Τοιούτοις ημιν τοιαύτα εμπρέπει: 27.10.07

Στο Λονδίνο έχει γλώσσα και μιλά, στην Οξφόρδη απλώς δεν απαντά.

***

θα ψηφίζω κατά συνείδηση
(Β. Πολύδωρας, www.in.gr 22.10.07)

Δηλαδή μέχρι τώρα δεν ψήφιζε κατά συνείδηση; Τί άλλαξε λοιπόν; Απέκτησε συνείδηση;

***

Για να πας σε έναν διάλογο χρειάζονται αντίπαλες λέξεις.
(Στάθης Σ., Ελευθεροτυπία 22.10.07)

Δια χειρός Στάθη: ο αντίλογος ως διάλογος.

***

Δεν απαντώ σε θέματα εσωτερικής ελληνικής πολιτικής
(Κ. Σημίτης, www.in.gr 25.10.07)

Συνεπέστατος ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ: στην Οξφόρδη δεν απαντά σε θέματα εσωτερικής πολιτικής. Στο Λονδίνο βεβαίως την προηγούμενη μέρα τα συζητούσε. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.

***

Το πάρκο της Αγίας Βαρβάρας στα 60 καλύτερα της Ευρώπης!
(Ηχώ Δράμας 26.10.07)

Το διάβαζα και δεν πίστευα τα μάτια μου! Το πάρκο της Αγίας Βαρβάρας στη Δράμα λέει, ένα απο τα καλύτερα 60 της Ευρώπης. Είναι δυνατόν, σκέφτηκα, το «πάρκο» με τις λαδομπογιατισμένες σιδεριές, τις ακαλαίσθητες πολυκατοικίες που το πνίγουν, το σκουπιδαριό· το πάρκο δίχως τουαλέτες, δίχως πρόσβαση για ΑμΕΑ, δίχως χώρο στάθμευσης, να είναι ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης;

Στο «πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Culture 2000» ανακηρύχθηκε το πάρκο ως ένας απο τους 60 καλύτερους τόπους αναψυχή, γράφει η εφημερίδα και παραθέτει τα κακαρίσματα πρώην και νυν δημάρχων για την «διάκριση».

Διαβάζοντας όμως προσεκτικά το άρθρο (και ανατρέχοντας και στις ιστοσελίδες του Culture 2000) διαπιστώνει κανείς πως τέτοια διάκριση δεν έλαχε ποτέ της Δράμας. Μια έκθεση, στο πλαίσιο του Culture 2000 για τις πλατείες της Ευρώπης συμπεριλαμβάνει και το πάρκο της Αγ. Βαρβάρας. Ούτε πρωτιά λοιπόν, ούτε διάκριση. Ούτε και υπεύθυνη ενημέρωση.

***

Αν θέλουμε να μιλάμε για αξιοκρατία στην κοινωνία, πρέπει πρώτα να την επιβάλουμε μέσα στο ΠΑΣΟΚ (Ε. Βενιζέλος, www.in.gr 25.10.07).

Με άλλα λόγια: μέσα από ένα αναξιοκρατικό ΠΑΣΟΚ αναδείχθηκε ο Ε. Βενιζέλος ως βουλευτής και υπουργός και στέλεχος. Μεγάλη υπόθεση η αυτογνωσία!

***

ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και πρόσθεσε ότι τον διακατέχει ρίγος συγκίνησης για το γεγονός ότι ύψωσε για πρώτη φορά την ιστορική σημαία της απελευθέρωσης της πόλης, το 1912. (www.in.gr 26.10.07)

Η συγκίνηση ήταν για την ύψωση της σημαίας ή για το κατόρθωμά του να ταξιδέψει πίσω στον χρόνο;

Share

2 thoughts on “Τοιούτοις ημιν τοιαύτα εμπρέπει: 27.10.07

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *