Μετανάστευση στις ΗΠΑ – Μέρος 1ο: Γενικά

Καθώς πυκνώνουν τα κακά μαντάτα για την Ελληνική οικονομία και ολοένα περισσότεροι Έλληνες αναζητούν επαγγελματικές ευκαιρίες στο εξωτερικό, σκέφτηκα να γράψω λίγα πράγματα για την μεταναστευτική εμπειρία στις ΗΠΑ. Μέσα από το κείμενο αυτό θα προσπαθήσω να δώσω μια ιδέα των διαδικασιών, του κόστους, και του χρόνου που απαιτείται για να μεταναστεύσει κάποιος στις ΗΠΑ.

Ξεκινώντας με τη δική μου εμπειρία, θα σημειώσω πως οι ΗΠΑ (μαζί με τον Καναδά και την Αυστραλία) είναι χώρες στις οποίες οι μετανάστες έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν πλήρως και να μην θεωρηθούν πολίτες 2ης κατηγορίας — κάτι που έχω τη συναίσθηση πως συμβαίνει σε αρκετές βορειοευρωπαϊκές χώρες.

Για τους Έλληνες υπάρχουν τέσσερεις βασικές επιλογές για μετανάστευση στις ΗΠΑ: σπουδές, συγγενείς α’ βαθμού, εργοδοσία, και κλήρωση.

Με κλήρωση

Κάθε χρόνο η Αμερικανική κυβέρνηση κληρώνει έναν μικρό αριθμό αδειών μόνιμης παραμονής («πράσινες κάρτες») μέσω του προγράμματος Diversity Immigrant Visa. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και δεν απαιτεί δικηγόρο ή άλλη επαγγελματική διαμεσολάβηση. Το 2011 κληρώθηκαν πράσινες κάρτες σε 62 Έλληνες — άγνωστο παραμένει πόσοι έκαναν αίτηση. Γενικως οι πιθανότητες είναι μικρές. Ο χρόνος που απαιτείται από την στιγμή της αίτησης ως την στιγμή που θα ολοκληρωθεί η διαδικασία, είναι περίπου 12 μήνες. Με πράσινη κάρτα μπορεί κανείς να κατοικήσει μόνιμα στις ΗΠΑ και να αναζητήσει εργασία.

Με συγγενείς α’ βαθμού.

Αν έχετε συγγενείς α’ βαθμού που είναι πολίτες των ΗΠΑ μπορούν να σας μετακαλέσουν και να ζητήσουν την χορήγηση πράσινης κάρτας. Η διαδικασία παίρνει 12-18 μήνες αλλά μέσα στους πρώτους ~6 μήνες εξασφαλίζετε προσωρινή άδεια εισόδου και εργασίας στις ΗΠΑ. Το κόστος είναι γύρω στα $1500-$5000 αν δεν χρειαστείτε δικηγόρο. Η διαδικασία αίτησης είναι σχετικά απλή αλλά αν αναθέσετε την υπόθεση σε δικηγόρο, να υπολογίστε επιπλέον $1500-$2000.

[Διευκρίνηση: η διαδικασία διαρκεί 12-18 μήνες (ίσως και λιγότερο) από τη στιγμή που θα έρθει η σειρά εξέτασης της αίτησης. Στην περίπτωση της Ελλαδας (και άλλων Ευρωπαϊκών χωρών) η σειρά της αίτησης έρχεται μετά από 9+ έτη)]

Με εργοδοτική προσφορά

Αν έχετε εξασφαλίσει προσφορά εργασίας από εργοδότη στις ΗΠΑ που είναι πρόθυμος να μεριμνήσει για τα μεταναστευτικά σας, θα πάρει 6-9 μήνες να σας χορηγηθεί μια ειδική άδεια εισόδου, η H1B. Πρόκειται για θεώρηση εισόδου (βίζα) που σας επιτρέπει να εργαστείτε μόνο για τον συγκεκριμένο εργοδότη. Η έκδοσή της θεώρησης αυτής είναι προβληματική για δυο κυρίως λόγους. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ διαθέτει γύρω στις 65.000 τέτοιες θεωρήσεις ετησίως. Η ζήτηση είναι τόσο μεγάλη που οι αιτήσεις ξεπερνούν τον αριθμό αυτό από την πρώτη μέρα που διατίθενται οι βίζες αυτές. Ο δεύτερος λόγος, είναι το κόστος για τον εργοδότη: μια H1B βίζα κοστίζει γύρω στις $6.000 και στο διάστημα που η αίτηση εκκρεμεί ο εργοδότης μένει με μια θέση εργασίας κενή. Αν χορηγηθεί η βίζα ο εργαζόμενος μπορεί να αλλάξει εργοδότη σχετικά απλά — επειδή η έκδοση νέας H1B για τον επόμενο εργοδότη δεν υπόκειται σε αριθμητικούς περιορισμούς.

Από τη στιγμή πάντως που θα αποκτήσετε την H1B μπορείτε να κάνετε αίτηση για πράσινη κάρτα. Η βίζα H1B έχει διάρκεια 3 ετών και μπορεί να ανανεωθεί για άλλα τρία. Στο διάστημα των 6 αυτών ετών θα πρέπει να αποκτήσετε πράσινη κάρτα. Αλλιώς, στο τέλος της 6ετίας θα πρέπει να επιστρέψετε στην Ελλάδα.

Η χορήγηση πράσινης κάρτας απαιτεί 1-2 χρόνια και κοστίζει $5000-$10000 — ίσως και περισσότερο. Η ανάθεση της υπόθεσης σε έμπειρο δικηγόρο είναι αναπόφευκτη.

Πέντε χρόνια μετά την χορήγηση της πράσινης κάρτας έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε την Αμερικανική υπηκοότητα. Η διαδικασία πολιτογράφησης κοστίζει περίπου $700, δεν απαιτεί δικηγόρο, και παίρνει γύρω στους 9 μήνες. Η πολιτογράφηση δεν προϋποθέτει την απεμπόληση της Ελληνικής υπηκοότητας. Η διπλή υπηκοότητα δεν είναι πρόβλημα εκτός κι αν έχετε πρόθεση να εργαστείτε σε ευαίσθητους τομείς (πχ Άμυνα) για τους οποίους απαιτείται ειδική διαβάθμιση (security clearance).

Με σπουδές

Τελειώνοντας ένα πρόγραμμα σπουδών (προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό) έχετε το δικαίωμα προσωρινής άδειας εργασίας (Optional Practical Training). Η άδεια αυτή διαρκεί 12 μήνες. Αν οι σπουδές σας είναι σε συγκεκριμένο θετικό/τεχνολογικό κλάδο η άδεια αυτή διαρκεί 29 μήνες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί τμηματικά, πχ, 12 μήνες μετά το πρώτο πτυχίο και 17 μήνες μετά το Masters. Κατά τη διάρκεια της OPT και εφόσον επιδείξετε αξιόλογο προσόντα είναι πιθανόν ο εργοδότης σας να μεριμνήσει για την χορήγηση H1B.

Το πρόβλημα με την μετανάστευση μέσω σπουδών είναι το κόστος σε χρόνο και έξοδα. Σημειώνω επίσης πως οι σπουδές πρέπει να γίνουν σε αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο (regionally accredited university). Τα δίδακτρα για ένα μονοετές πρόγραμμα masters ξεκινούν από $10.000. Υπολογίστε άλλα $15.000 για έξοδα διαμονής και διατροφής. Στο τέλος θα αποκτήσετε ένα πτυχίο, ίσως μια προσωρινή εργασία, και την πιθανότητα να εξασφαλίσετε την H1B.

Ολοένα και συχνότερα σήμερα οι εργοδότες αρνούνται να προσλάβουν άτομα με μεταναστευτικές εκκρεμότητες κυρίως λόγω του προβληματικου συστήματος γύρω από την βίζα H1B. Μεγάλοι εργοδότες όπως η Microsoft, Google κ.ά. θα αναλάβουν να τακτοποιήσουν τις μεταναστευτικές εκκρεμότητες, αλλά μικρότεροι εργοδότες μάλλον θα κοιτάξουν για άλλους υποψήφιους.

Στο 2ο μέρος της σειράς αυτής: ειδικά θέματα μετανάστευσης στις ΗΠΑ σχετικά με εργοδοσία και άδειες εργασίας.

Share
 • Dimitris

  καλησπερα μια ερωτηση αν γνωριζει καποιος… ειχα ταξιδεψει στν αμερικη πριν περιπου 2,5 χρονια κ ειχα παραβιαση τ οριο τς βιζας εστα … ειχα κατσει 6 μηνες περιπου … μπορω ν ξαναταξιδεψω τωρα μ βιζα εστα..? αν γνωριζει κανεις θα μ βοηθησει πολυ… ευχαριστω…

  • conixap

   Νομιζω οχι

 • Alex_VGD

  Καλησπερα Λεωνιδα. Θα ηθελα τη βοηθεια σου. Κερδισα το Λοταρι και
  περιμενω μεσα στην επομενη εβδομαδα την μεταναστευτικη βιζα. Θελω να σε
  ρωτησω αν παω για ενα μηνα Αμερικη να παρω την πρασινη καρτα και γυρισω
  πισω Ελλαδα για 5 χρονια περιπου θα χασω την πρασινη καρτα και γενικα το
  δικαιωμα να ζησω Αμερικη; Εχω μια σχεση και δεν θελουμε να χωρισουμε
  λογω αποστασης γιατι δεν μπορει να φυγει να ζησει Αμερικη.

  Ευχαριστω

  • Συγχαρητήρια για την κλήρωση. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να απωλέσεις την ιδιότητα του μόνιμου κατοίκου αν φύγεις για 5 χρόνια απο τις ΗΠΑ. Η μεταναστευτική υπηρεσία θα θεωρήσει πως εγκατέλειψες την ιδιότητά σου ως μόνιμου κατοίκου.

   • Alex_VGD

    Δηλ. το πολυ που πρεπει να κατσω εκτος Αμερικης ειναι εξι μηνες καθε χρονο; Αν καθησω 2-3 χρονια υπαρχει παλι κινδυνος οπως λες;

    • Σιγουρα υπάρχει κίνδυνος. Ακόμη κι αν είσαι 6 μήνες ΗΠΑ, 6 μήνες Ελλάδα, έπειτα από 2-3 χρόνια, ίσως αντιμετωπίσεις πρόβλημα.

     Η μεταναστευτική υπηρεσία εδώ λέει πως χάνεις την ιδιότητα του μόνιμου κατοίκου αν παραμείνεις εκτός ΗΠΑ για εκτενές χρονικό διάστημα, εκτός κι αν είχες πρόθεση για προσωρινή απουσία, που μπορεί να αποδειχθεί με συγκεριμένους τρόπους.

     Επειδή όμως δεν ορίζουν τη διάρκεια του εκτενούς χρονικού διαστήματος, ή την ακριβή τεκμηρίωση της πρόθεσης για προσωρινή απουσία, θα πρότεινα να συζητούσες το θέμα με ειδικευμένο δικηγόρο.

     Στις συζητήσεις εδώ συμβάλλει συχνά ο κ. Κ. Ρόκκας poy είναι δικηγόρος με ειδίκευση στα μεταναστευτικά των ΗΠΑ. Δεν τον γνωρίζω προσωπικά ούτε έχω κάποια επαγγελματική ή οικονομική σχέση μαζί του. Οι παρεμβάσεις του όμως είναι πάντα εξαιρετικές κι οι σπουδές του ακόμη καλύτερες.

     • Alex_VGD

      Καταλαβα…Κριμα να κερδιζεις τη λοταρια και να πρεπει να αποχωριστεις το αλλο σου μισο…Θα επικοινωνησω με τον Κο Ροκκα συντομα.

      Κατι τελευταιο αν γνωριζεις, αν δεν παρω τελικα την πρασινη καρτα ή αν την παρω και χασω στο μελλον την ιδιοτητα του μονιμου κατοικου, μπορει η αδερφη μου σαν αμερικανος υπηκοος που ειναι να κανει προσκληση στη μητερα μας και μετα η μητερα σε μενα;
      * Σημ. ειμαι ενηλικας.

     • Η αδερφή μπορεί να κάνει πρόσκληση, αλλά οι σχετικές διαδικασίες με τα σημερινά δεδομένα κρατούν 8-12 χρόνια.

     • αναστασια

      καλησπερα σας.ειμαι παντρεμενη και εχω ενα μωρο 16 μηνων..θελουμαι με τον αντρα μου να παμαι στην βοστονη να ανοιξουμαι δικο μας μαγαζι….τι πρεπει να κανουμαι…στην ελλαδα ο αντρας μου εχει δικο του μαγαζι..κρεοπωλειο περι τα 24 ετη…τι μπορουμαι να κανουμαι

     • conixap

      Θα κανετε αιτηση για Diversity Lottery. Αυτες ανοιγουν καθε Οκτωβριο ή Νοεμβριο.
      Εαν δεν κερδισετε, μπορειτε να κανετε αιτηση μεταναστευσης αλλα θα χρειαστειτε ενα σπονσορα που θα συμπληρωσει το Affidavit of Support Κ πρεπει να δειξει οτι εχει επαρκη εσοδα για να σας καλυψει (125% του οριου φτωχειας κ το ακριβες ποσο παιζει αναλογα με το μεγεθος της οικογενειας του κ της δικη σας πχ. εαν αυτος εχει μονο συζυγο, συν τρεις εσυ, παμε 5 ατομα, πρεπει να βγαζει πανω απο $35,512 τον χρονο).
      Ο σπονσορας δεν ειναι αναγκη να ειναι συγγενης.

      Για να τους πεισετε οτι πατε να κανετε επενδυση (κρεοπωλειο), πρεπει η επενδυση σας να ειναι κατι εκατομμυρια… οκ ισως οχι εκατομμυρια αλλα εαν θυμαμαι καλα τουλαχιστον ενα εκατομμυριο.
      Νομιζω οτι η καλυτερη πιθανοτητα σας ειναι να κανετε αιτηση για την λοτταρια ξανα κ ξανα…

 • alexandros

  Καλησπερα κ. Λεωνιδα

  Εχω τη γιαγια μου και τη θεια μου στην Νεα Υορκη και θα ηθελα να βρω εργασια εκει.
  Δεν μπορουν να μου στειλουν προσκληση, καθως δε θεωρουνται πρωτου βαθμου συγγενεις, απο οτι διαβασα στο american embassy.
  Υπαρχει διαθεσιμο σπιτι και η δυνατοτητα να εγγυηθει πως θα μενω μαζι της.

  Θα ηθελα να ακουσω τη γνωμη σας για το τι δυναμαι να κανω. Εχω δυο πτυχια απο Ελλάδα.(οικονομικα ΑΕΙ και MBA)
  Το πρωτο μου ταξιδι πρέπει να ειναι two way ticket ή one way? Αν με βαλει μεσα σε καποιο περιουσιακο στοιχειο θα γινει πιο εύκολη η αποκτηση πρασινης καρτας?

  Ευχαριστω εκ των προτερων

  • Απαραίτητο το εισιτήριο με επιστροφή, αλλιώς το πιθανότερο είναι πως δεν θα σου επιτραπεί η είσοδος στις ΗΠΑ και θα σε βάλουν στο πρώτο αεροπλάνο πίσω, πριν βγεις καν από το τελωνείο του αεροδρομίου.

   Τα περιουσιακά στοιχεία δεν παίζουν κανέναν ρόλο στην απόκτηση πράσινης κάρτας.

   • alexandros

    Ευχαριστω για τις πληροφοριες!

 • eleni

  Καλησπέρα σας!
  Θα ηθελα πολυ να σας θεσω και εγω το ερωτημα μου και θα χαιρομουν να μου απαντησετε. ΤΟΝ Απριλιο που περασε ορκιστηκα απο το τμημα γερμναικης γλωσσας και φιλολογιας του ΑΠΘ. Στην Αμερικη εχω παρα πολλους συγγενεις οι οποιοι μου γεννησαν την ιδεα να παω εκει για να αναζητηση εργασιας. Να τονισω πως δεν εχουμε Α΄ βαθμου συγγενεια. Μου ειπαν πως κοιταζουν το τροπο που μπορω να βρω δουλεια εκει ειτε στο αντικειμενο μου ειτε σε κατι αλλο. Επειδη ομως δε θελω να ζω σε ουτοπικο κοσμο θελω να μου πειτε ειλικρινα μπορω οντως να το τολμησω? ΕΠισης θελω να σας ρωτησω καθε ποτε γινεται αυτη η κλειρωση για τη βιζα και πως μπορω να μπω κ εγω. Σας ευχαριστω πολυ για το χρονο σας.

  • Πληροφορίες και οδηγίες για πράσινη κάρτα μέσω κλήρωσης μπορείς να βρείς στον σύνδεσμο που βρίσκεται στο άρθρο παραπάνω.

   Για εργασία στις ΗΠΑ με πτυχίο Γερμανικών, έχω την εντύπωση πως θα δυσκολευτείς λίγο. Και γενικά θα έλεγα με ένα βασικό πτυχίο και χωρίς επαγγελματική εμπειρία είναι απίθανο να μπορέσεις να βγάλεις άδεια εργασίας.

   Αν όμως έχεις καλή γνώση της αγγλικής, θα μπορούσες ίσως δραστηριοποιηθείς επαγγελματικά στις μεταφράσεις γερμανικά-αγγλικά, αναζητώντας πελάτες μέσω του διαδικτύου και χρεώνοντάς τους μέσω paypal κτλ, δίχως να χρειαστεί να μεταναστεύσεις. Πολλές τεχνικές και ιατρικές εταιρείες έχουν ανάγκη τέτοιων υπηρεσιών.

 • ‘Χρήστος Π.

  καλησπερα
  πρασινες καρτες για γυμναστες υπαρχουν ?

 • Ooo Ooqp

  Καλησπέρα και συγχαρητήρια για την καλή δουλειά και την διάθεση να βοηθήσετε! Θα ήθελα να ρωτήσω δυο πράγματα. Εάν κερδίσω στη λοταρία, θα πρέπει να έχω εκπληρώσει τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις; και ποιο είναι το κόστος για την απόκτηση πράσινης κάρτας;

  • Οι στρατιωτικές υποχρεώσεις στην Ελλάδα δεν έχουν καμιά επίπτωση στο θέμα της λοταρίας. Το κόστος της πράσινης κάρτας αν κερδίσεις στη λοταρία, νομίζω πως είναι μεταξύ $600 και $1100 αναλόγως των παραβόλων που πρέπει να πληρώσεις.

 • Αντρέας

  Σχετικα με τη λοταρία, τη συμπληρώνω μεταξυ σοβαρου και αστειου 5 χρονια τωρα. Μου κανει εντυπωση παντως πως δίνουν σε μας παντα ελάχιστες βίζες, ενω σε αλλες μικρες χώρες κερδιζουν χιλιαδες. Τοσοι λιγοι Ελληνες παιζουμε λοττο; λολ.

  • conixap

   Υπαρχει συγκεκριμενο ποσοστο που επιτρεπουν απο καθε χωρα αναλογα παντα με το μεγεθος της χωρας, ποσες αλλες αιτησεις εγιναν κτλ. Νομιζω το ποσοστο βιζας που δινουν για Ελλαδα ειναι 7%

 • Despoina 89

  Καλησπέρα! Σκέφτομαι να μετανάστευσω για Αμερική. Ο αρραβωνιαστικός μου είναι Αμερικανός πολίτης .θα βγάλω τουριστική βιζα για να πάω για 10 μέρες αλλά ίσως χρειαστεί να καθίσω και μόνιμα. Ποσες μερες κανει να βγει μια τουριστικη βιζα?Στο τρίμηνο που διαρκεί η βίζα μπορώ να δουλέψω σε ελληνικό εστιατόριο? Αν τον παντρευτώ με πολιτικό γάμο σε πόσο καιρό παίρνω πράσινη κάρτα? Ευχαριστώ πολύ! 🙂

 • Despoina 89

  Καλησπέρα! Σκέφτομαι να μετανάστευσω για Αμερική. Ο αρραβωνιαστικός μου είναι Αμερικανός πολίτης .θα βγάλω τουριστική βιζα για να πάω για 10 μέρες αλλά ίσως χρειαστεί να καθίσω και μόνιμα. Ποσες μερες κανει να βγει μια τουριστικη βιζα?Στο τρίμηνο που διαρκεί η βίζα μπορώ να δουλέψω σε ελληνικό εστιατόριο? Αν τον παντρευτώ με πολιτικό γάμο σε πόσο καιρό παίρνω πράσινη κάρτα? Ευχαριστώ πολύ! 🙂

  • Δεν απαιτείται πλεον τουριστική βίζα, παρά η εξουσιοδότηση ETSA που βγαίνει σχεδόν αμέσως και επιτρέπει παραμονή ως 3 μήνες. Αν μείνεις μόνιμα, θα παραβιάσεις τους όρους της ETSA. Και έχει θα σου απαγορευτεί η είσοδος στις ΗΠΑ για 10 χρόνια.

   Με την ETSA δεν μπορείς να εργαστείς νομίμως.

   Αν έχετε ήδη σχέδια για γάμο, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι είτε να πας στις ΗΠΑ με βίζα αρραβώνα και να παντρευτείτε εκεί αμέσως, ή να παντρευτείτε πρώτα στην Ελλάδα. Και στις δυο περιπτώσεις θα μπορέσετε να ξεκινήσετε την διαδικασία μετανάστευσης που θα σου επιτρέψει να εργαστείς νομίμως από την πρώτη σχεδόν μέρα.

  • conixap

   Η βιζα που χρειαζεσαι ειναι Κ-1. Με αυτην εχεις 90 ημερες να παντρευτειτε στις ΗΠΑ ή μπορειτε να παντρευτειτε εδω Ελλαδα. Προσοχη, γιατι η αδεια γαμου βγαινει απο την χωρα μονιμης διαμονης. Εγω εχω παντρευτει Αμερικανο εδω Ελλαδα αλλα ειχε αδεια διαμονης, αλλιως δεν μας εδιναν αδεια γαμου.

   Οχι δεν μπορεις να δουλεψεις εκει, οχι δεν μπορεις να παραμεινεις παραπανω απο 3 μηνες. Εαν πας με σκοπο να παντρευτεις εκει πρεπει να πας με Κ-1 βιζα.
   Αδεια γαμου απο Ελλαδα για ΕΣΕΝΑ. Πρεπει εκεινος να καταθεσει αιτηση εκει ΕΚΤΟΣ εαν μενει μονιμα Ελλαδα με αδεια διαμονης οποτε δικαιουται DCF εδω στην Αθηνα στην Πρεσβεια. Γενικα αναλογα με το φορτο τους, μπορει να παρει εως 18 μηνες για βγει η Κ-1. Νομιζω οτι θα ηταν πιο ευκολο εαν παντρευοσασταν κ εκανε αιτηση για CR-1. Δεν αναφερεις που ειναι ο αρραβωνιαστικος σου, εδω ή εκει?
   Εαν δεν δικαιουται να παρει αδεια διαμονης Ελλαδα, θα πρεπει να κανει αιτηση εκει για να σε φερει με Κ-1.

 • Polina

  Καλησπέρα και συγχαρητηρια για το blog το οποίο βοηθάει πολύ!!
  Η δική μου περίπτωση έχει ως εξής: Είμαι 28 ετών παντρεμένη και έχω αρκετά καλή δουλειά στην Αθήνα. Λόγω συγγενών στην Αμερική οι οποίοι έχουν εστιατόρια σκεφτόμαστε με τον σύζυγό μου την μετανάστευση. Έχω ήδη ένα bachelor από ελληνικό πανεπιστήμιο και 8 χρόνια εργασιακής εμπειρίας. Έκανα αίτηση σε community college για κάποια εξιδείκευση και για να έχουμε μικρότερο κόστος και με δέχτηκαν. Ετοιμαζόμαστε λοιπόν για την συνεντευξη. Ήθελα λοιπόν να ρωτήσω εάν θεωρείται με βάση την εμπειρία σας οτι είναι καλή κίνηση η μετανάστευση στην περίπτωση μας και εάν θα είναι εύκολο εν συνεχεία να βρώ δουλειά εκεί για να γίνουμε νόμιμοι?

  • Μου ειναι δύσκολο να απαντήσω επειδή η ερώτηση είναι γενική. Γενικά λοιπόν θα έλεγα πως αν έχετε προοπτική μόνιμης και νόμιμης εγκατάστασης στις ΗΠΑ, σαφώς και η μετανάστευση είναι καλή ιδέα.

   • Polina

    Καλησπερα. Τελικά πήραμε με τον σύζυγο μου την βίζα (F1 & F2) και εδώ και 3 μήνες βρισκόμαστε στην Αμερική. Κοιτώντας από τώρα το επόμενο βήμα προς την νομιμη εγκατάσταση εδώ θα ήθελα να σας ρωτήσω έαν νομίζετε πως έχω πιθανότητες αλλαγής της f1 σε H1B εφόσον βρήκα εταιρεία (η οποία ανήκει σε Έλληνα) η οποια απασχολεί περίπου 25 άτομα και ασχολείται με real estate και εστιατόρια. Έχοντας bachelor σε political science και public administration από ελληνικό πανεπιστημίο και 5 χρόνια εργασιακής εμπειρίας σε θεσεις management θα μπορούσε η εν λόγω εταιρεία να μου κάνει τα χαρτιά για H1B με σκοπό την διαχείριση της εταιρείας (payroll, rental agreements, book keeping) και τήρηση των νομικών εγγράφων. Θα ήθελα την συμβουλή σας εάν υπάρχει πιθανότητα επιτυχίας έτσι ώστε να ξεκινήσω την διαδικασια.

    • Τη διαδικασία για την H1B την ξεκινά και την διαχειρίζεται ο εργοδότης κι όχι ο εργαζόμενος. Αν δεν έχει ήδη κάνει κάποιες κινήσεις ο πιθανός εργοδότης σημαίνει πως δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την άδεια εργασίας.

     • Polina

      Σας ευχαριστώ για την τόσο άμεση απάντησή σας. Ο εργοδότης θέλει να ξεκινήσει την διαδικασία και ήδη έχει απευθυνθεί σε δικηγόρο απλά ήθελα την δίκη σας γνώμη για το εάν υπάρχουν πιθανότητες επιτυχίας με βάση την αμερικανική νομοθεσία.

     • Οι H1B συνήθως απονέμονται σε άτομα με πτυχίο masters και ειδίκευση σε τεχνολογικά, επιστημονικά, ή βιοϊατρικά επαγγέλματα. Αν ο εργοδότης όμως ξεκινήσει τη διαδικασία με τη βοήθεια δικηγόρου, αυτο θα είναι ένα θετικό βήμα.

    • Απάντηση στο θέμα αυτό μπορεί να δώσει μόνο ο εργοδότης. Η H1B βίζα είναι μια διαδικασία που την ξεκινά και την διαχειρίζεται ο εργοδότης. Έτσι που μου τα λέτε (με πτυχίο πολιτικών επιστημών), δύσκολα να δικαιολογηθεί H1B.

  • conixap

   Η μονη βιζα που επιτρεπει εργασια ειναι η πρασινη καρτα. Οι συγγενεις πρωτου βαθμου μπορουν να σου κανουν προσκληση αλλα παιρνει χρονια γιατι εχει περιορισμο κ υπαρχει σειρα αναμονης.
   Τα περισσοτερα πτυχια κτλ απο πανεπιστημια εκτος των ΗΠΑ, τους αφηνουν αδιαφορους εκτος εαν ειναι καποιο πολυ χτυπητο ονομα. Μπορεις να κανεις τα χαρτια σου με προκληση απο τους συγγενεις σου αλλα να περιμενεις μεγαλη αναμονη.
   Για καλυτερες πιθανοτητες εγω θα εβαζα κ εναν ειδικο δικηγορο.
   Τονιζω οτι παιζει ρολο το ειδος της βιζας που θα βγαλεις κ με φοιτητικη βιζα ΔΕΝ μπορεις να δουλεψεις. Επισης δεν ξερω για τον συζυγο εαν μπορει να ερθει μαζι σου.

 • Nikolaos Tatsis

  Για σας ειμαι 53 μπορω να βρω δουλεια οτι δουλεια αν παω με τουριστικη νιζα χωρις αλλα χαρτια

  • conixap

   Οχι δεν μπορεις να εργαστεις χωρις νομιμη βιζα στην Αμερικη.

 • A.E

  Καλησπέρα,

  Είμαι από την Ελλάδα, πριν ένα μήνα τελείωσα τη στρατιωτική μου θητεία, η σύντροφός μου ζει και εργάζεται στις ΗΠΑ από τον Σεπτέμβριο 2015 (με DS-form για ένα χρόνο αλλά πολλές δυνατότητες επέκτασης για περισσότερα χρόνια) και εγώ προσπάθησα δύο φορές να αποκτήσω τουριστική βίζα-Β για να την επισκεφτώ.

  Την πρώτη φορά στις 6 Νοέμβρη και τη δεύτερη στις 24 Νοέμβρη. Την πρώτη φορά απορρίφθηκε η αίτηση μου με την
  αιτιολογία ότι η Β βίζα δεν ταίριαζε στους σκοπούς του ταξιδιού μου, καθότι είχα αναφέρει στον Πρόξενο ότι θα με
  ενδιέφερε να κάνω και κάποιες συνεντεύξεις για κάποια προγράμματα διδακτορικών σπουδών. Ενώ τη δεύτερη φορά η αιτιολογία ήταν ότι δεν έπεισα τον πρόξενο ότι δικαιούμαι να λάβω το είδος της βίζας
  για την οποία έκανα αίτηση – κανονισμός 214(b) και στις δύο περιπτώσεις. Θεωρώ ότι
  το να πάω ξανά για τρίτη φορά για Β βίζα δεν είναι και η καλύτερη επιλογή.

  Τώρα σκεφτόμαστε να πραγματοποιήσουμε πολιτικό γάμο. Εξ αρχής στόχος μας ήταν να είμαστε μαζί
  στην Αμερική, οπότε εγώ θα πήγαινα σαν τουρίστας για 6 μήνες-για αυτό δεν έκανα αίτηση για ESTA- και μέχρι το καλοκαίρι θα σχεδιάζαμε τις επόμενες μας κινήσεις.

  Πιστεύετε ότι θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα να λάβω την J2 βίζα, την οποία θα δικαιούμαι βάσει του αμερικανικού
  νόμου; Δηλαδή εάν σε ένα-δύο μήνες έχουμε παντρευτεί και προσέλθω για συνέντευξη για την J2 βίζα, πιστεύετε θα μπορούσα να απορριφθώ (σε σχέση με τις δύο απορριπτικές για Β-βίζα). Τι θα μας συμβουλεύατε να κάνουμε;

 • Αρτ Μπ

  Καλησπερα.Ειχα πριν μερικους μηνες παει ΗΠΑ για να δωσω εξετασεις στο computer system institute[worcester,MA] στην αγγλικη[εβγαλα καλο βαθμο 96% στα 100%] και πραγματι θα εισαγομουνα τωρα τον Γεναρη,αλλα που λες πηγα πρεσβεια[μιας και η σχολη μου ειχε δωσει χαρτια για να παρω f-1 και να σπουδασω για ενα χρονο εκει] και νομιζα θα μου τη δεινανε,αλλα δεν μου δωσανε δυστυχως[λογω οτι δεν εχω μισθωτηριο κατοικιας στο ονομα μου,ουτε καποιο πιστοποιητικο που να δηλωνει οτι εχω οικογενεια εδω στην ελλαδα[αφου δυστυχως κανω μονη μου φορολογικη δηλωση],αρα δεν εχω καποιο τεκμηριο οτι θα επιστρεψω εδω ξανα παλι μετα αφοτου τελειωσο τις σπουδες εκει[1 χρονο ειπαμε]οποτε ρωταω αν μπορω με την ΕΣΤΑ να παω τωρα μεσα στο 2016 και να αρχισω αυτο που θα σπουδαζα αν πηγαινα τωρα το γεναρη,και μεσα στα πλαισια της τριμηνης αδειας να ξεκινησω διαδικασιες για να παρατεινω την παραμονη μου εκει.Σκεφτηκα επισης και λευκο γαμο με αμερικανο πολιτη,αλλα δεν ξερω αν θα ειναι για οφελος μου,γιατι δεν ξερω αν θα δεχτει ο αλλος τουτο,καθως να παω και μεσω εργασιας[αλλα δεν εχω καποιο πτυχιο[να ναι καλα οι γελοιες πανελληνιες που αφηνουν κοσμο και κοσμακη εκτος ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ],ουτε εχω δουλεψει σε καποια αξιολογη δουλεια μεχρι τωρα[ανεργη οαεδ ειμαι δυστυχως]και οι βεβαιωσεις απο δυο σεμιναρια που εχω δεν βοηθανε καθολου και μου ειναι παντελως αχρηστες]οποτε ρωτο πως θα μπορουσαν να με δεχτουν αν ξερω γω παω να δουλεψω ως ανειδικευτη εργατης,και με δεχτει ο εργοδοτης[μου προσφερει εργασια δηλαδη]τι κριτιρια υπαρχουν για αυτο.Απλως ερωτησεις κανω.Περιμενω απαντησεις.

  • Αρτ Μπ

   περιμενω απαντηση κυριε Λ.υρ.

   • conixap

    Με λιγα λογια…οχι. Χρειαζεσαι κανονικη μεταναστευτικη βιζα για να δουλεψεις νομιμα. Ο λευκος γαμος επισης δεν σου εξασφαλιζει τιποτα γιατι θα σου ζητησουν πολλα πολλα στοιχεια για να τους πεισεις οτι ο γαμος ΔΕΝ ειναι λευκος (δεν ειναι καθολου χαζοι κ αφελεις οι Αμερικανοι!!).
    Νομιζω οτι δεν μπορεις να εγγραφεις στο πανεπιστημιο χωρις να καταθεσεις την φοιτητικη βιζα κ οχι ως ανειδικευτη εργατης δεν μπορεις να πας, γιατι για να παρεις βιζα εργασιας πρεπει ο εργοδοτης να σου κανει προσκληση αφου εχει πεισει οτι εψαξε αναμεσα στους Αμερικανους κ δεν βρηκε καποιον κ ετσι πρεπει να τον φερει “εισαγωγη”. Εαν ησουν καλλιτεχνης. γιατρος, δασκαλος που θα πηγαινε σε γκετο να διδαξει (εχουν μεγαλη αναγκη απο αυτους), κατι θα γινοτανε. Αλλα γενικα οχι, δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα!!!

    • Αρτ Μπ

     κοιτα οπως ειπα απο πανω θα εισαγωμουν τωρα τον Γεναρη.Μου δωσανε το Ι20 αλλα πηγα εδω και δεν εγινε τιποτα δυστυχως,γιατι μου ειπανε οτι δεν εχω τεκμηρια επιστροφης μετα το τελος των σπουδων μου εδω στην ελλαδα.Στην περιπτωση μου μου ειπαν οτι αποκλειωμαι για 3 λογους[1]Δεν εχω οικονομικους ισχυρους συνδεσμους,διοτι κανω μονη μου φορολογικη δηλωση,η μητερα μου εχει ξαναπαντρευτει και δεν με αναφερει στο καινουργιο πιστοποιητικο οικογενειακης της καταστασης και ετσι δεν εχω οικονομικους δεσμους με τους γονεις μου εδω{2]δεν εχω μονιμη κατοικια στο ονομα μου,μιας και το σπιτη που ζω ειναι στο ονομα της γιαγιας μου που εχει πεθανει εδω και 1 χρονο,οποτε δεν θα χω καπου να γυρισω και [3]στην διαρκεια των σπουδων μου δεν υπαρχει κανεις να με υποστιριξει οικονομικα.Τους ειχα πει οτι ο θειος μου θα με βοηθουσε,και μαλιστα ειχε κανει υπευθηνη δηλωση οτι θα με στηριζε οικονομικα,και οτι επισης τους ειπα οτι θα εβρισκα παραληλλα με τις σπουδες μου εργασια για,αλλα δεν το πιστεψαν.Οτι με ρωτησαν στην συνεντευξη το απαντησα καθαρα και ξαστερα μιας και τα αγγλικα τα ξερω πολυ καλα[proficiensy to 2007],αλλα ουτε αυτο τους επεισε.Βεβαια εκανα αιτηση και μεσω κληρωσης,αλλα πιθανοτητα για να βγει ειναι μια στα τετρακιςεκατομυρια.Οποτε τι κανουμε;Μηπως να ξαναπροσπαθουσα παλι;Χλωμο το βλεπω.Ημουν ενα βημα πριν τη πηγη αλλα νερο δεν ηπια.

 • Γιώργος

  Χαίρετε, κ. Ηρακλειώτη.
  Κατ’ αρχάς, πολλά συγχαρητήρια! Τα άρθρα σας είναι πραγματικά βοηθητικά για εμάς που σκεφτόμαστε την πιθανότητα μετανάστευσης, αλλά δεν έχουμε καμία εικόνα για το τι επικρατεί εκτός Ελλάδας .
  Εγώ θα ήθελα να κάνω μια- δυο ερωτήσεις σχετικά με την μετανάστευση λόγω σπουδών. Είμαι απόφοιτος τμήματος ψυχολογίας (ΑΕΙ) και όπου να’ ναι, τελειώνω και το μεταπτυχιακό μου (στην ψυχολογία της υγείας). Γενικά, έχω αρκετά καλούς βαθμούς. Πτυχίο λίγο πάνω από 8 και μέχρι τώρα στο μεταπτυχιακό, πάνω από 8.5. Σκέφτομαι την επιλογή της εκπόνησης διατριβής στο εξωτερικό, κυρίως σε Αμερική ή Αγγλία. Θα ήθελα, λοιπόν, αν είναι εύκολο, την άποψή σας σχετικά με τις πιθανότητες λήψης υποτροφίας από κάποιο Αμερικανικό πανεπιστήμιο, δεδομένου του ότι μόνο έτσι θα μπορούσα να βγω εκτός Ελλάδας, καθώς επίσης και μία εκτίμηση για το εάν μία τέτοια υποτροφία θα μπορούσε να εξασφαλίσει πλήρως την διαβίωση ενός υποψηφίου διδάκτορα στην Αμερική. Επίσης, θα βοηθούσε αν γνωρίζατε τις πιθανότητες επαγγελματικής αποκατάστασης ψυχολόγων (μη Αμερικανών) στον χώρο της υγείας, μετά την απόκτηση του διδακτορικού.
  Συνεχίστε την καλή δουλειά!
  Να είστε καλά!

  • conixap

   Ξεκινα να γραφεις σε Πανεπιστημια των ΗΠΑ αναφεροντας ολα τα στοιχεια που αναφερεις εδω κ να ρωτησεις για τις περιπτωσεις υποτροφιας. Εχοντας σπουδασει στο εξωτερικο, μπορω να σου πω οτι υποτροφια για Μαστερ ή Ντοκτορα, ειναι σχεδον μηδαμινη καθοτι αυτες τις θεσεις τις κρατανε για υπηκοους των ΗΠΑ.
   Μονο εαν πας επι πληρωμη (να πληρωσεις τα εξοδα σου) μπορεις να το κανεις κ αυτο παλι, με καποια επιφυλαξη γιατι μπορει να σε δεχτει το πανεπιστημιο αλλα να μην σου δωσει βιζα η Πρεσβεια.
   Γενικα οσον αφορα τις βιζες ΔΕΝ θελουν να δωσουν. Πας παντα με αυτην την ιδεα. Πρεπει να τους πεισεις για το αντιθετο… ο μονος 100% σιγουρος τροπος να πας κ να μεινεις μονιμα Αμερικη ειναι να παντρευτεις Αμερικανιδα κ να κανετε κ κανα δυο παιδακια (κ εαν δεν εχετε περιουσια ακομα κ το τοτε χρειαζεστε σπονσορα, απλα η βιζα σας δεν εχει περιορισμο).

   • Γιώργος

    Να είστε καλά για τις συμβουλές και τις πληροφορίες. Θα τις λάβω υπόψη.
    Καλή συνέχεια!

  • Στις κοινωνικές επιστήμες δύσκολα θα βρεις υποτροφία για εκπόνηση διδακτορικού, επειδή η ερευνητική χρηματοδότηση του κλάδου είναι πενιχρή. Τα μεγάλα πανεπιστήμια προσφέρουν περισσότερες δυνατότητες και αξίζει λίγο ψάξιμο. Ακόμη όμως κι αν σου δώσουν υποτροφία το πιθανότερο ειναι πως θα καλύπτει μόνο τα δίδακτρα. Τα έξοδα διαβίωσης παραμένουν δική σου ευθύνη. Υποθετικά πάντα, αν έρθεις και κάνεις καλή δουλειά τους πρώτους μήνες δεν αποκλείεται το πανεπιστήμιο να σου προσφέρει πλήρη υποτροφία (καλύπτοντας δηλαδή και τα έξοδα διαβίωσης).

   Όσον αφορά την επαγγελματική αποκατάσταση, εξαρτάται από το πεδίο ενασχόλησης. Γενικά όμως, οι περισσότερες ειδικότητες απαιτούν κρατικη αδειοδότηση (από την πολιτεία όπου εργάζεσαι) και οι προδιαγραφές διαφέρουν από πολιτεία σε πολιτεία. Κατα κανόνα όμως πρέπει να αποφοιτήσεις απο προγραμμα που έχει την έγκριση της APA, να έχεις παρακολουθήσει συγκεκριμένα μαθήματα, και να έχεις κάνει επιβλεπόμενη κλινική άσκηση για συγκεκριμένες ώρες. Δουλειές υπάρχουν. Κυρίως όμως στον χώρο της σχολικής/εκπαιδευτικής ψυχολογίας. Αυτές απαιτούν κυρίως ένα Masters και γενικά πληρώνουν πρωτοδιοριζόμενους από $50,000 ως $80,000 το χρόνο, ανάλογα με την εκπαιδευτική περιφέρεια.

   Στο διδακτορικό επίπεδο υπάρχουν αρκετές ευκαιρίες για μαθησιακούς/σχολικούς ψυχολόγους και πληρώνουν από $75,000 ως $120,000. Για πολλές τις σχολικές θέσεις, εκτός από την επαγγελματική πιστοποίηση απαιτούνται κι άλλες διοικητικές άδειες.

   Στον επαγγελματικό χώρο εκτός σχολείων, οι δουλειές υπάρχουν αλλά δεν είναι τόσο πολλές. Ως ιδιώτης ψυχολόγος γενικής συμβουλευτικής, μπορείς να μοιραστείς επαγγελματικό χώρο με 2-4 συναδέλφους και να χρεώνεις $75-$150/ώρα συνεδρίας αναλόγως με την ασφαλιστική κάλυψη του πελάτη. Τα πρώτα χρόνια δύσκολο να έχεις πλήρες πρόγραμμα. Αν υπολογίσεις λοιπόν 25 ωρες συνεδριών τη βδομάδα με $100 την ωρα, εκ των οποίων τα $40 τα κρατάει η ασφαλιστική εταιρεία του πελάτη και σου αποδίδει $60, έχουμε ετήσιο εισόδημα (με 2 βδομάδες διακοπών) $75,000. Μετά τους φόρους, καθαρά $50,000.

   Θα’ναι μια δύσκολη αρχή ειδικά αν δεν έχεις στρωμένη προφορά και σφαιρική αντίληψη της καθημερινής κουλτούρας της περιοχής σου.

   • Γιώργος

    Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και τις πληροφορίες. Δεν φαίνονται και πολύ εύκολα τα πράγματα, αλλά ούτε και απογοητευτικά.
    Και πάλι, πολύ βοηθητική η δουλειά που κάνετε στο blog.
    Να είστε καλά και καλή συνέχεια!

 • Ελένη

  Καλησπέρα ,κάνω αίτηση για φοιτητική βίζα . Πως μπορώ να αποδείξω τους ισχυρούς οικονομικούς δεσμούς με την Ελλάδα ;

  • conixap

   Aκινητα στο ονομα σου, καποιο δανειο, γονεις κ συγγενεις εδω, συζυγος, αρραβωνιαστικα κτλ κτλ

 • Vasoula

  Καλησπέρα.,χρειάζομαι την συμβουλή σας.σας ευχαριστω εκ των Προτέρων…ειχα ταξιδέψει στην αμερικη με το εστα και εκατσα παράνομα 3 χρονια..οταν γυρισα πισω ελλαδα δν με ρώτησε κανεις που ημουν ολο αυτο τον καιρο κ δν ειχα κανενα πρόβλημα…αν τωρα επιθυμώ να παω ξανα..κανω ξανα αίτηση για εστα υπαρχει περίπτωση να με δεχτούν ξανα και να μπορεσω να ξαναπάω;;(θα βγαλω καινούργιο διαβατήριο και καινούργιο αριθμό διαβατηρίου προφανως.)θα μ ηταν πολύτιμη η απάντηση σας! σας ευχαριστω πολυ:)

  • Είναι πιθανόν να ταυτοποιηθείς με βάση το ονοματεπώνυμό σου και την ημ/νία γέννησης και συνεπώς θα έχεις πρόβλημα εισόδου αφού παραβίασες την ESTA σου.

   • Vasoula

    Έχω ενα γνωστό ο οποίος αλλαξε τ επώνυμο του και εβγαλε καινούργιο διαβατήριο..ηταν παράνομος στην αμερικη 10 χρονια και παραπάνω..γύρισε ελλαδα δεν τ αρεσε και ήθελε να ξαναφύγει..αλλαξε τ ονομα και δν τον βρήκε κανένας δν ειχε κανενα πρόβλημα..!!! Οπως επισης έγραψε και ψέματα στην εστα του

    • Με ψέματα και απάτες πολλά γίνονται, αλλά το παρόν ιστολόγιο δεν ειδικεύεται σε τέτοιες τακτικές.

   • Vasoula

    Απλα πιστευω πως κάποιος τροπος υπαρχει να παω παλι..ισως αν ρωτησω κάποιον δικηγόρο δν ξερω γι αυτο ρωτησα την συμβουλή σας και ευχαριστω για την απάντηση.:)

   • Vasoula

    Δν ειπα πως θα κανω κ εγω τ ιδιο γιατι προφανως δν θελω να το διακινδυνεψω…μια τελευταία ερωτηση θελω να κανω…αν τωρα παω και κανω αίτηση για βίζα δν υπαρχει καμια πιθανότητα να με δεχτούν απο την στιγμή που εκατσα εκει παραπάνω απο 90 μερες σωστα;;;;

 • Αρτ Μπ

  να ρωτησω κατι.Αν παω με 3μηνη βιζα,και ξεκινησω σπουδες[ειχα κανει αιτηση σε καποιο πανεπηστημιο και με δεχτηκαν και θα ξεκινουσα γεναρη αλλα δυστυχως δεν μου δωσανε την βιζα[την f-1]]θα ειναι νομιμο;μεσα στο τριμηνο της παραμονης εκει μπορω να ξεκινησω διαδικασιες για επανεισαγωγη καθως και διαδικασιες παραμονης η οχι ;

  • Όχι, δυστυχώς δεν θα είναι νόμιμο.

   • Αρτ Μπ

    ναι αλλα πως θα μπορουσα να ξεκινησω διαδικασιες παραμονης και επανεισαγωγης μου στο κολεγιο αυτο,μεσα στους 3 μηνες παραμονης μου στης ΗΠΑ;

    • Το κολέγιο σε έκανε δεκτό και σου χορήγησε το έντυπο I20, σωστά; Συνεπώς με το κολέγιο είσαι εντάξει, δεν χρειάζεται να τους ξαναπείσεις να σε πάρουν. Το πρόβλημα είναι — όπως γράφεις — ότι δεν σου δόθηκε η βίζα F1 από το προξενείο των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Αυτό το πρόβλημα πρέπει να λύσεις, προσπαθώντας να πείσεις το προξενείο για την ειλικρίνεια των προθέσεών σου και για την επάρκειά σου να καλύψεις τα έξοδα των σπουδών σου.

     • Αρτ Μπ

      Ναι,αλλα οπως γραφω απο κατω,δεν τους επεισα δυστυχως οτι εχω οικονομικους δεσμους με την ελλαδα,ουτε οικογενειακες ισχυρες σχεσεις[η μητερα μου εχει ξαναπαντρευτει και δυστυχως δεν αναφερει στο καινουργιο πιστοπιητικο της οικογενειακης της καταστασης εμενα]και δυστυχως κανω φορολογικη δηλωση μονη μου ενω το σπιτη που μενω μονη μου ειναι δηλωμενο στο ονομα της γιαγιας μου,αρα δυστυχως για αυτους δεν εχω καποια τεκμηρια επιστροφης εδω στην ελλαδα,μετα το περας των σπουδων.Οσο αφορα για τν επαρκεια καλυψης των σπουδων σε αυτο θα με βοηθουσε ο θειος μου οπως ειπα,και θα εβρισκα καποια εργασια εκει,αλλα ουτε αυτο τους επεισε.Οποτε πως μπορω να τους πεισω αφου δεν τα εχω;Και οπως γραφω απο κατω[που δεν απαντησες]εχω και σκεφτει και αλλα μεσα[μεσω λευκου γαμου με αμερικανο πολιτη,μεσω προσφορας εργασιας απο αμερικανο εργοδοτη],αλλα τωρα αυτο για γαμο με αμερικανο πολιτη λογω συμφεροντως δεν ξερω πως φαινετε[αμφιβολιες]οσο γαι προσφορας εργασιας δεν δεχονται δυστυχως χωρις πτυχιο[γιατι πανεπηστημιο δεν καταφερα να μπω],και με εργασιες τυπου ξερω γω μαγειριων,λαντζας κλπ δεν γινεται,και ουτε εχω δουλεψει σε καμια αξιολογη δουλεια ως τωρα[εγγεγραμενη εδω και 3 χρονια στον οαεδ ειμαι μονο]για να εχω καποια σπουδαια προυπηρεσια,οποτε τι μπορω να κανω για να παω και να παραμεινω για καμποσο χρονικο διαστημα;Ειμαι σε αδιεξοδο και εδω στην ελλαδα δεν υπαρχει ποια τιποτα για να κανει κανεις.

 • Konti katerina

  Καλημέρα απο Ελλάδα.Θέλω να κάνω 2-3 ερωτήσεις.Τυχαίνει μια φιλη να έχει μια ξαδέλφη στην Μοντάνα.Εκείνη χρειαζεται ενα άτομο για βοήθεια στο σπίτι.Για αρχή μου είπε για esta visa.Ok aυτο..Λέει όμως να πληρωσω εγώ το εισητήριο για εκεί κ να με βοηθήσει όταν πάω στην Μοντάνα.Ρώτησα για το ποσά χρήματα θα παίρνω κ μου είπε 1000 δολλάρια τον μήνα.Συν διαμονή, διατροφή κ διασκέδαση..Πιστεύετε οτι πρεπει να το ρισκαρω;;αν κ η συγκεκριμένη είναι εύπορη με ξένισε με το εισητήριο..Θα μείνω 3 μηνες κ θα δουμε πως θα εξελιχθεί.Είμαι αγχωμενη για την ωρα κ δεν ξέρω..ευχαριστώ εκ των προτέρων..

  • conixap

   Καλησπερα!
   Εννοειται πως ολο αυτο που λες θα γινει “κατω απο το τραπεζι”. Δεν μπορεις να δουλεψεις εαν δεν εχεις μεταναστευτικη βιζα κ η ΕΣΤΑ δεν ειναι μεταναστευτικη βιζα.
   Εαν αποφασισεις να μεινεις παραπανω δεν θα μπορεσεις. Θα εισαι παρανομη. Εαν σε πιασουν θα σε απελασουν κ πιθανως να φας κ το δεκαετη αποκλεισμο.
   Για σε αφησουν να μπεις στην χωρα με ΕΣΤΑ πρεπει να δειξεις οτι το εισιτηριο σου εχει ημερομηνια επιστροφης εως 3 μηνες μετα. Ουτε ημερα παραπανω!!
   Εννοειται πως δεν αναφερεις τιποτα μα τιποτα για εργασια, θα σε απελασουν στο POE επιτοπου (POE = point of entry).
   Τωρα εαν θα το ρισκαρεις εξαρταται απο εσενα. Μια βιζα χωρις δυνατο δεσμο (πχ. συζυγος Αμερικανος) παιρνει χρονια… σε αυτα τα χρονια ΔΕΝ πρεπει να εισαι στην Αμερικη, αρα τι θα κανεις??? Θες να πας 3 μηνες για πλακα? Πηγαινε αλλα εαν δεν περασεις απο τα νομιμα μεσα δεν θα μπορεσεις να μεινεις!!!

   • Konti katerina

    Το γνωρίζω κ ευχαριστώ!Στο διαστημα που είμαι εκεί, μπορεί η κύρια να κανει χαρτιά για HB1 visa?ποσο χρονο θα πάρει;φυσικά κ θα επιστρέψω στο τρίμηνο..εκείνη μου είπε οτι λόγω αγροτικών εργασιών, μπορεί..οπότε όπως κ να έχει θα πάρω κάποια χρήματα για το τρίμηνο..κ ποιος ξέρει μπορεί να βρω κάποιον Αμερικανό να τον παντρευτώ!!χαχαχα…ευχαριστώ!!Λέω μάλλον να ρισκαρω το τρίμηνο κ βλέπω μετα..
    Εστάλη από το Vodafone Smart μου

    Στις 14 Φεβ 2016 9:51 ΠΜ, ο χρήστης Disqus έγραψε:

    • Δεν υπάρχει δυνατότητα για H1B. Θα είσαι στο έλεος της εργοδότριας η οποία αν γουστάρει μπορεί και να μην σε πληρώνει. Ή να σε πετάξει στο δρόμο. Σκέψου επίσης τι θα συμβει σε περίπτωση που χρειαστείς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για κάτι απρόβλεπτο.

    • conixap

     Ριξε μια ματια εδω:
     https://www.uscis.gov/eir/visa-guide/h-1b-specialty-occupation/understanding-h-1b-requirements

     Ιδιως το κριτηριο 3. “Το επαγγελμα σας πρεπει να ειναι εξιδεικευμενο, κ η εργασια σας σχετικη με το αντικειμενο των σπουδων σας”

     Με λιγα λογια, αποκλειουν πχ. τον μαγειρα να παει στο εστιατοριο του θειου του να δουλεψει. Ψαχνουν για τα “ειδικα” επαγγελματα οπως καλλιτεχνης, γιατρος κ δασκαλος κ ιδιως εαν πεις οτι θα δουλεψεις σε κανα γκετο, τετοιους τους κυνηγανε με το τουφεκι!!!

     Εγω θα σου προτεινα εαν το κανεις για την εμπειρια κ μονο για ενα τριμηνακι, να περασεις καλα, να δεις κ πεντε πραγματα (για να βαλεις χρηματα στην ακρη δεν το συζητω, $1000 δεν ειναι ΤΙΠΟΤΑ), καντο. Νεα εισαι, καντο τωρα που μπορεις.

     Ο φιλος παρακατω βαζει ενα καλο ερωτημα, αυτο της ασφαλισης. Θα σου προτεινα να κανεις μια ιδιωτικη ασφαλιση που να εχει ισχυ κ στο εξωτερικο για να εισαι καλυμμενη. Υπαρχουν πολλες που καλυπτουν το 90% των εξοδων στην Αμερικη.

     Οσο για το εαν θα σε πεταξει στον δρομο, οκ, απλα γυρνας πισω Ελλαδα.

     • Konti katerina

      Ευχαριστώ πολύ για όλα!!Αποκαρδιωθηκα αλλά μάλλον θα πάω για ενα τρίμηνο!Τώρα όσον αφορα την εργοδότρια ,επειδή είναι Ελληνίδα κ ξαδέλφη φίλης δεν θέλω να πιστεύω οτι θα με πετάξει στο δρόμο!Εκείνη ζήτησε άτομο εμπιστοσύνης κ δη απ την ξαδέλφη της.Ευχηθειτε μου Καλη τύχη!!
      Εστάλη από το Vodafone Smart μου

      Στις 14 Φεβ 2016 6:50 ΜΜ, ο χρήστης Disqus έγραψε:

     • conixap

      Η αληθεια ειναι οτι ειναι πολυ δυσκολο να μεταναστευσεις νομιμα στην Αμερικη ακομα κ οταν πληρεις τις προυποθεσεις. Εδω Ελλαδα εχουμε συνηθισει το “μπατε σκυλοι αλεστε” καθεστως. Νομιζω οτι ο πιο ευκολος δρομος θα ηταν μεσω γαμου 🙂
      Ακομα κ τοτε ομως δεν ειναι ευκολο αλλα τουλαχιστον δεν ειναι ΤΟΣΟ δυσκολο.
      Εγω ειμαι παντρεμενη με Αμερικανο, εχουμε κ 3 παιδια κ το παλευουμε για Βιζα να φανταστεις. Θελει υπομονη κ επιμονη!!!

     • Konti katerina

      Σ ευχαριστώ πολύ καλη μου!!Είμαι Ταύρος κ τα έχω κ τα δυο!!Φιλια!!

      Εστάλη από το Vodafone Smart μου

      Στις 15 Φεβ 2016 7:19 ΠΜ, ο χρήστης Disqus έγραψε:

 • Αρτ Μπ

  θα ηθελα να ρωτησω επισεις αν παω με εστα και κανω αιτηση για εργασια σε μια ελληνικη επιχειρηση η στην ελληνικη εκκλησια για να εργαστω[μιας και εχω διπλωμα αγιογραφου]θα μπορεσω να εξασφαλισω την παραμονη μου περαν του 3μηνου η παλι οχι.

  • Δυστυχώς με ESTA δεν μπορείς να εργαστείς νομίμως.

   • Αρτ Μπ

    ναι αλλα αν ξεκινησω διαδικασιες,ερθω εδω παλι στην ελλαδα και ξανακανω αιτηση για βιζα εργασιας τουτη τη φορα,μπορω;

    • conixap

     Ριξε μια ματια εδω:
     https://www.uscis.gov/eir/visa-guide/h-1b-specialty-occupation/understanding-h-1b-requirements

     Το πτυχιο αγιογραφου ειναι που μου εκανε κλικ…

     • Αρτ Μπ

      κοιτα σε ευχαριστω πολυ. Θα παω το καλοκαιρι για 3μηνες και θα προσπαθησω να ξεκινησω διαδικασιες για διαμονη,μετα θα ξαναγυρισω εδω και θα ξαναπροσπαθησω να παρω βιζα[να τους ξαναπεισω για την ειληκρεινια τω ν προθεσεων μου οπως λεει ο ληρ απο κατω καθως και για τα χαρτια μου] και απο κει και περα θα δω τι θα κανω.Το καλο πραμα αργει να γινει και θελει προσπαθεια και υπομονη.Απο την αλλη ομως να σε ρωτησω[μιας και σου κανε κλικ το πτυχιο μου]υπαρχει καποια βιζα με την οποια μπορουνε να πανε οσοι εργαζονται[κληρικοι,αγιογραφοι κλπ]για την εκκλησια,για να πανε να εργαστουν και στις εκει εκκλησιες;

     • conixap

      Μου εκανε κλικ με την εννοια οτι ειναι κατι εξιδεικευμενο που δεν βρισκεται ευκολα στην Αμερικη αρα ειναι πιο ευκολο να πεισεις. Υπαρχει θρησκευτικου τυπου βιζα σιγουρα αλλα δεν θυμαμαι πως την λενε. Δεν ειμαι σιγουρη εαν ειναι μονο για κληρικούς ομως. Παντως σιγουρα η ειδικευση σε κατι τοσο ξεχωριστο ειναι υπερ σου!

     • Αρτ Μπ

      ευχαριστω

     • Αρτ Μπ

      να σε ρωτησω και κατι αλλο,αμα στειλω ενα βιογραφικο για καποια θεση εργασιας[σε εταιριες,εστιατορια,εκκλησιες κλπ] στην αμερικη, απο εδω[μεσω μαιλ],και ειχα προσφορα ζητησης απο τον εργοδοτη,τι πιθανοτητες θα ειχα να επερνα μια βιζα εργασιας απο την πρεσβεια εδω;Θα μπορουσα να παω και να παραμεινω ετσι[με αυτο τον τροπο] εκει;Δηλαδη αν εκανα απο δω μια αιτηση για εργασια στης ΗΠΑ.

     • conixap

      Ειναι λιγο περιεργα τα πραγματα οσον αφορα την αγορα εργασιας για αλλοδαπους εκει. Πρεπει ο εργοδοτης να αποδειξει οτι εψαξε αναμεσα στους Αμερικανους κ δεν βρηκε τον καταλληλο ανθρωπο για την θεση. Γιαυτο σου λεω για αγιογραφο!!
      Για εστιατοριο κτλ, να ξερεις οτι ο εργοδοτης σου θα πρεπει να σου κανει προσκληση για εργασια η οποια βιζα (Λεγεται HB1 εαν δεν με απατα η μνημη μου) θα του κοστισει περι τις $6000. Μιλα με εκκλησιες Ορθοδοξες, στειλε δειγματα δουλειας σου, νομιζω απο ολα τα προσοντα με αυτο εχεις τις μεγαλυτερες πιθανοτητες γιατι ειναι κατι που δεν θα βρεθει ευκολα αναμεσα στους Αμερικανους κ οι εκκλησιες θα κανουν κρα για Ελληνα αγιογραφο. Εαν σου ειναι αδιαφορη η πολιτεια διαμονης, εχει σε παρα παρα πολλες μεγαλες Ελληνικες κοινοτητες. Η εκκλησια ειναι παντα το σημειο συσπειρωσης τους. Δεν σου λεω θα ειναι ευκολο αλλα σιγουρα θα ειναι ευκολοτερο απο πχ. να πεις θα δουλεψεις σερβιτορος!!

     • Αρτ Μπ

      φυσικα και θα το σκεφτω και θα το κανω.Σε ευχαριστω πολυ.

     • Βιογραφικό στέλνεις ως ανταπόκριση σε αγγελίες εργασίες και όχι στα τυφλά. Για τις θέσεις που περιγράφεις σε εστιατόρια, εκκλησίες, κτλ, δυστυχώς δεν προβλέπονται άδειες εργασίες. Η βασική άδεια εργασίας στις ΗΠΑ είναι η βίζα τύπου H1B1. Για την συντριπτική πλειοψηφία των αδειών αυτών απαιτείται να έχεις ένα πτυχίο μάστερς.

      Αν προσπαθήσεις να έρθεις ως καλλιτέχνης-αγιογράφος, τότε ή θα πρέπει να αποδείξεις πως είσαι διεθνούς επιπέδου ή πως έχεις συμβόλαιο να φιλοτεχνήσεις συγκεκριμένη εκκλησία. Στην πρώτη περίπτωση θα πάρεις άδεια εργασίας που θα σε οδηγήσει στην πράσινη κάρτα. Στη δεύτερη, θα πάρεις προσωρινή άδεια εργασίας που θα σε υποχρεώσει να φύγεις μόλις τελειώσεις με την εργολαβία.

      Για να αποδείξεις πως είσαι καλλιτέχνης διεθνούς επιπέδου θα πρέπει να τεκμηριώσεις μεγάλα βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς, portfolio με έργα που έχεις ήδη κάνει, και συστακτικές επιστολές από άλλους αναγνωρισμένους καλλιτέχνες.

     • Αρτ Μπ

      εχω ενα αναγνωρισμενο πτυχιο απο την Καλων Τεχνων καθως και ενα πτυχιο απο την Ιερα Μητροπολη Πειραιως καθως και πορτφολιο με εργα που εχω ηδη κανει κατ τα αλλα εδω δεν εχω βρει τιποτα στο αντικειμενο αυτο και ουτε καμια εκθεση η διαγωνισμους εχω κανει,αλλα λεω μηπως και ψαξω αν καποια ελληνικη εκκλησια[ανεξαρτητως πολιτειας],χρειαζεται καποιον αγιογραφο απο εδω.Ξερω οτι ευκολο δεν ειναι,αλλα λεω να το σκφτω και να πραξω αναλογα.Ευχαριστω.

     • Η τελευταία αγιογράφηση που έγινε στις ΗΠΑ ήταν το 2000 στην Ελληνική μητρόπολη του Denver. Χρήματα για τέτοια έργα δυστυχώς δεν βρίσκονται συχνά.

     • Αρτ Μπ

      το κρατος δεν βοηθα;

 • conixap

  Να προσθεσω οτι υπαρχει κ ο 5ος τροπος, ο γαμος με Αμερικανο υπηκοο. Η βιζα ονομαζεται CR-1/R-1, αναλογως ποσα χρονια ειστε παντρεμενοι. (Εαν ειστε πανω απο 2 χρονια την στιγμη που θα υποβληθει το I-130, τοτε η βιζα δεν υποκεινται σε περιορισμους, αλλιως 90 μερες πριν την συμπληρωση δυο ετων της εκδοσης πρεπει να γινει αιτηση για αρση των περιορισμων, εννοειται φυσικα εαν παραμεινετε παντρεμενοι με τον Αμερικανο).

  Μπορειτε να αρραβωνιαστειτε Αμερικανο αλλα υπαρχει ο περιορισμος οτι ο μη υπηκοος πρεπει να ειναι στην χωρα του εως οτου γινει δεκτη η αιτηση Κ-1 κ μετα εχετε 90 ημερες να παντρευτειτε. (Μπορει να παρει κ εναν χρονο ισως κ παραπανω αλλα με την Κ-1 μπαινετε κανονικα στην χωρα για να γινει ο γαμος κ ζητατε change of status χωρις να γινει απελαση)

  Το καλο με την Αμερικανικη Πρεσβεια στην Αθηνα ειναι οτι προσφερει DCF (Direct Consular Filing), που σημαινει οτι η διαδικασια εκδοσης των ανωτερω αδειων για εγγαμους ειναι πολυ συντομη συγκριτικα με το να γινει καταθεση των αιτησεων στο Lockbox του USCIS. Κανεις δεν μπορει να ξερει για σιγουρα αλλα ενα ρεαλιστικο πλαισιο ειναι 3 με 6 μηνες (πιο κοντα στους 6 θα ελεγα) συγκριτικα με 9, 11 ή 18 που μπορει να κανει εαν περασει μεσω του NVC.
  Πρεπει ομως ο Αμερικανος υπηκοος να μπορει να αποδειξει οτι βρισκεται νομιμως στην χωρα για 6 μηνες πριν μπορεσει να κανει DCF.
  Ειναι τοσο επιθυμητο να φανταστειτε, που ερχονται κ απο αλλες χωρες επειδη στην χωρα μας προσφερεται αυτο.

 • mary robert

  Μήπως χρειάζεστε μια επείγουσα δάνειο;

  * Πολύ γρήγορη και επείγουσα μεταφορά σε τραπεζικό λογαριασμό σας

  * Πληρωμή ξεκίνησε οκτώ μήνες μετά μπορείτε να πάρετε τα χρήματα σας

  τραπεζικός λογαριασμός

  * Τα χαμηλά επιτόκια 2%

  * Η πληρωμή των μακροχρόνια (1-30 ετών) διάρκειας

  * Ευέλικτη όρους του δανείου και οι μηνιαίες πληρωμές

  *. Πόσο καιρό χρειάζεται για να χρηματοδοτήσει; Μετά την υποβολή αίτησης για χορήγηση πίστωσης,

  Μπορείτε να αναμένετε ότι η αρχική αντίδραση του λιγότερο από 24 ώρες και

  χρηματοδότηση στο πλαίσιο 72-96 ώρες μετά τη λήψη των πληροφοριών που χρειαζόμαστε

  από σένα.

  Επικοινωνήστε με το νόμιμο και άδεια επίσημη εταιρεία δάνειο

  ότι η οικονομική βοήθεια σε άλλες χώρες.

  Για περισσότερες πληροφορίες και έντυπο αίτησης δανείου μέσω του Επικοινωνία με την επιχείρηση

  e-mail: maryrobert422@gmail.com

 • Apostolis Voulgarelis

  συγγνωμη, επειδη σκεφτομαι να φυγω στην νεα υορκη χωρις να υπαρχει συγγενης, απλα να παω εκει τι χρειαζεται? ευχαριστω και παλι…. 😀

 • Rose Anderson

  Δουλεύουμε σύμφωνα με ένα σαφές, ευέλικτο, διαφανές και εύκολο να κατανοήσει τους όρους. Προσφέρουμε πολύ χαμηλά επιτόκια σε σχέση με τη μετάβαση επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας (ύφεση) στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Μπορεί να έχετε την κακή πίστωση, η εταιρεία μας προσφέρει τώρα δανείου σε προσιτές επιτόκιο, οπότε θα πρέπει να έχετε τα κεφάλαια για να ενισχύσει την επιχείρησή σας; Ή είστε στην ανάγκη από χρήματα για μερικούς προσωπικούς σκοπούς; Γιατί να μην επικοινωνήσετε μαζί μας τώρα που προσφέρουν δάνεια ιδιώτες και εταιρικούς φορείς με επιτόκιο 3% για μέγιστη διάρκεια 25 ετών. Οι ενδιαφερόμενοι αιτών μπορεί να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω e-mail δεν: paulsonloaninvestment@gmail.com

 • panos_bb

  Καλημέρα Λεωνίδα. Εδώ και καιρό ψάχνω τρόπους για μετανάστευση στις ΗΠΑ. Κατέχω Master από Αμερικάνικο πανεπιστημιο και από τις σπουδές μου εκεί γνωρίζω αρκετά πράγματα σχετικά με τη ζωή εκεί.
  Δεν μου έχει τύχει μέχρι στιγμής η λοταρία, οπότε ψάχνω μέσω H1B… Αν υποθέσουμε ότι έχω job offer, πάω εκεί και όλα ωραία και καλά. Αν μετά από π.χ. 2 χρόνια χάσω τη δουλειά μου για οποιαδήποτε λόγο, τότε επιστρέφω αναγκαστικά πίσω; Επίσης η σύζυγός μου θα έχει δικαίωμα εργασίας;

  • Αν βγάλεις H1B καλό θα είναι να ξεκινήσεις αμέσως τη διαδικασία για πράσινη κάρτα. Έτσι ακόμη κι αν χάσεις τη δουλειά με την οποία πήρες την H1B, να μπορείς να παραμείνεις νομίμως στις ΗΠΑ. H σύζυγός σου δεν θα έχει αμέσως δικαίωμα εργασίας. H σύζυγος θα αποκτήσει δικαίωμα εργασίας οταν σου εγκριθεί η αίτηση για πράσινη κάρτα.

 • Charles Logan

  100% της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

  ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ QUALIFIERS:charlesloganfundingcompany@gmail.com

 • kanellos

  kalispera
  eimai amerikanos politis kai exo genithei stin ameriki kai zo stin ellada ta teleutaia xronia kai exo pantreutei ellinida pos mporo na metoikiso monima me tin guneka mou kai na einai nomimi ekei gia na ergastei?
  euxaristo polu

 • RAMJAN DHUNIYA

  Αγαπητοί Seekers δανείου,
  AT Ramzan δάνειο χρηματοδότησης υπηρεσίες! Προσφέρουμε τα δάνεια προς Ατομική
  & Εταιρείες που έχουν ανάγκη από οικονομική βοήθεια (δάνειο) σε 2%
  επιτόκιο για τη διάρκεια του 1 έως 20 ετών. Μήπως χρειάζεστε ένα
  δάνειο χωρίς το άγχος ή η καθυστέρηση; Έχετε γυρίσει κάτω από
  τοπικό σας τράπεζες; Προσφέρουμε Διεθνές & Τοπική δάνεια προς
  ενδιαφερόμενους πελάτες για το ποσό των $ 5.000 δολάρια για να
  $ 100 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ ή (EUR, GBP, KWD, SGD MYR), ισχύουν μαζί μας
  και να πάρει το δάνειό σας εγκριθεί χωρίς άγχος: ενδιαφερόμενος
  θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω e-mail: ramjan_loans@outlook.com

 • RAMJAN DHUNIYA

  Χαίρετε,

  Εδώ έρχεται ένα προσιτό δάνειο που θα αλλάξει τη ζωή σας.
  Είμαστε RAMJAN δάνειο χρηματοδότησης ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Ένα πιστοποιημένο δανεισμού δανείου

  Η εταιρεία, προσφέρουμε τα δάνεια με
  ατομικές και του δημόσιου τομέα που έχουν ανάγκη από οικονομική

  Βοήθεια σε ένα χαμηλό επιτόκιο 2%. Η κακή πίστωση

  αποδεκτή, οι όροι και οι συνθήκες είναι πολύ απλή και

  considerate.You ποτέ δεν θα μετανιώσετε τίποτα σε αυτό το δάνειο

  συναλλαγή, διότι εμείς θα σας κάνουν να χαμογελάσετε. @ ΔΑΝΕΙΟΥ RAMJAN

  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, θα καταστήσει τις καλύτερες υπηρεσίες μας σε όλους

  νόμιμες borrowers.You ποτέ δεν θα είναι απογοητευμένοι από μας

  υπηρεσιών σε αυτό
  συναλλαγή, γιατί δεν γεννήθηκαν για να είναι ένας ηττημένος. Κάθε

  ενδιαφέρονται για τον πελάτη θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω Asap
  Email: ramjan_loans@outlook.com για περαιτέρω έσοδα.

  Παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα αίτησης και να πάρει πίσω, αν

  ενδιαφερόμενους και θα χαρούμε να γνωρίζει έναν δανειστή δανείου, όπως

  RAMJAN δάνειο χρηματοδότησης ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ δανειολήπτη ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.
  1) Πλήρης ονόματα:
  2) Χώρα:
  3) την αντιμετώπιση:
  4) Μέλος:
  5) Φύλο:
  6) Ηλικία:
  7) Οικογενειακή Κατάσταση:
  8) Επάγγελμα:
  9) Τηλέφωνο:
  10) Μηνιαίο εισόδημα:
  11) Στη συνέχεια της Kin:
  12) Ποσό δανείου που απαιτείται:
  13) Διάρκεια Δανείου:
  14) Σκοπός του Δανείου:
  επικοινωνήστε μαζί μας μέσω e-mail Asap: ramjan_loans@outlook.com
  Μόλις συμπληρώσετε την παραπάνω φόρμα, Θα σας στείλουμε δάνειο μας

  Όροι και Προϋποθέσεις Asap για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε.
  Εμείς θα περιμένουμε να ακούσουμε από εσάς, έτσι ώστε να προχωρήσει.

  Ευχαριστώ,
  με εκτίμηση

  Ramjan Dhuniya

 • alexandros

  Καλησπέρα κ. Λεωνίδα,

  Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν μπορεί να εκδοθεί αμερικάνικη temporary working visa αν πάω στη γιαγιά μου ως in-house health care provider. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε γηροκομείο και θέλει να επιστρέψει σπίτι αλλά χρειάζεται βοήθεια.
  Ευχαριστώ εκ τον προτέρων για το χρόνο σας
  (έχω ένα πανεπιστήμιο και μεταπτυχιακό μήπως αυτό βοηθήσει στο interview-δεν γνωρίζω)

  • Μου φαίνεται πολύ δύσκολο. Αν όμως έχεις επαγγελματική κατάρτιση σε νοσηλευτική ειδίκευση, ίσως οι περιστάσεις να επιτρέπουν κάποια εξαίρεση, την οποία ομως θα πρέπει να αναζητήσεις μέσω ειδικευμένου δικηγόρου.

   • alexandros

    Σας ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σας

 • Manos

  Kalhspera…mia erwthsh…exw theio(aderfos tou patera mou)idia onomata me ksaderfia moubme ton theio mou ola idia… asxoleite me ta ydraylika…exei ginei amerikanos meta apo 40 xronia ekei….exei epixhrish megalh me 40 atoma proswpiko…mporei na mu kanei kati oste na apokthsw adeia paramonhs ekei???eyxaristw ek twn proterwn.

  • Έτσι γενικά κι αόριστα, θα έλεγα πολύ δύσκολα.

 • Daria

  Καλημερα. Εχω καποιες ερωτησεις και επιφυλαξεις… Πριν μερικες μερες βρηκα μια εργασια μεσω αγγελιας ( να προσεχω παιδια) στην Αμερικη. Ο εργοδοτης μ λεει οτι αυτος θα καλύψει τη visa και τα αεροπορικα αλλα εγω πρεπει να βγαλω αδεια εργασιας συμφωνα με τα λεγομενα του που κοστιζει ”μολις” 700 δολλαρια(εψαξα σε σελιδες αλλα δεν βρηκα πως μπορω να βγαλω κατι τετοιο)Μου παρεχει και σπιτι και μισθο . Αλλα λεει θα σου δινω 200 δολλαρια την εβδομαδα και ενα ποσο το μηνα … καπου αλλου διαβασα οτι τα 200 δολλαρια ειναι κατι σαν χατζηλικη απο προγραμμα και παραπανω δεν δινουν. ΤΟυ εστειλα και καποιες αποριες που εχω γτ ειμαστε οικογενεια αλλα μ απανταει λες και μιλαω με ρομποτ. Πχ ρωτησα τη δουλεια κανει ο ιδιος και τη δουλεια ακριβως θα κανω εγω η ο συζυγος μου αλλα δεν μ λεει (γτ ηθελε και ατομα για αλλα πραγματα)αντιθετα μου λεει ολη την ωρα ανηπομονουμε να ερθεις…λες και δεν ξερω κ εγω τι… Εχει τυχει σε καποιον ? επειδη δεν εχω μιλησει σε καποιον απο Αμερικη αλλη φορα φοβαμαι μην ειναι fake ολο αυτο… Αν μπορει καποιος να με βοηθησει…

  • Δυστυχώς δεν γνωρίζω πολλά για τον συγκεκριμένο τομέα εργασίας. Θα έλεγα, γενικά, πως για εργασία ως nanny καλύτερα θα ήταν να πήγαινες μέσω ειδικού γραφείου και όχι σε απευθείας συνεννόηση με τον πιθανό πελάτη, επειδή ακριβως δεν ξέρεις τι μπορεί να σου βγει.

 • Άρης

  Μπερδευτηκα αρκετά….Τι διαδικασια πρέπει να ακολουθήσουμε προκειμένου να μεταναστευσουμε στις ΗΠΑ; Χρειαζεται χρήματα; Και πόσο καιρο παίρνει; Ευχαριστω!

 • Μάρθα Αγοράκη

  Γεια σας, θα ηθελα να κανω μια ερωτηση.Είμαι ανήλικη, μπορω να κάνω αίτηση για την DV-2018 εάν πραγματοποιηθεί;

  • Πρέπει να έχεις συμπληρώσει 12 έτη πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δλδ να είσαι απόφοιτη λυκείου.

   • Μάρθα Αγοράκη

    Αα ενταξει, σας ευχαριστώ πολύ.

 • ΧριΤριφ

  Γεια σας, θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι για την δικά μου περίπτωση που δεν έχω κανένα συγγενή στην Αμερική και δεν έχω κάποια πρόταση για να δουλέψω εκεί, αλλά είμαι σχετικά μεγάλος σε ηλικία (45), πόσες δυνατότητες έχω να μου βγάλει βίζα η πρεσβεία της Αμερικής και δεν έχω καταλάβει τι θα πρέπει να κάνω σε περίπτωση που πάω στην Αμερική (για την άδεια παραμονής και για το κάθε πότε θα πρέπει να ανανεώνω την άδεια).

 • KlaidiK

  Μάλιστα! Σε κάθε περίπτωση τα κεφάλαια σας σχετικά με αυτό το θέμα βοηθούν πάρα πολύ. Όμως αν πάω στις ΗΠΑ για σπουδές μπορώ να πιάσω ταυτόχρονα και μία δουλεία? Δηλαδή να δουλεύω και να σπουδάζω ταυτοχρόνως???

  • Με τη φοιτητική βίζα δεν μπορείς να δουλέψεις σε βαθμό που να καλύπτεις όλα σου τα έξοδα. Κι αν σου επιτραπεί να εργαστείς, θα έχεις όριο 20 ώρες τη βδομάδα και με $10-$12 ωρομίσθιο. Δεν φτάνουν.

   Αν έρθεις όμως στις ΗΠΑ ως μεταπτυχιακός φοιτητής σε ερευνητικό πρόγραμμα, με καλές επιδόσεις στις βασικές σπουδές σου, ίσως σου προσφερθεί υποτροφία που θα καλύπτει δίδακτρα και βασικό κόστος ζωής.

   Πολλοί φοιτητές βεβαια παίρνουν το ρίσκο να εργαστούν παράνομα. Δουλεύουν περισσότερες ώρες, και βγάζουν περισσότερα — αλλά πάλι όχι αρκετά για να καλύψουν τα έξοδά τους.

 • mike robert

  Γεια σου αγαπητέ πελάτη,

  Είστε στην ανάγκη ενός επείγουσα δάνειο για να ξεκινήσει μια επιχείρηση, να αγοράσει ένα αυτοκίνητο, το σπίτι ή οικόπεδο;

  Το όνομά μου είναι ο κ Mike Robert και εγώ δίνουν δάνεια σε ένα πολύ μειωμένο επιτόκιο
  3%, η οποία δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης με την άνετη διάρκεια δανείου από 1 έως 30 έτη.

  Δίνουμε ένα μέγιστο των US $ 10.000.000,00 και ένα ελάχιστο των ΗΠΑ $ 5,000.00.

  Αν είστε ένα σοβαρό minded άτομο και είστε βέβαιοι ότι θα είστε σε θέση να πληρώσει
  το δάνειο και να έχουν ένα σταθερό εισόδημα τότε βιαστείτε και επικοινωνήστε μαζί μου τώρα μέσω e-mail μου
  αντιμετώπιση Mikerobertloans1@outlook.com ή mikerobertloans1@gmail.com.

  Ελπίζω να ακούσω νέα σου σύντομα.

  ο κ Mike

 • mike robert

  Γεια σου αγαπητέ πελάτη,

  Είστε στην ανάγκη ενός επείγουσα δάνειο για να ξεκινήσει μια επιχείρηση, να αγοράσει ένα αυτοκίνητο, το σπίτι ή οικόπεδο;

  Το όνομά μου είναι ο κ Mike Robert και εγώ δίνουν δάνεια σε ένα πολύ μειωμένο επιτόκιο
  3%, η οποία δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης με την άνετη διάρκεια δανείου από 1 έως 30 έτη.

  Δίνουμε ένα μέγιστο των US $ 10.000.000,00 και ένα ελάχιστο των ΗΠΑ $ 5,000.00.

  Αν είστε ένα σοβαρό minded άτομο και είστε βέβαιοι ότι θα είστε σε θέση να πληρώσει
  το δάνειο και να έχουν ένα σταθερό εισόδημα τότε βιαστείτε και επικοινωνήστε μαζί μου τώρα μέσω e-mail μου
  αντιμετώπιση mikerobertloans1@gmail.com.

  Ελπίζω να ακούσω νέα σου σύντομα.

  ο κ Mike

 • DR LORENA

  Ισχύουν για ένα γρήγορο δάνειο με χαμηλό επιτόκιο 2%, που εφαρμόζεται σήμερα επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μέσω: finansbankloan@list.ru

 • Good Offer

  Καλή μέρα,

  Είμαστε μια νόμιμη, αξιόπιστη κυβέρνηση εγγεγραμμένο δανειστή χρήματα. Είμαστε μια εταιρεία που προσφέρουν οικονομική βοήθεια. Έχουμε δανείσει κεφάλαια σε ιδιώτες που έχουν ανάγκη από οικονομική βοήθεια, που έχουν ένα κακό πιστωτικό αρχείο ή που έχουν ανάγκη από χρήματα για να πληρώσει τους λογαριασμούς, να επενδύσουν στις επιχειρήσεις. Θέλω να χρησιμοποιήσω αυτό το μέσο για να σας ενημερώσω ότι έχουμε καταστήσει αξιόπιστη δικαιούχων βοήθειας, όπως θα είμαι στην ευχάριστη θέση να σας προσφέρει ένα δάνειο σε 2%, ώστε να μην διστάσετε να υποβάλουν αίτηση για ένα δάνειο, επειδή θα σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση μας.

  Υπηρεσίες που παρέχονται περιλαμβάνουν *
  αναχρηματοδοτήσει *
  Αρχική Βελτίωση *
  Επενδυτικό δάνειο *
  Δάνεια Auto *
  Ενοποίηση Χρέος *
  Γραμμή πίστωσης *
  Δεύτερη υποθήκη *
  Επιχειρηματικά Δάνεια *
  Προσωπικά Δάνεια *
  Διεθνή δάνεια.

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ δανειοληπτών:

  Πλήρες όνομα:
  Φύλο:
  Οικογενειακή κατάσταση:
  Διεύθυνση:
  ZIP / Πόλη:
  Χώρα:
  ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ :
  χρηματοδότηση:
  Απαιτούμενη ποσότητα:
  Δάνειο Μήκος:
  Μισθός / ετήσιο εισόδημα:
  επάγγελμα:
  Ο σκοπός του δανείου:
  Τηλέφωνο:
  Fax:

  Ρητό: Παρέχουμε στους πελάτες μας με ένα ασφαλές πρόγραμμα πιστώσεων και εγγυήσεων θα λάβετε.

  Με τις καλύτερες ευχές.

  Ο κ Daniel / MD /

  Επικοινωνία email: Danielwallsloancompany@gmail.com

 • Maria Dimitriadou

  Γεια σας θα ήθελα αν μπορείτε ναμου εξηγήσετε μερικά πράγματα σχετικα με την κλήρωση-λοταρια που γίνεται. Στο σάιτ βλέπω πως για την κλήρωση του 2017 οι ετήσεις έγιναν τον Σεπτέμβριο του 2015. Εγω τώρα πότε μπορω να κάνω αίτηση και για ποιά χρονολογία θα γίνει η κλήρωση γιατι αλλού είδα οτι γίνεται κάθε χρόνο και μπερδεύτικα. Ευχαριστω πολύ.

  • Οι κληρώσεις ανακοινώνονται με βάση το έτος κατά το οποίο αναμένεται να χορηγηθεί πράσινη κάρτα στους δικαιούχους. Για παράδειγμα όσοι υποβάλουν αίτηση το 2016 και κληρωθούν θα λάβουν την πράσινη κάρτα το 2018.

 • #despina Ld

  Γεια σας, οταν λετε συγγενεις πρωτου βαθμου,οι θειοι δεν ειναι μεσα σε αυτους;
  Και εκεινοι μπορουν να με καλεσουν ωστε να εργαστω σε δικη τους επιχειρηση που ομως δεν ειναι σχετικη με αυτο που εχω σπουδασει;

  • Συγγενείς πρώτου βαθμού θεωρούνται οι γονείς, τα αδέρφια, και τα τέκνα.

 • Xrhstos

  Καλησπέρα, θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση.. υπάρχει τουριστική visa που να μπορέσω να την ανανεώσω σε εργασίας? Σας ευχαριστώ.

  • Όχι.

   • Xrhstos

    Και γιατί έχω ακούσει ότι με την B2 πας ως τουρίστας και με εργοδότη εκεί μπορείς να την ανανέωσης μετά για 1 χρόνο ως εργασίας.

    • Κυκλοφορούν διάφορες φήμες, αλλα είναι ανυπόστατες.

     • Xrhstos

      Malista, kai kati teleuteo ean zhthsw thn B2 visa gia na paw ws touristas sths hpa lete na m thn dwsoun? kathws uparxei kai h esta pou einai pio fthinh kai eukolh gia na thn pareis.

     • Θα πρέπει να εξηγήσεις γιατι δεν σου αρκούν οι 90 μέρες επίσκεψης που επιτρέπει η ESTA και θες τις 180 μέρες που σου παρέχει η B2.

 • BARIS AHMET

  Χαίρετε
  Χρειάζεται ένα άνετο δάνειο προς την ικανοποίησή σας;
  Η προσφορά @ επιτόκιο 3% επιτόκιο δανείου διαθέσιμα για τις τοπικές προσιτή
  και διεθνείς δανειολήπτες.
  Είμαστε πιστοποιημένοι, αξιόπιστη, αξιόπιστη, αποτελεσματική, γρήγορη
  δυναμική και συνεργαζόμαστε με τους πελάτες μας.
  Εμείς μακροπρόθεσμων πιστώσεων πενήντα χρόνια κατ ‘ανώτατο όριο
  επικοινωνήστε μαζί μας στο (Xlcatlinloanfirm@gmail.com)

  ΑΊΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΆΝΕΙΟ
  ΌΝΟΜΑ: …………………………..
  ΦΥΛΟ: …………………….
  Οικογενειακής κατάστασης: ………………………
  ΔΙΕΎΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΑΣ: …………………………..
  ΠΟΛΗ / ΤΚ: ……………..
  ΧΏΡΑ: ……………..
  ΗΛΙΚΙΑ: …………
  ΠΟΣΟ απαιτείται ως Δανείου: …………..
  Διάρκεια Δανείου: ……………
  ΜΗΝΙΑΊΟ ΕΙΣΌΔΗΜΑ: ………….
  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: …………
  ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ: ………..
  Έγκυρο αριθμό τηλεφώνου: ………….
  FAX: …………….
  Συμπληρώσετε το παρόν έντυπο και να το στείλετε BACK TO (xlcatlinloanfirm@gmail.com)

 • Ensinas Da Silva

  Χρειάζεστε ένα δάνειο, αλλά σας απορρίπτονται από την Τράπεζα ή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που θέτουν σας συνθήκες ασυμβίβαστες με τα μηνιαία έσοδά σας, υπέρογκα επιτόκια. Θέλετε ένα δάνειο για τις ανάγκες σας. Χωρίς πρόβλημα. Ό, τι την οικονομική σας κατάσταση, μπορώ να προσφέρω εμπορικά δάνεια, διεθνή δάνεια, ενυπόθηκα δάνεια, δάνεια προσωπικά, αποκλειστική και εκπαιδευτικά δάνεια. Μπορώ να προσφέρω δάνεια που είναι διαθέσιμη σε άτομα, και πολλές επιχειρήσεις. είστε πραγματικά στις ανάγκες τότε επικοινωνήστε μαζί μου. E-mail: leferfrancisjean@gmail.com
  @@facebook-601834350:disqus @@lewnidas:disqus @@usimmigrationgr:disqus @@dimitris_papas:disqus @@disqus_xJMT1ezSK1:disqus

 • Νικολας

  Αγαπητέ κύριε λεωνιδα ,

  Σας θαυμαζω πολύ και για τα τρία σας μέρη είναι εξερετικα και με εχετε βοηθήσει πολύ. Θα ήθελα να ρωτησω για την βιζα Η1Β.
  1) Πως μπορώ να κάνω αίτηση για την βιζα Η1Β;
  2) Ποια είναι η διαδικασια;
  3) Ποιο είναι ο κόστος;
  4) Και ποσους μήνες παίρνει για να εκδωθει αυτή η βιζα;
  3) Υπάρχει μία λοτταρια για την βιζα Η1Β ή να συναιναιωθω με την αμερικανική πρεσβεία;
  Με μεγάλη εκτίμηση νικολας.

  • Η αίτηση για την βίζα H1B γίνεται από τον εργοδότη. Ξαναδιαβάστε την παράγραφο «Με εργοδοτική προσφορά» στο άρθρο παραπάνω, για απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που κάνατε.

 • Νικολας

  Ευχαριστω παρα πολύ για την γρήγορη απάντηση σας. Μήπως υπάρχει κανένας πιο ταχύς τρόπος να πάω στην αμερικη με την οικογένειά μου και να συμπληροσω εκεί 5 νόμιμα χρόνια ώστε να πάρω την πράσινη κάρτα;

 • Νικολας

  Συγνωμη δεν με ενδιαφέρει πιο ταχύς αλλά υπάρχει άλλος τρόπος για να μείνω εκεί 5 χρόνια νομιμος εκτός από την αμερικανική λοταρία και τη βίζα Η1Β;
  Ευχαριστω πολυ

  • Με σπουδές μόνο, κατά την διάρκεια των οποίων δεν θα μπορείτε να εργάζεστε νομίμως και συνεπώς θα υπάρχει βιοποριστικό πρόβλημα.

 • carey rodriguez

  Γεια σας, Είστε που έχουν ανάγκη από δάνειο, Venture Capital, Επιχειρησιακό δάνειο, δάνειο για την Εκπαίδευση, στεγαστικό δάνειο, δάνειο για οποιοδήποτε λόγο και επείγουσες ανάγκες !. με μέγιστη διάρκεια 10 ετών. Έχετε απορριφθεί από την τράπεζά σας; Έχετε την κακή πίστωση; Θα πρέπει να πληρώσουν τους λογαριασμούς; Είστε στο χρέος; Θα πρέπει να συσταθεί μια επιχείρηση; Δεν ανησυχούν περισσότερο, όπως είμαστε εδώ για να σας προσφέρει ένα δάνειο με επιτόκιο 2%. κυμαίνεται δανείου μας από $ 500 USD $ 50, 000,000.00, επίσης δανείζονται σε δολάρια ΗΠΑ και ευρώ και κάθε άλλο νόμισμα στον κόσμο !! Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα μέσω e-mail? (Careyrodriguez7@gmail.com)

 • Νικολας

  Ευχαριστω πάλι για την γρήγορη απάντηση σας και θα ηθελα ν ρωτησω κτ τελευταίοείναα εύκολο να εκδωθεί ή βίζα Η1Β? Και τι δικαιολογητικά χρειάζεται ?

  • Τα δικαιολογητικά τα καθορίζει ο εργοδότης, που είναι και αποκλειστικά αρμόδιος για την υποβολή αίτησης για την H1B. Από τον εργαζόμενο θα ζητηθούν πιστοποιητικά σπουδών και αντίγραφο διαβατηρίου.

   Κάθε χρόνο η κυβέρνηση των ΗΠΑ διαθέτει περίπου 60.000-100.000 βίζες H1B, τις οποίες απορροφούν συνήθως μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες για να προσλάβουν αλλοδαπούς με μεταπτυχιακές σπουδές σε πληροφορική, βιολογία, κτλ. Εφόσον δεν έχει εξαντληθεί ο αριθμός των διαθέσιμων H1B, η βίζα βγαίνει σχετικά γρήγορα.

 • Νικολας

  Ευχαριστω παρα πολύ