Τοιούτοις ημιν τοιαύτα εμπρέπει: 10.11.07

Ναοί στο σχήμα του ρωμιού (στον Άρειο Πάγο). Κι η ειλικρινής δημοσιογραφία της Ελευθεροτυπίας!

***

Ο Πρωθυπουργός «νομιμοποίησε» τα παραρτήματα ξένων ΑΕΙ
(Το Βήμα, 03.11.07)

Το ρεπορτάζ του Γρ. Τζιοβαρά στο Βήμα προβάλλεται στην πρώτη σελίδα με έναν τίτλο που παραπληροφορεί. Σκοπός δηλαδή δεν είναι να ενημερώσουμε τους αναγνώστες αλλά να τους καθοδηγήσουμε. Η νομιμοποίηση (εντός και εκτός εισαγωγικών) έγινε από την ΕΕ. Η Ελλάδα είχε εδώ και χρόνια τη δυνατότητα να εναρμονιστεί. Το πράττει τώρα που έφτασε ο κόμπος στο χτένι.

***

Έγγραφο σύμφωνα με το οποίο ζητά την ανέγερση ιερού ναού στον περιβάλλοντα χώρο του Αρείου Πάγου απέστειλε στον υπουργό Δικαιοσύνης ο πρόεδρος του ανώτατου δικαστηρίου Β.Νικόπουλος. (www.in.gr 04.11.07)

Πέρα από το ερώτημα διαχωρισμού κράτους-εκκλησίας το οποίο στην λειψού διαφωτισμού Ελλάδα δεν φαίνεται να συγκινεί, τίθεται κι ένα άλλο ερώτημα: όλα τα ΄χε η Μαριωρή (ο Άρειος Πάγος) κι ο φερετζές (το παρεκκλήσι) της έλειπε; Δεν αποτελεί προτεραιότητα για τον Α.Π. η δημοσίευση αποφάσεων μέσω του διαδικτύου; Η διαφάνεια δηλαδή είναι λιγότερη σημαντική από την εκκλησία στο προαύλιο;

***

Ο αστυνομικός βεβαίωσε παράβαση και αφαίρεσε τις πινακίδες κυκλοφορίας από το αυτοκίνητο του πολιτευτή του ΛΑΟΣ, ο οποίος κάποια στιγμή έφτασε στο σημείο να επιτεθεί στον τροχονόμο, σύμφωνα με την Αστυνομία. (Ελευθεροτυπία 05.11.07)

Συνεπέστατος ο πολιτευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Διότι το κόμμα του κινείται στο τρίπτυχο πατρίς-θρησκεία-οικογένεια. Η νομιμότητα δεν αποτελεί ουσιώδες ζήτημα (κι όχι μόνο για τους παλλικαράδες του ΛΑ.Ο.Σ.)

Προβλέπω πως το ζήτημα θα ξεφουσκώσει στο δικαστήριο, ο πολιτευτής θα βγεί λάδι, και η παραίτηση που υπέβαλλε (για τα μάτια του κόσμου) στο κόμμα του δεν θα γίνει δεκτή.

***

Ενας στους 13 Βρετανούς ή αλλιώς το 7,5% του συνολικού πληθυσμού της χώρας, ανάμεσά τους και 150.000 παιδιά και έφηβοι κάτω των 16 είναι «γενετικά φακελωμένοι» […] Υπογραμμίζεται ότι το δείγμα DNA λαμβάνεται από τις βρετανικές αρχές όταν συλλαμβάνουν πολίτες, οι οποίοι είτε έχουν διαπράξει πταίσμα, όπως για παράδειγμα παράνομο παρκάρισμα και ρίψη σκουπιδιών στον δρόμο είτε κακούργημα. (Ελευθεροτυπία 06.11.07)

Το άρθρο της Ελευθεροτυπίας αναφέρει ως πηγή την Βρετανική εφημερίδα Daily Mail. Ανατρέχοντας στην ειδησεογραφία της Daily Mail διαβάζει κανείς:

[…] such a massive database […] contains details of nearly 150,000 people who were never charged, let alone convicted of an offence […] Anyone picked up for a non-recordable offence cannot have a sample taken without their consent
(The Daily Mail, η έμφαση δική μου)

[μια τέτοια μαζική βάση δεδομένων περιέχει λεπτομέρειες για 150.000 άτομα περίπου που δεν έχουν κατηγορηθεί ούτε και καταδικαστεί για κάποιο αδίκημη […] Δεν μπορεί να γίνει λήψη γενετικού υλικού από κάποιον που συλλαμβάνεται για πταίσμα δίχως την συγκατάθεσή του]

Τί συμβαίνει στην Ελευθεροτυπία; Δεν γνωρίζουν να κάνουν απλή μετάφραση από τα Αγγλικά στα Ελληνικά; Η δεν έχουν τσίπα και γράφουν ό,τι θέλουν για να εξυπηρετήσουν την ιδεοληψία τους; Πού τα είδαν τα 150.000 παιδιά; Πού είδαν την λήψη γενετικού υλικού σε πταίσματα;

Η απάντηση είναι απλή. Κάποιος «δημοσιογράφος» της Ελευθεροτυπίας διάβασε στη Daily Mail την εξής είδηση:

Earlier this year, the Government outlined plans – backed by the police – to take DNA from those suspected of even the most minor crimes, including speeding and dropping litter.
(Daily Mail, 18.09.07)

[Νωρίτερα φέρος η Κυβέρνηση περίγραψε σχέδια — με την υποστήριξη της αστυνομίας — να λαμβάνεται γννετικό δείγμα από αυτούς που βρίσκονται ύποπτοι ακόμη και για πταίσματα όπως η υπέρβαση του ορίου ταχύτητας και η ρίψη απορριμάτων]

Για τον «δημοσιογράφο» φαίνεται η πρόθεση και η πραγματικότητα είναι το ίδιο πράγμα. Διαβάστε, αν έχετε χρόνο, την αντικειμενική και εξαιρετική μελέτη The forensic use of bioinformation: ethical issues από το Βρετανικό Nuffield Council on Bioethics.


Χαροπαλεύει στην εντατική. Με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Είναι 24 ετών. Πληρώνει με τη ζωή του τις αγγαρείες που κάνουν εδώ και χρόνια οι «αρμόδιοι» υπουργοί Δημόσιας Τάξης. Ούτε ο πρώτος είναι ούτε ο τελευταίος. Αλλά ο διάλογος για το ποιά αστυνομία θέλουμε και πώς να την αποκτήσουμε δεν έχει ξεκινήσει ακόμη. (λ:ηρ 9.07.07)

Δεν πέρασαν 2 μήνες από τότε που έγραφα το παραπάνω. Και έχουμε πάλι βαριά τραυματισμένο αστυνομικό στην Κρήτη. Από επιχείρηση που ένας θεός ξέρει πώς οργανώθηκε και πώς εξελίχθηκε. Κάθε τόπος χρειάζεται ήρωες. Και τους φτιάχνει, στην ανάγκη, όπως νά ‘ναι. Ακόμη και με ανθρωποθυσίες.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *