Όχι στην κλεψιτυπία των ιστολογίων

Να σταματήσουν τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα αντιγραφής κειμένων Ελλήνων ιστολόγων σε Ελληνικές εφημερίδες, δίχως αναφορά στην πηγή και τον συγγραφέα. Λέμε ΟΧΙ στην κλεψιτυπία. Να ενημερωθούν οι συντάκτες και οι αρχισυντάκτες πως τα κείμενα που δημοσιεύονται στα ιστολόγια αποτελούν πνευματικό έργο των ιστολόγων και των σχολιαστών. Στοιχειώδης δεοντολογία επιβάλλει την αναφορά της πηγής και του συγγραφέα. Ουσιαστική δεοντολογία επιβάλλει να ζητηθεί άδεια από τον ίδιο τον ιστολόγο.


Πρόσφατα και συχνά κρούσματα κλεψιτυπίας ύλης από ιστολόγια και αναδημοσίευσης της σε εφημερίδες, έχουν αναστατώσει την κοινότητα των Ελλήνων ιστολόγων. Λέμε όχι στην κλεψιτυπία της δουλειάς μας.

Πρόσφατα Κρούσματα:

Διαβάστε:

Λέμε ΌΧΙ στην κλεψιτυπία γενικά και μαχόμαστε κατά της κλεψιτυπίας των ιστολογίων. Στηρίζουμε την πρωτοβουλία ask2use.

Η ιδέα για τa μπανεράκιa μου ήρθε από αυτό το κείμενο στο e-rooster.

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το banner, ιδού ο κώδικας.

Share

22 thoughts on “Όχι στην κλεψιτυπία των ιστολογίων

  1. Pingback: Πως το τρίβουν το ..copy-paste « Meta Journalism

  2. Κ εγώ θα έλεγα ότι θα ήταν συνετότερο ένα banner που να ειδοποιεί ότι τα ΜΜΕ οφείλουν να τηρήσουν τους κανόνες ως προς ότι διαβάζεται στη σελίδα ύπαρξης του banner.

  3. Κ εγώ θα έλεγα ότι θα ήταν συνετότερο ένα banner που να ειδοποιεί ότι τα ΜΜΕ οφείλουν να τηρήσουν τους κανόνες ως προς ότι διαβάζεται στη σελίδα ύπαρξης του banner.

  4. θα ειχαν απαντησει αν δεν υπηρχε η σχετικη κατακραυγη?

    εγω νομιζω οτι εχει νοημα μια σχετικη εκστρατεια εναντια στην τσαπατσουλια και μερικες φορες απλα κλοπη που συνηθιζουν τα εντυπα ΜΜΕ της χωρας.

  5. θα ειχαν απαντησει αν δεν υπηρχε η σχετικη κατακραυγη?

    εγω νομιζω οτι εχει νοημα μια σχετικη εκστρατεια εναντια στην τσαπατσουλια και μερικες φορες απλα κλοπη που συνηθιζουν τα εντυπα ΜΜΕ της χωρας.

  6. Μιά ιδέα εύκολα υλοποιήσιμη θα ήταν να στηθεί ένα ομαδικό blog με αποκλειστικό λόγο ύπαρξης να καταγράφει φαινόμενα λογοκλοπής τέτοιου είδους. Το πρόβλημα πάντα είναι ο χρόνος που διαθέτει ο καθένας για να παρακολουθεί blogs κι εφημερίδες, αλλά όπως έλεγε κι ο Eric Raymond “με αρκετά μάτια, όλα τα bugs είναι ρηχά”…

  7. Μιά ιδέα εύκολα υλοποιήσιμη θα ήταν να στηθεί ένα ομαδικό blog με αποκλειστικό λόγο ύπαρξης να καταγράφει φαινόμενα λογοκλοπής τέτοιου είδους. Το πρόβλημα πάντα είναι ο χρόνος που διαθέτει ο καθένας για να παρακολουθεί blogs κι εφημερίδες, αλλά όπως έλεγε κι ο Eric Raymond “με αρκετά μάτια, όλα τα bugs είναι ρηχά”…

  8. Pingback: Ομαδικό watchblog για τη λογοκλοπή; « Meta Journalism

  9. συμφωνώ με τον oneiro αλλά με την προσθήκη όλα τα bannerάκια να έχουν λινκ αυτό το blog. Έτσι από οποιοδήποτε ιστολόγιο έχει ένα από τα παραπάνω banners να μπορείς να μεταφερθείς στην σελίδα όπου αναφέρονται όλες οι κλεψιτυπίες.

    Σαν τα αντίστοιχα για w3c, rss, wai validation banners. Μόνο να είναι πιο εμφανή.

  10. συμφωνώ με τον oneiro αλλά με την προσθήκη όλα τα bannerάκια να έχουν λινκ αυτό το blog. Έτσι από οποιοδήποτε ιστολόγιο έχει ένα από τα παραπάνω banners να μπορείς να μεταφερθείς στην σελίδα όπου αναφέρονται όλες οι κλεψιτυπίες.

    Σαν τα αντίστοιχα για w3c, rss, wai validation banners. Μόνο να είναι πιο εμφανή.

  11. Κι εγώ συμφωνώ με το Γιάννη, με τη σειρά μου. Θα βοηθούσε, αν υπήρχε κάποιος web designer που παρακολουθεί το θέμα και ενδιαφέρεται να βοηθήσει, να αναλάβει εθελοντικά το σχεδιασμό όλων των banners, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι θελκτικό και να προκαλεί εντύπωση.
    Any takers?

  12. Κι εγώ συμφωνώ με το Γιάννη, με τη σειρά μου. Θα βοηθούσε, αν υπήρχε κάποιος web designer που παρακολουθεί το θέμα και ενδιαφέρεται να βοηθήσει, να αναλάβει εθελοντικά το σχεδιασμό όλων των banners, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι θελκτικό και να προκαλεί εντύπωση.
    Any takers?

  13. Αφού ευχαριστήσω για την αναφορά στο ask2use.com, να συγχαρώ για την προσπάθειά σας.

    Αν και τα συγκεριμένα εικονίδια δεν είναι άσχημα, αν το επιθυμείτε είμαι διατεθημένος να επανασχεδιάσω (και να φιλοξενήσω, αν θέλετε) τα εικονίδια σας.

    Στην διάθεσή σας!

  14. Αφού ευχαριστήσω για την αναφορά στο ask2use.com, να συγχαρώ για την προσπάθειά σας.

    Αν και τα συγκεριμένα εικονίδια δεν είναι άσχημα, αν το επιθυμείτε είμαι διατεθημένος να επανασχεδιάσω (και να φιλοξενήσω, αν θέλετε) τα εικονίδια σας.

    Στην διάθεσή σας!

  15. @e-lexi: πολύ ωραίο και ευχαριστώ, το βάζω σε κοινή θέα και εδώ!
    @arkoydos: θα τα πούμε απευθείας και emailικώς.

  16. @e-lexi: πολύ ωραίο και ευχαριστώ, το βάζω σε κοινή θέα και εδώ!
    @arkoydos: θα τα πούμε απευθείας και emailικώς.

    στοπ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *