Παρέλαση απελπισίας και γελοιότητας

Το Σαββατοκύριακο του Αγίου Βαλεντίνου διάλεξαν επιφανείς πολιτικοί να εκδηλώσουν τα τρυφερά τους αισθήματα για την ρηχή και γελοία θεώρηση των πραγμάτων.

Την αρχή έκανε ο κ. Γ. Παπανδρέου.  Προσπαθώντας να αντιγράψει τον Barack Obama δήλωσε: «[θ]α πάμε γραμμή-γραμμή στον προϋπολογισμό για να βρούμε που υπάρχουν σπατάλες».  Καλά.  Μόνο που ο προϋπολογισμός, στο μεγαλύτερο τμήμα του, είναι δημόσια πληροφορία κι ο κ. Παπανδρέου θα μπορούσε να μας πει ποιές γραμμές ακριβώς συνιστούν σπατάλες.  Εκτός κι αν περιμένει να γίνει πρωθυπουργός για να διαβάσει τον προϋπολογισμό.

Η ΝΔ φυσικά δεν μπορούσε να αφήσει το ΠΑΣΟΚ στην κατρακύλα της γελοιότητας και μπήκε κι αυτή στο χωρό.  Με πρώτο τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Πολύδωρα Β’ (Χρ. Μαρκογιαννάκη) ο οποίος δήλωσε πως οι άσπροι καπνοί που πνίξαν τον Γ. Παπανδρέου στο λιμάνι, δεν ήταν δακρυγόνα αλλά πυροσβεστήρες που είχαν αγοράσει οι αγρότες για να προστατέψουν τον κ. Παπανδρέου.

Παράλληλα ο υπουργός Μεταφορών (πρώην Εθνικής Ημιμάθειας και Φαντασιοπληξίας) δηλώνει πως ο Καραμανλής είναι μονόδρομος!  Και μέσα από τον μονόδρομο περιμένει να καταστήσει την Ελλάδα «διεθνές, εμπορευματικό, διαμετακομιστικό και τηλεπικοινωνιακό κέντρο για την ευρύτερη περιοχή».  Παναΐα’μ, Παναΐα’μ.  Με το Hellenic Quest θα το κάνει αυτό;

Από κοντά κι ο Γ. Βουλγαράκης ο οποίος προσφέρεται να αυτομαστιγωθεί στο Σύνταγμα για το καλό της παράταξης αν του το ζητήσει ο … μονόδρομος.  Ελπίζω να του συμπαρασταθούν αγρότες με πυροσβεστήρες.

Μέσα στην αναμπουμπούλα, και προς επίδειξη υπευθυνότητας και ωριμότητας, ο υπουργός-να-περνά-η-ώρα υπόσχεται κατάργηση θητείας, μείωση θητείας, και κατάργηση αναβολών.

Θα έλειπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από ένα τέτοιο Σαββατοκύριακο;  «Είναι, ελπίζω, προφανές από την πορεία και τη στάση μου ότι δεν με ενδιαφέρουν οι ρόλοι», δήλωσε και μας αποτέλειωσε.

Καλή βδομάδα!

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *