Όταν δεν έχεις όραμα, πιάνεις τα κέρατα

«Πιάσε τον ταύρο από τα κέρατα» φαίνεται να συμβούλεψε η κ. Μπακογιάννη τον κ. Καραμανλή, συζητώντας την πρόσφατη πολιτική κρίση που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση.

Από τα στοιχήματα της πολιτικής περάσαμε στα κέρατα των ταύρων.  Με στοιχήματα και με κερατιάτικα όμως δεν γίνεται πολιτική.  Μπορεί να σηκώνεται αναμπουμπούλα που αναδεικνύει τους λαϊκιστές και τους τσαμπουκάδες του δημόσιου λόγου.  Μακροπρόθεσμα όμως η ανεπάρκειά τους και η ανικανότητά τους γίνονται εμφανείς.  Ζημιωμένος βγαίνει ο τόπος.

Αλλά κι ο ταύρος, αν θέλουμε να μιλήσουμε μεταφορικά, έχει πολλά κέρατα.  Ας δούμε για παράδειγμα το θέμα της παιδείας.  Αντί να πιάσει τα κέρατα του ταύρου ο κ. Καραμανλής, φύτεψε νέα.  Διότι κέρατα είναι τα καινούρια πανεπιστημιακά τμήματα και σχολές που ιδρύονται προς τέρψη των λογής-λογής κοινοταρχών και νομαρχών και των σουβλατζίδων που τους ταΐζουν.  Τα κερατιάκα, εν προκειμένῳ τα πληρώνει η Ελλάδα επειδή χωλαίνει η ποιότητα της παιδείας και της έρευνας.

Κέρατο του ταύρου είναι κι ο νέος υπουργός ναυτιλίας.  Ο οποίος ως υπουργός δικαιοσύνης ανέχτηκε επίορκους δικαστές. Και ανέχτηκε μια σκοταδιστική αδιαφάνεια στα δρώμενα της Ελληνικής δικαιοσύνης.   Με τέτοια αξιοκρατικά κριτήρια λειτουργεί η πολιτική στην Ελλάδα;  Κερατιάκα;

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *