Φ τ ά ν ε ι


Φτάνει πιά.

Αυτή η ωμή βία δεν είναι επιβολή της έννομης τάξης.

Όταν η αστυνομική δύναμη δεν διακρίνει μεταξύ καταστολής και τυφλής βίας, είναι κίνδυνος για τον τόπο.

Καταστολή: ο ύποπτος είναι στο έδαφος περικυκλωμένος από αστυνομικούς. Περάστε του χειροπέδες και πάρτε τον μέσα. Είναι άνθρωπος που ίσως παραβάτησε.

Τυφλή βία: ο ύποπτος είναι στο έδαφος περικυκλωμένος από αστυνομικούς. Ένας αστυνομικός τον πλησιάζει και τον κλωτσάει.

Γιατί; Πώς εξυπηρετείται έτσι η έννομη τάξη; Πώς τηρείται ο νόμος; Ποιόν εξυπηρετεί αυτή η τυφλή, ωμή βία;

Φτάνει πιά.

Η φωτογραφία είναι από το athens.indymedia.org.

Share

6 thoughts on “Φ τ ά ν ε ι

  1. @λ:ήρ: εάν υπήρχε ένας ελάχιστος σεβασμός στην έννοια και την οντότητα του Ανθρώπου (όπως το επισημαίνεις με τα έντονα γράμματα) θα περιμέναμε να μην υπάρχουν και αυτές οι τεράστιες ουρές που περιέγραφες στο blog σου έξω από τα γραφεία της Αστυνομίας για τα διαβατήρια και τις ταυτότητες.

    Όταν δεν υπάρχει όμως κανένας σεβασμός από το Κράτος προς τους πολίτες του η χρήση αυτής της μορφή βίας γίνεται ανεκτή (αν όχι αποδεκτή) και μάλιστα με αδιαφορία.

  2. @λ:ήρ: εάν υπήρχε ένας ελάχιστος σεβασμός στην έννοια και την οντότητα του Ανθρώπου (όπως το επισημαίνεις με τα έντονα γράμματα) θα περιμέναμε να μην υπάρχουν και αυτές οι τεράστιες ουρές που περιέγραφες στο blog σου έξω από τα γραφεία της Αστυνομίας για τα διαβατήρια και τις ταυτότητες.

    Όταν δεν υπάρχει όμως κανένας σεβασμός από το Κράτος προς τους πολίτες του η χρήση αυτής της μορφή βίας γίνεται ανεκτή (αν όχι αποδεκτή) και μάλιστα με αδιαφορία.

  3. Συμφωνώ απολύτως. Οι αστυνομικοί πρέπει να ειναι πάνω απ’ όλα επαγγελματίες. Δεν επιτρέπεται να παίρνουν προσωπικά τις όποιες επιθέσεις. Δύσκολο, αλλά ποιος είπε πως το επάγγελμα αυτό είναι εύκολο.

  4. Συμφωνώ απολύτως. Οι αστυνομικοί πρέπει να ειναι πάνω απ’ όλα επαγγελματίες. Δεν επιτρέπεται να παίρνουν προσωπικά τις όποιες επιθέσεις. Δύσκολο, αλλά ποιος είπε πως το επάγγελμα αυτό είναι εύκολο.

  5. ..και οι πολίτες πάνω απ’ όλα πολίτες. Κανονικά, θα έπρεπε σήμερα στα δικαστήρια να ήταν παραταγμένοι 100.000 κόσμος, άσχετα από πολιτικές πεποιθήσεις και αντίληψη περί φοιτητικών διεκδικήσεων, και θα βλέπαμε αν έπεφταν δακρυγόνα. Το θέμα έχει ξεφύγει από την παιδεία και μόνο, έχει να κάνει με την ποιότητα της δημοκρατίας (?) μας.

  6. ..και οι πολίτες πάνω απ’ όλα πολίτες. Κανονικά, θα έπρεπε σήμερα στα δικαστήρια να ήταν παραταγμένοι 100.000 κόσμος, άσχετα από πολιτικές πεποιθήσεις και αντίληψη περί φοιτητικών διεκδικήσεων, και θα βλέπαμε αν έπεφταν δακρυγόνα. Το θέμα έχει ξεφύγει από την παιδεία και μόνο, έχει να κάνει με την ποιότητα της δημοκρατίας (?) μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *