Το βρομερό κεφάλι του ψαριού

«Μπορούμε να καπνίσουμε;» ρώτησε τον Πρωθυπουργό εις εκ των συνδικαλιστών. «Ναι, μόνο που εγώ δεν θα καπνίσω γιατί κλείνω τα 52 και η σύζυγός μου με έπεισε να το κόψω» απάντησε.

Η είδηση από το Βήμα είναι ενδεικτική για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλαδίτσα. Υπάρχουν, νόμοι. Τους οποίους ο πρωθυπουργός έχει την θεσμική υποχρέωση να εκτελεί (και ως πολίτης, βεβαίως, να σέβεται). Ένας από τους νόμους λέει πως το κάπνισμα στα δημόσια κτίρια απαγορεύεται. Τέτοιο κτίριο είναι και το Μέγαρο Μαξίμου εντός του οποίου έγινε ο διάλογος που κατέγραψε το Βήμα. Και ο πρωθυπουργός της χώρας επιτρέπει την καταπάτηση του νόμου. Έτσι, απλόχερα λες και το Μαξίμου (και η δημοκρατία που στηρίζεται στο σεβασμό του νόμου) είναι κτήμα του και περιουσία του.

Το ψάρι από το κεφάλι βρωμάει. Κι αν το κεφάλι του κ. Καραμανλή δεν έχει την ικανότητα ή το σθένος να τηρήσει το νόμο, τότε η μπόχα στέλνει την Ελλαδίτσα μας στην κάτω βόλτα.

Μην μου πείτε πως καταπιάνομαι με λεπτομέρειες. Η θεωρία του σπασμένου παραθύρου λέει πως τα μικρά παραπτώματα δημιουργούν το έδαφος στο οποίο ευδοκιμούν και ανθίζουν τα μεγάλα.

Share

4 thoughts on “Το βρομερό κεφάλι του ψαριού

  1. Ναι, Λεωνίδα, αλλά μην είσαι τόσο ανάλγητος! τέτοιες συζητήσεις σηκώνουν τσιγάρο…

  2. Ναι, Λεωνίδα, αλλά μην είσαι τόσο ανάλγητος! τέτοιες συζητήσεις σηκώνουν τσιγάρο…

  3. Στα μικρα κερδιζεται ο πολεμος

    (ενα απο τα πιο αγαπημενα μου συνθηματα – αλλα ποιος μ’ ακουει; 🙁 )

  4. Στα μικρα κερδιζεται ο πολεμος

    (ενα απο τα πιο αγαπημενα μου συνθηματα – αλλα ποιος μ’ ακουει; 🙁 )

Leave a Reply

Your email address will not be published.