Τέλος στην Ελλάδα της αναξιοκρατίας

Χαίρομαι όταν ακούω τον Πρωθυπουργό να λέει τέτοια πράγματα. Και ελπίζω τα λόγια να τα κάνει πράξη. Θα στείλει σπίτι του τον Θεοχάρη Τσιόκα; (εκτός κι αν ο κ. Παπανδρέου πιστεύει πως αξιοκρατικώς διορίστηκε ο κ. Τσιόκας).  Την κ. Γκερέκου;  Ελπίζω ως αξιοκρατία ο Πρωθυπουργός να μην λογαριάζει την κομματική ιδιότητα και τα ψηψαλάκια.

Share

5 thoughts on “Τέλος στην Ελλάδα της αναξιοκρατίας

  1. Αν μη τι άλλο, αυτό το ιστολόγιο και ο ιδιοκτήτης του έχουν χιούμορ 🙂
    Εν τω μεταξύ θα προσπαθήσω να θυμηθώ τι άλλο έχει πει ο George Pap ο νεότερος και έχει γίνει πράξει ή δρομολογηθεί ….
    1. Ξεκινώ από τις δεσμεύσεις για τον προεκλογικό αγώνα. Είμαι σίγουρος ότι αυτές οι δεσμεύσεις έχουν επιβεβαιωθεί μία προς μία . (Απ΄ότι έχω διαβάσει αυτή για τις αφισοκολλήσεις ήταν η μόνη που εφαρμόστηκε, δεν ξέρω αν ήταν καθολική) Απλά εγώ δεν ξέρω να ψάχνω καλά στο ίντερνετ και δεν μπορώ να τις βρω:
    http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObje
    2. Αποτελεσματικότητα δημόσιας διοίκησης. Ακόμα και σήμερα, 8 μήνες μετά τις εκλογές, τα μόνα νομοσχέδια που κατάφεραν να συντάξουν και να ψηφίσουν ήταν, με μερικές εξαιρέσεις που μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού , αυτά που επιβλήθηκαν από το ΔΝΤ. Δεν ξέρω αν έχουν στελεχώσει πλέον πλήρως τις υπηρεσίες με τους ΓΓ
    3. Διαφάνεια στην πολιτική ζωή και αξιοκρατία. Δεν έχει γίνει, πέρα από μερικές εξεταστικές για τα μπάζα που δεν πρόκειται να αποφέρουν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα , τίποτα. Ούτε καμία προσπάθεια για καθολική κατάργηση του νόμου περί ΜΗ- ευθύνης υπουργών και τη βουλευτική ασυλία , ούτε καμιά προσπάθεια για την ουσιαστική απαγκίστρωση της δικαιοσύνης από την πολιτική κηδεμονία. Αντιθέτως ο υπουργός δικαιοσύνης κ Σκανδαλίδης που ψελλίζει ότι θα τα φτιάξει τώρα, πριν από μερικές βδομάδες εκσφενδόνιζε ως σαν να μη τρέχει τίποτα, χαρακτηρισμούς για τους δικαστές και τις αποφάσεις τους.
    Πρέπει να αναγνωρίσουμε πάντως την προσπάθεια για τη δημόσια διαβούλευση που όπως και τα περισσότερα, δεν είναι ξεκάθαρο πως λειτουργεί, τι αποτέλεσμα φέρνει (πέρα των καθυστερήσεων) και πώς αξιολογείται ως τώρα.
    Ήδη ξεπέρασα κατά πολύ το μέγεθος του άρθρου σου οπότε σταματώ εδώ .

  2. Προς το παρόν πάντως από τις 10800 διευθυντικές θέσεις του Opengov, μόνο οι 1000 έχουν καλυφθεί (η προθεσμία υποβολής βιογραφικών έληξε το 12/2009). Η αξιοκρατία είναι κάτι το … αφύσικο στην Ελλάδα, ακόμα και όταν υπάρχει πολιτική βούληση, χρειάζεται δυσανάλογη ενέργεια και χρόνο για να επιτευχθεί!

    via http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&arti

  3. Κωστή αυτό ίσως να επιφέρει ένα παράπλευρο ακούσιο θετικό αποτέλεσμα. Ας καταργούν όποια θέση δεν έχει καλυφθεί. Είμαι 100% σίγουρος ότι στατιστικά θα πέσουν μέσα στο πόσοι χρειάζονται τελικά για να κάνουν τη ίδια δουλειά με την ίδια αποτελεσματικότητα που κάνουν σήμερα. Δεν έχουν που δεν έχουν ιδέα πόσοι ΔΥ απομυζούν πόρους από τον προϋπολογισμό, νομίζω είναι τόσο αναποτελεσματικοί που αν λειτουργούν με το 10% του δυναμικού πάλι ίδιας ποιότητας αποτέλεσμα θα έχουν, να μην πω ίσως καλύτερο λόγω λιγότερων βαθμίδων και πολυπλοκότητας στο οργανόγραμμα.

  4. Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι οι δαπάνες αλλά τα έσοδά της. Κάθε περικοπή άσκοπων δαπανών είναι βεβαία σημαντική. Από μόνες τους όμως οι περικοπες δεν φτάνουν ούτε και οι δαπάνες οδηγούν τη χώρα στην οικονομική καταστροφή. Η απώλεια εσόδων είναιτ το ουσιαστικό πρόβλημα.

    Στην Ελλάδα η απώλεια εσόδων οφείλεται στις αδυναμίες (δομικές, πολιτισμικές κτλ) του φορολογικού συστήματος.

    Ούτε αυτό από μόνο του βεβαίως αρκεί. Διότι ένα εύρυθμο και αξιοπιστο φορολογικό σύστημα χρειάζεται και μια αναπτυσσόμενη οικονομία. Δίχως αναπτυξιακό πρόγραμματα, το φορολογικό σύστημα καθίσταται ανενεργό.

    Αναπτυξιακή πολιτική και έντιμη φορολόγηση: αυτά λείπουν απο την Ελληνική οικονομία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *