Μια τρύπα στο νερό

Το ιστολόγιο του Θέμη Λαζαρίδη λειτουργεί και πάλι — σε νέο server πλέον έπειτα από την κρίση που προκλήθηκε με τις ενέργειες του Βασίλη Σωτηρόπουλου. Στο νέο ιστολόγιο ο Θέμης διατηρεί αυτούσια την επίμαχη δημοσίευση με την επιστολή του «ΔεΜασάμεΡε» σχετικά με την κ. Σοφία Ιορδανίδου. Εξακολουθώ να πιστεύω πως μια τόσο κακόπιστη επιστολή δεν έχει θέση σ’ ένα ιστολόγιο που ευαγγελίζεται μεταρρύθμιση. Αλλά καταλαβαίνω πως ειδικά έπειτα από την πρόσφατη κρίση, ο Θέμης δεν πρόκειται να κατεβάσει την επιστολή δίχως τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση από δικαστήριο που είναι αρμόδιο να τον κρίνει.

Η επιστολή του «ΔεΜασάμεΡε» ισχυρίζεται τα εξής

  1. Το Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του ΑΠΘ διοργάνωσε διεθνές συνέδριο για τους bloggers στο οποίο παραβρέθηκε μόνο ένας καλεσμένος από το εξωτερικό (εγείρει, δηλαδή, ο συντάτης της επιστολής αμφιβολίες για τον διεθνή χαρακτήρα του συνεδρίου).
  2. Το συνέδριο οργανώθηκε από την κ. Άννα Παναγιωταρέα και με τη βοήθεια της κ. Σοφίας Ιορδανίδου η οποία είνα διδάσκουσα στο ΑΠΘ με βάση το Π.Δ. 407  ενώ στο βιογραφικό της φαίνεται να διδάσκει και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (εδώ δεν ξέρω τι ζήτημα προσπαθεί να εγείρει ο συντάκτης αφού ως adjunct ουσιαστικά η κ. Ιορδανίδου μπορεί να διδάσκει σε όσα τμήματα θέλει).
  3. Στο συνέδριο αυτό δεν υπήρχε κανένα μέλος του Τμήματος Δημοσιογραφία & ΜΜΕ του ΑΠΘ ως εισηγητής (εδώ ο συντάκτης εγείρει αμφιβολίες για την επιστημονική υπόσταση του συνεδρίου).
  4. Η πρώτη απόπειρα εκλογής της κ. Σοφίας Ιορδανίδου δεν ευδοκίμησε επειδή μέλος της εισηγητικής επιτροπής πρότεινε τον ανθυποψήφιο της κ. Ιορδανίδου για την ίδια θέση.
  5. Συστάθηκε νέα εισηγητική επιτροπή για την θέση, στην οποία δεν συμμετέχει το μέλος της προηγούμενης επιτροπής που πρότεινε τον ανθυποψήφιο της κ. Ιορδανίδου.
  6. Η κ. Σοφία Ιορδανίδου δηλώνει πως «σπούδασε Συγκριτική Λογοτεχνία και Θέατρο στο Πανεπιστήμιο της Queen College της Νέας Υόρκης και στη συνέχεια με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια στην Ιταλία. Ολοκλήρωσε τον κύκλο του διδακτορικού της στο CUNY στη Νέα Υόρκη και το 1989 μετέφερε την εργασία του διδακτορικού της στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης»  Με αναφορά την δήλωση αυτή ο «ΔεΜασάμε» εγείρει αμφιβολίες για την ηθική και νομική διάσταση της μεταφοράς ενός διδακτορικού σε Ελληνικό πανεπιστήμιο, ειδικά από Αμερικανικό κολλέγιο το οποίο δεν φαίνεται να χορηγεί διδακτορικά διπλώματα.
  7. Αλλού η κ. Ιορδανίδου δηλώνει πως «σπούδασε Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο Queens College της Νέας Υόρκης, έκανε μεταπτυχιακό στη Συγκριτική Λογοτεχνία και ολοκλήρωσε τον κύκλο του διδακτορικού της στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Με τη διατριβή της για τον Πιραντέλλο ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ του ΑΠΘ. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της εργάστηκε ως δημοσιογράφος διαπιστευμένη στο Λευκό Οίκο, ως εκφωνήτρια της «Φωνής της Αμερικής» και ανταποκρίτρια ελληνικών εφημερίδων, ενώ δίδαξε ως Λέκτορας Ιταλικής γλώσσας και Λογοτεχνία στο Queens College».    Στο σημείο αυτό ο ΔεΜασάμεΡε επισημαίνει ανακολουθίες με άλλα βιογραφικά που έχει δημοσιεύσει η κ. Ιορδανίδου (βλ. και σχόλιο του ΠΦΚ).

Αυτή είναι η ουσία της επιστολής ΔεΜασάμεΡε, αν αφαιρέσει κανείς τους εμπαθείς χαρακτηρισμούς και τα κουτσομπολιά.

Η ουσία της υπόθεσης είναι πως 12 μέρες μετά το κλείσιμό του, το ιστολόγιο του Θέμη επαναλειτουργεί.  Εύχομαι να παν όλα καλά από δω και πέρα.  Ελπίζω το Greek University Reform να σταθεί στο ύψος του Reform και όχι μόνο του Greek και να είναι πιο επιλεκτικό στο εξής, αποφεύγοντας τη δημοσίευση εμπαθών κειμένων τα οποία ανακατεύουν κουτσομπολιό και γεγονότα, πέφτοντας στο επίπεδο της Αυριανής.  Δεν αξίζει στην Μεταρρύθμιση μια τέτοια κατάντια.

Share

1 thought on “Μια τρύπα στο νερό

  1. Pingback: λ:ηρ » Blog Archive » Αναστολή, Αεροσκάφος, Δημοσκόπηση, Διαπιστώσεις

Leave a Reply

Your email address will not be published.