cats.

Share

7 thoughts on “Κάλιο πέντε και στο χέρι

  1. @ Ανδρέας: ασχολούμαι με τον δωδεκαφθογγισμό αλλά μια κουβέντα είναι αυτή. Δύσκολος ο άτιμος, πολύ δύσκολος: και στην ανάγνωση και στη ακρόαση.

    @ eleni: κάποια από τα παλιότερα γραπτά μου είναι εδώ. Τα νεότερα είναι ακόμη πολύ ωμά για να βγουν στη φόρα…. να σιτέψουν λίγο πρώτα!

  2. @ Ανδρέας: ασχολούμαι με τον δωδεκαφθογγισμό αλλά μια κουβέντα είναι αυτή. Δύσκολος ο άτιμος, πολύ δύσκολος: και στην ανάγνωση και στη ακρόαση.

    @ eleni: κάποια από τα παλιότερα γραπτά μου είναι εδώ. Τα νεότερα είναι ακόμη πολύ ωμά για να βγουν στη φόρα…. να σιτέψουν λίγο πρώτα!

  3. Pingback: …le petit prince de l’obscurite… » μπαλάκι

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *