BBC-ΑΔΕΔΥ

Ο της μεγίστης ΑΔΕΔΥ γραμματεύς των εθνών Ξενάκης κατατροπών (sic) τον εις διατεταγμένην υπηρεσίαν διατελούντα δημοσιογράφο του BBC Σακούρ

Τέτοιος πολιτικός λόγος πρέπει να μείνει στην Ιστορία. Μεταφράζω λοιπόν τα ακλόνητα επιχειρήματα με τα οποία το στέλεχος της ΑΔΕΔΥ Βασίλης Ξενάκης κατατρόπωσε τον βρετανό δημοσιογράφο Stephen Sakur στην εκπομπή του BBC, HardTalk.

Σε ερώτηση του Sakur για το μέγεθος του δημοσίου τομέα, απαντά ο κ. Ξενάκης:

Επιτρέψτε μου να εξηγήσω κ. Sakur, το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι αριθμοί των δημοσίων υπαλλήλων.  Επειδη, γνωρίζετε, ακούτε πως στην Ελλάδα υπάρχουν ένα εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι, σε πληθυσμό 10 εκατομμυρίων. Δεν είναι αλήθεια. Αυτοί οι αριθμοί δεν υπάρχουν. Όλοι το γνωρίζουν, αλλά ξέρετε έναν χρόνο πριν, όταν δεχτήκαμε όλες τις κατηγορίες περι κλεφτών και όλα αυτά, και τώρα τίποτα απ αυτά δεν υπάρχει πια, ταυτοχρονα ακούσαμε όλους να λένε … δεν θέλω να πω τίποτα για τον Μπαρόσο … αλλά θέλω να πω πως βεβαίως το κράτος χρειάζεται αλλαγές αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο.

Και σε ερώτηση για τους δημοσίους υπαλλήλους που φεύγουν από τη δουλειά στις 2, συνταξιοδοτούνται νωρίς στα 50 τους, κερδίζουν επιδόματα δίχως καμιά επιπλέον προσπάθεια, κτλ, απαντά ο κ. Ξενάκης:

Εντάξει, εντάξει ρωτάτε πολλές πολλές ερωτήσεις σε μια ερώτηση. Μπορώ να πω πως για μας οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι περίπου 440 χιλιάδες· αυτό είναι το σωστό. Όταν οι πολιτικοί, όταν όλες οι κυβερνήσεις, για πολλές δεκαετίες δεν ήθελαν να αυξήσουν τους μισθούς απευθείας επειδή ακολουθούσαν διάφορες πολιτικές, ήθελαν αν μοιράσουν σε διάφορες κατηγορίες όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, δόσαν επιδόματα τη μια φορά σ’ αυτούς και την άλλη σε άλλους, έτσι φυσικά δημιουργήσαν ένα σύστημα το οποίο δεν είναι τόσο ξεκάθαρο. Γενικά όμως μπορώ να πω ότι βεβαίως χρειάζεται να γίνουν κάποιες μεταρρυθμίσεις.  Βεβαίως, βεβαίως αλλά όχι έτσι. Έχουμε ξεχάσει τώρα και δεν συζητούμε πλέον για το κοινωνικό μοντέλο, δεν συζητούμε πλέον για τα κοινωνικά δικαιώματα. Μην ξεχνάτε πως η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ και τόσοι άνθρωποι τόσες χώρες τόσοι εργαζόμενοι θέλαν εδώ και χρόνια, ακόμη και σήμερα, να γίνουν μέλη της ΕΕ. Και γιατί; Επειδή πιστεύουν σ΄ένα κοινωνικό μοντέλο … Εντάξει η Ελλάδα κι ο Ελληνικός πληθυσμός ακολούθησαν ακριβώς αυτό, ακολούθησαν την πολιτική της ΕΕ. Γι αυτό τώρα μπορείτε να δειτε και να αντιμετωπίσετε κάτι διαφορετικό.

 

Share

3 thoughts on “BBC-ΑΔΕΔΥ

  1. Εδω ο ανθρωπος ψευδεται ασυστολα. Η απογραφη των δημοσιαων υπαλληλων εδειξε 780.000 μονο για τον στενο δημοσιο τομεα.

  2. Το βασικό θέμα ειναι οτι ο κος Ξενάκης δεν έχει επαρκή γνώση αγγλικών (ή δεν τα έχει χρησιμοποιήσει εδώ και καιρό), ωστε να εκφράσει με σαφήνεια, αλλα και περιεκτικά (λογω τηλεοπτικού χρόνου), τις θέσεις του συνδικάτου. 
    Οπότε, αναρωτιέσαι μετά, αν το συνδικάτο ενημερώθηκε απο πριν για τη συνεντευξη σε ξένο ΜΜΕ, αν ΥΠΑΡΧΕΙ σε ολο το συνδικάτο ενας πιό ικανός στην ξένη γλώσσα αλλα και γνώστης των θέσεων, αν προτάθηκε στον κο Ξενακη να μιλήσει μεσω μεταφραστή, και άλλα πολλά αν….

    Κατα δεύτερο, δε νομιζω υπάρχουν πολλοί ξένοι δημοσιογράφοι (πλην ισως των ανταποκριτων που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα), που να κατέχει στοιχειωδώς τετοια θέματα, ωστε να κάνει σοβαρή συζήτηση, σε περιβάλλον ΑΡΠΑ-ΚΟΛΛΑ (τηλεοπτικό) για ελληνική οικονομία, δημοσια διοίκηση, εργατικά προνόμια/υποχρεώσεις, κλπ..
    Ο παρουσιαστής, εμφανίζει τους 13ους και 14ους μισθούς, ώς “αυτόματα μπόνους προς δημοσίους υπαλλήλους”, και φυσικά δεν υπάρχει ουτε ο χρόνος, ουτε η ικανότητα απο την αλλη πλευρά να διορθωθεί αυτή η έκφραση που μόλις αποτυπωθηκε στο μυαλό του ανύποπτου, και δικαιολογημένα άσχετου, μέσου Ευρωπαίου τηλεθεατή.
    Φυσικά οι ΔΥ, απολαμβανουν πολλά αδικαιολόγητα προνόμια. Αλλα το συγκεκριμένο (13-14ος) αφορά και τους ιδιωτικούς, και δεν ειναι μπόνους.

    (Προς διευκρίνηση, δεν είμουν ποτέ ΔΥ, ουτε προσπάθησα να γίνω. Είμουν μεχρι πρόσφατα Ιδ.Υπ., και προσπαθώ να ξαναγίνω τέτοιος, σε εντελώς διαφορετικό περιβάλλον, που μαλλον δεν θα έχει 14ο .)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *