Εύκολη και φτηνή αντιπολίτευση

Με αφορμή τον παρα-λίγο πλειστηριασμό διαμερίσματος ενός αναξιοπαθούντος, για χρέος €1,849, ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι σε τέτοιου είδους προβλήματα η κυβέρνηση μένει απλός θεατής, αρνούμενη να ασχοληθεί σοβαρά και συστηματικά μαζί τους.

Εύστοχη η δήλωση.  Θεατής όμως φαίνεται να μένει και το ΠΑΣΟΚ.  Το οποίο θα μπορούσε να δείξει το νέο του πρόσωπο, αυτό της συμμετοχικής δημοκρατίας, της νέας πνοής, κτλ κτλ κτλ αναλαμβάνοντας συγκεκριμένη δράση.  Για παράδειγμα, θα μπορούσε το ΠΑΣΟΚ να αναλάβει την πρωτοβουλία και να καταθέτει, μέσω δικηγόρων που είναι μέλη ή φίλοι, τις αιτήσεις ανακοπής πλειστηριασμού για τους αναξιοπαθούντες που βρίσκονται αντιμέτωποι με τις τράπεζες.  Το κοινωνικό πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ δηλαδή να γίνει πραγματικότητα.  Να δείξει στους πολίτες τη συνέπεια λόγου και πράξης.  Να εξασφαλίσει έτσι την καλή μαρτυρία που θα του είναι απαραίτητη για να μπορέσει να κυβερνήσει μια μέρα.

Δεν θέλω να ακούσω πως αυτά τα πράγματα δεν γίνονται.  Αν δεν γίνονται είναι επειδή δεν τα θέλουμε.

Share

10 thoughts on “Εύκολη και φτηνή αντιπολίτευση

  1. Και γίνονται, και τα θέλουμε, και δεν είναι δύσκολο να γίνουν! Αλλά μάλλον ζητάμε πολλά, ελπίζουμε σε ακόμα περισσότερα και φοβάμαι ότι θα απογοητευτούμε!

  2. Το καλύτερο στην συγκεκριμένη είδηση είναι οτί media, κράτος και αντιπολίτευση δεν αναφέρουν το όνομα της τράπεζας. Το ποιό αποτελεσματικό για τον καταναλωτή από εδώ και πέρα θα ήταν να γνωρίζει ποιά τράπεζα μπορεί να του πάρει το σπίτι για μικρές οφειλές από πιστωτικές κάρτες.

  3. Το καλύτερο στην συγκεκριμένη είδηση είναι οτί media, κράτος και αντιπολίτευση δεν αναφέρουν το όνομα της τράπεζας. Το ποιό αποτελεσματικό για τον καταναλωτή από εδώ και πέρα θα ήταν να γνωρίζει ποιά τράπεζα μπορεί να του πάρει το σπίτι για μικρές οφειλές από πιστωτικές κάρτες.

  4. Servitore πλάκα κάνεις τώρα; Να αναφερθεί το όνομα της τράπεζας; Και μετά τι θα γίνουν οι εφημερίδες δίχως τις διαφημίσεις της και τους επι πληρωμή ισολογισμούς της;

  5. Servitore πλάκα κάνεις τώρα; Να αναφερθεί το όνομα της τράπεζας; Και μετά τι θα γίνουν οι εφημερίδες δίχως τις διαφημίσεις της και τους επι πληρωμή ισολογισμούς της;

  6. Και γίνονται, και τα θέλουμε, και δεν είναι δύσκολο να γίνουν! Αλλά μάλλον ζητάμε πολλά, ελπίζουμε σε ακόμα περισσότερα και φοβάμαι ότι θα απογοητευτούμε!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *