Short Greece ή, κοντός ψαλμός αλληλούια

Πριν τρεις μήνες ενθουσιασμένος από το γεύμα του με τον Γιώργο Παπανδρέου ο καθεστωτικός απολογητής των New York Times είχε γράψει:

Μπορεί να συμβεί στην Ελλάδα μια πολιτική επανάσταση;  Οι πιθανότητες είναι μικρές αλλά δεν θα χρειαστεί να συμβουλευτείτε το ΔΝΤ για να βρείτε την απάντηση.  Απλώς παρατηρήστε τους νέους Έλληνες.  Αν σε έξη μήνες τους δείτε να μεταναστεύουν, κοψοχρονιάστε την Ελλάδα.  Αν όμως τους δείτε να παραμένουν εκεί, αυτό σημαίνει πως πιστεύουν ότι υπάρχει κάτι για το οποίο αξίζει να μείνουν, και γι αυτό ίσως να θέλετε να αγοράσετε ένα δυο Ελληνικά ομόλογα. (T. Friedman, New York Times, 11.05.2010)

Λοιπόν το εξάμηνο του προφήτη δεν προλαβε να κλείσει. Και μαθαίνουμε από έρευνα πως:

Κύμα μετανάστευσης του νέου επιστημονικού προσωπικού που υπάρχει στη χώρα απειλεί να δημιουργήσει η παρατεταμένη ύφεση στην αγορά και οι ολοένα και λιγότερες ευκαιρίες για μόνιμη και ασφαλή εργασία που προσφέρουν οι ελληνικές επιχειρήσεις. (Κάπα Research, www.in.gr 29.08.10)

Που σημαίνει πως είτε ο Friedman δεν είχε ιδέα τι έλεγε (κάτι που είναι γενικώς γνωστό στο νοήμον αναγνωστικό κοινό αλλά όχι στους σαλατοφάγους συνδαιτημονές του) είτε πως τα πράγματα για την Ελλάδα θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο.

Share

One thought on “Short Greece ή, κοντός ψαλμός αλληλούια

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *