υπνοβατώντας σ' ένα κράτος

«Οι πολίτες έσπευσαν έξω από το Υποθηκοφυλακείο από τις 5:30 το πρωί» (www.in.gr 22.10.2008)

Οι πολίτες;  Ποιοί πολίτες;  Ποιό σύγχρονο κράτος αντιμετωπίζει τους πολίτες του σαν ζώα;  Μόνο ένα κράτος όπως το χαρακτήρισε, αριστουργηματικά, ο Διονύσης Σαββόπουλος: που θριαμβεύει με μιαν ατέλειωτη στριγκλιά: διαφυγή καμιά.

Εδώ σε θέλω άτιμη κενωνία της πλεροφορίας.

Share

2 thoughts on “υπνοβατώντας σ' ένα κράτος

  1. Πολύ σωστό, σε γενικές γραμμές. Υπάρχει όμως και ενα άλλο θεμα. Οι πολίτες δεν επιθυμούν και οι ιδιοι να αναβαθμιστούν σε πολίτες. Η συμπεριφορά τους, που χαρακτηριζεται απο πληρη απουσια κάθε αισθησης υποχρεωσης και ευθυνης, τους “αναγκάζει” να τρεχουν σε κάθε λογης προθεσμίες πάντα την τελευταια στιγμή. Στο κτηματολογιο για παραδειγμα, υπηρχε ενα απλοχερο περιθωριο χρονου, με παρατασεις (για αλλη μια φορά) και ρυθμισεις και παρολα αυτα όλοι τρεχουν τωρα στην λήξη (αφου ολο το καλοκαιρι αραζαν στις παραλιες), γνωριζοντας ισως ενδομυχα πως καπως θα την γλυτωσουν και πάλι (με νεες παρατασεις ή αλλους πλαγιους τροπους). Επιπλέον, ενω οι οδηγιες και οι κατευθυνσεις ήταν αρκετα ικανοποιητικές, παρα πολλοί τρεχουν ανενημερωτοι στα γραφεια καταθεσεων πληρως ασχετοι με τελειως λαθος αιτησεις, θελοντας να ενημερωθούν εκεινη την ωρα για τα παντα απαιτωντας εναν προσωπικο υπάλληλο να τους συμπληρωσει την αιτηση τους, δημιουργωντας απιστευτη καθυστερηση για τους υπόλοιπους.
    Για να αλλαξει κατι ριζικα θελει ολες τις πλευρες προθυμες, αλλα στην Ελλάδα δεν ειναι προθυμος κανεις και για τιπότα.

  2. Πολύ σωστό, σε γενικές γραμμές. Υπάρχει όμως και ενα άλλο θεμα. Οι πολίτες δεν επιθυμούν και οι ιδιοι να αναβαθμιστούν σε πολίτες. Η συμπεριφορά τους, που χαρακτηριζεται απο πληρη απουσια κάθε αισθησης υποχρεωσης και ευθυνης, τους “αναγκάζει” να τρεχουν σε κάθε λογης προθεσμίες πάντα την τελευταια στιγμή. Στο κτηματολογιο για παραδειγμα, υπηρχε ενα απλοχερο περιθωριο χρονου, με παρατασεις (για αλλη μια φορά) και ρυθμισεις και παρολα αυτα όλοι τρεχουν τωρα στην λήξη (αφου ολο το καλοκαιρι αραζαν στις παραλιες), γνωριζοντας ισως ενδομυχα πως καπως θα την γλυτωσουν και πάλι (με νεες παρατασεις ή αλλους πλαγιους τροπους). Επιπλέον, ενω οι οδηγιες και οι κατευθυνσεις ήταν αρκετα ικανοποιητικές, παρα πολλοί τρεχουν ανενημερωτοι στα γραφεια καταθεσεων πληρως ασχετοι με τελειως λαθος αιτησεις, θελοντας να ενημερωθούν εκεινη την ωρα για τα παντα απαιτωντας εναν προσωπικο υπάλληλο να τους συμπληρωσει την αιτηση τους, δημιουργωντας απιστευτη καθυστερηση για τους υπόλοιπους.
    Για να αλλαξει κατι ριζικα θελει ολες τις πλευρες προθυμες, αλλα στην Ελλάδα δεν ειναι προθυμος κανεις και για τιπότα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *