Προμηθέας Επιστολή

Η ομογενειακή διαδικτυακή εφημερίδα το Καλάμι (www.kalami.net) δημοσιεύει επιστολή που έστειλε η Προμηθέα σε εκδότη περιοδικού στην Ελλάδα, σχετικά με την ομιλία της. Η αλληλογραφία αυτή πιστεύω συνηγορεί υπέρ της άποψης πως η ομιλία της κοπέλας ήταν υποβολιμιαία.

Η επιστολή απευθύνεται στον κ. Δ. Ι. Λάμπρου, εκδότη του περιοδικού Δαυλός. Στο τέλος της επιστολής η Προμηθέα προσθέτει το εξής υστερόγραφο:

“Υ.Γ.: Δεν ανέφερα στο λόγο μου τίποτα για το «Δαυλό». Η ομιλία δόθηκε μέσα σε εκκλησία και από τις δύο πλευρές μου καθόντουσαν κληρικοί. Αυτό μου έγινε γνωστό λίγα λεπτά πριν εισέλθω στην εκκλησία, στην οποία έγιναν η ομιλία και το γεύμα. Ένοιωσα καλύτερα να μην επιτρέψω σε κανέναν ωργισμένο να κακολογήσει τον «Δαυλό» με οποιοδήποτε τρόπο.

Παραθέτω την είδηση από το Καλάμι (με άδεια του εκδότη). Στην επιστολή, όπως δημοσιεύεται παρακάτω, βρίσκονται εμβόλιμες σημειώσεις τρίτου, με την περιγραφή “Σημ. «Δ»”. Πρόκειται για σημειώσεις του περιοδικού Δαυλός, στον εκδότη του οποίου απευθύνεται η επιστολή.

Πως σχολίασε η Προμηθέα όσα έγιναν στην εκδήλωση στο Σικάγο

Την επομένη της ομιλίας της, η Προμηθέα έστειλε προς τον εκδότη περιοδικού στην Ελλάδα, επιστολή, όχι για να δημοσιευθεί (για ευνόητους λόγους) αλλά για ενημέρωση σχετικά με τα συμβάντα στην εκδήλωση. Αργότερα στα συμβάντα αυτά δόθηκε ως γνωστόν, τεράστια δημοσιότητα και επί πλέον ο φόβος της Προμηθέας, ότι θα μπορούσαν να της κόψουν την υποτροφία με τη βοήθεια της οποίας σπούδαζε δυστυχώς επαληθεύτηκε: Οι μεσαιωνικής ιδεολογίας επί κεφαλής της Ομογένειας έφθασαν στην τρισάθλια απόφαση να στερήσουν από αυτό το παιδί-θαύμα να διαπρέψει στις επιστήμες και να τιμήσει και την Ελλάδα.

«Είμαι η Προμηθέα, που σας συνάντησα μαζί με τη μητέρα μου στο γραφείο σας δύο φορές μεταξύ 6ης και 8ης Ιανουαρίου. Ζήτησα τη βοήθειά σας για την παροχή πληροφοριών σχετικά με το έργο και τη στάση απέναντι στον Ελληνισμό των Ιωάννου Χρυσοστόμου, Μεγάλου Βασιλείου κ.λπ., καθ’ ότι μου ζητήθηκε από το Σ.Α.Ε. να εκφωνήσω λόγο για την Ελληνική Παιδεία. Σας ευχαριστώ για την βοήθειά σας.

Μου ζητήσατε να σας αφηγηθώ, ποιές θα ήταν οι αντιδράσεις του ακροατηρίου μετά την ομιλία. Ήταν λοιπόν Κυριακή 28 Ιανουαρίου, περί τις 2.30 το απόγευμα, όταν βρέθηκα εμπρός σε 500 άτομα μέσα σε εκκλησία, προκειμένου να ομιλήσω για την Ελληνική Παιδεία. Αριστερά και δεξιά μου κάθονταν ιερείς, ο ένας εξ αυτών ήταν ο μητροπολίτης Ιάκωβος. Σε επόμενη επιστολή μου θα σας δώσω τα ονόματα των τιμώμενων προσκεκλημένων, που κάθονταν μαζί μας στο βήμα.

Η ομιλία άρχισε με τη ορογένεση της Πελαγονίας και τη δημιουργία του Ελληνικού Πολιτισμού. (Σημ. «Δ»: Βλ. Η.Λ. Τσατσόμοιρου, «Ιστορία Γενέσεως της Ελληνικής Γλώσσας», εκδ. «Δαυλός» 1991) Έδωσα έμφαση στην αυθεντικότητα της Ελληνικής Γλώσσας κι έκανα λόγο για το ψεύδος του Φοινικικού Αλφαβήτου και το ψεύδος της Ινδοευρωπαϊκής Γλώσσας. Κατόπιν μίλησα για την πτώση του Ελληνικού Πολιτισμού. Εστίασα στα γεγονότα της Σκυθόπολης, στον αυτοκράτορα Θεοδόσιο και στην αφήγηση του Προκόπιου για τις διώξεις των Ελλήνων κατά την περίοδο της βασιλείας του Ιουστινιανού. Υποστήριξα, ότι ποτέ δεν υπήρξε ελληνορωμαϊκό κράτος ούτε ελληνοχριστιανισμός και ότι οι βυζαντινοί αυτοκράτορες ήταν οι διώκτες του οτιδήποτε που σχετιζόταν με τον Ελληνισμό, όλα προς χάρη της ορθόδοξης πίστης.

Συνέχισα μιλώντας για την προδοσία του ’21 και για τις προσπάθειες του Πατριαρχείου να κρατήσει τους Έλληνες αμόρφωτους και σκλαβωμένους στους Τούρκους. Εκείνη τη στιγμή έλαβα ένα χειρόγραφο σημείωμα από το βήμα, να σταματήσω αμέσως την ομιλία και να κατεβώ κάτω. Σε αυτό το σημείο κάποιος ονόματι Σταματάκος, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την βιντεοσκόπηση, νομίζω ότι σταμάτησε την βιντεοσκόπηση κι άρχισε να φωνάζει, ότι θα έπρεπε να σταματήσω να μιλώ εναντίον της Εκκλησίας. Τα λόγια που άκουσα ήταν: «Έξω, έξω βρωμοθήλυκο». Τέσσερις-πέντε άνθρωποι του συμπαραστάθηκαν σε αυτή τη με βάρβαρο ζήλο συμπεριφορά του. Στην άλλη πλευρά της αίθουσας άλλοι φώναζαν στον Σταματάκο να σωπάσει και να με αφήσει να ολοκληρώσω την ομιλία μου. Κάθησα για λίγο στο βήμα κοιτώντας τον Σταματάκο.

Είχα ερεθιστεί, γιατί δεν μπορούσα να ολοκληρώσω την ομιλία μου και διασκέδασα για την βλακώδη συμπεριφορά του Σταματάκου. Του είπα ήρεμα, ότι αυτά που έλεγα αποτελούσαν την ιστορική αλήθεια και αργότερα κατέβηκα ήρεμα από το βήμα, όπου με περίμενε η μητέρα μου.

Στη συνέχεια ανέβηκε στο βήμα ο μητροπολίτης Ιάκωβος κι επέπληξε τον Σταματάκο για την αγένειά του. Είπε, πως είχα το δικαίωμα να πω τη γνώμη μου, αλλά θα έπρεπε να διαβάζω πιο αξιόπιστες πηγές. Με άλλα λόγια θεώρησε μη έγκυρα αυτά που έλεγε ο Αμμιανός Μαρκελλίνος, ο Προκόπιος, ο Ροΐδης και ο «Γέρος του Μωριά» – Κολοκοτρώνης. Ωστόσο παραδέχθηκε δημόσια μερικούς από τους διωγμούς που υπέστησαν οι Έλληνες, όπως την καταστροφή μερικών ναών στην Ελλάδα και μερικών έργων τέχνης, που πραγματικά συνέβησαν από τους χριστιανούς, αλλά μόνο σαν σποραδικά φαινόμενα, που δεν εξέφραζαν την πλειοψηφία των χριστιανών.

Ισχυρίστηκε, πως η Εκκλησία ήταν εκείνη που πέτυχε την εθνική μας Ανεξαρτησία. Μίλησε για τον Π.Π. Γερμανό, για τα «κρυφά σχολειά», που ήταν ζωτικά για τη διατήρηση του Ελληνισμού. Επίσης ανέφερε, ότι τα έργα του Πλάτωνα υπάρχουν μέχρι τις μέρες μας, γιατί το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης με κόπο διατήρησε τα έργα των Ελλήνων. Επίσης ανέφερε κάτι για τον πατριάρχη Γρηγόριο τον Ε , που κρεμάστηκε; Παρακαλώ, διευκρινίστε.

Ίσως ο «Δαυλός» έχει ήδη καλύψει αυτό το θέμα. Αυτό είναι καινούργιο για μένα. [Σημ. «Δ»: Βλ. τεύχος Μαρτίου 2007, όπως και το πρόσφατο βιβλίο μας «Τα υβριστικά κατά των Ελλήνων επίσημα κείμενα της Ορθοδοξίας».)

Αν μου είχε επιτραπεί να ολοκληρώσω την ομιλία μου, θα είχα καλύψει όλες αυτές τις δηλώσεις που έκανε και θα είχα προσφέρει μία άλλη γνώμη, που θα αποδείκνυε τα αντίθετα. Ήδη πριν ολοκληρώσει τον λόγο του ο μητροπολίτης, άνθρωποι έρχονταν από παντού στην αίθουσα, για να με συγχαρούν. Εξήντα η περισσότεροι άνθρωποι ήρθαν να με αγκαλιάσουν, να με ευχαριστήσουν, ενώ αρκετοί άφησαν τις κάρτες τους η ζήτησαν να πάρουν το λόγο μου ολόκληρο η εξέφρασαν την επιθυμία να μου προσφέρουν τη βοήθειά τους, που ίσως χρειαζόμουνα, αντιλαμβανόμενοι ότι το περιεχόμενο τις ομιλίας μου μπορεί να δημιουργούσε αντιδράσεις από την Εκκλησία και από τα ηγετικά στελέχη του Σ.Α.Ε., οι οποίες θα είχαν επίπτωση στην ακαδημαϊκή μου πρόοδο, για την οποία πρωτύτερα το Σ.Α.Ε. είχε αναφέρει ότι θα ήταν χορηγός.

Νομίζω ότι αυτά τα σχόλια και μερικά άλλα παρόμοια δίνουν το νόημα των θετικών αντιδράσεων. Κανείς δεν ήρθε να με επιπλήξει. Όλη την ώρα ήμουν με παρέα αξιοσέβαστων αντρών και γυναικών, οι οποίοι είχαν πλήρη κατανόηση, έδειξαν προστατευτικότητα και με υποστήριξαν.

Ο κ. Τομαράς ήταν σε αυτή την ομάδα. Εκτιμώ, ότι η προσβλητική γλώσσα και ο τρόπος του κ. Σταματάκου εξέθεσαν τον κ. Τομαρά, δεδομένου ότι ο κ. Σταματάκος φώναζε δημόσια στον κ. Τομαρά, ότι ήταν υπεύθυνος να εξετάση εκ των προτέρων το λόγο που επρόκειτο να εκφωνήσω, αλλά μη κάνοντας αυτό εκτέθηκε η πίστη. Ο κ. Τομαράς αναφέρθηκε στα λόγια του Σταματάκου όπως «κατάρα» εναντίον του τιμώμενου προσώπου του.

Αντιλήφθηκα, ότι, χωρίς να το θέλω, είχα προκαλέσει μεγάλο πόνο στον οικοδεσπότη, που με είχε προσκαλέσει να μιλήσω για τους Έλληνες και αισθάνθηκα άσχημα και για τους δύο μας. Στο τέλος της ημέρας ο κ. Τομαράς ευγενικά μας ευχήθηκε καληνύχτα και μου είπε να μην επιτρέψω στην αγένεια του Σταματάκου η στα συμβάντα αυτής της ημέρας να με επηρεάσουν. Θα ήθελα να πω κάτι που θα τον καθησύχαζε. Αγαπώ αυτό τον άνθρωπο βαθιά.

Ο μητροπολίτης Ιάκωβος μου έγραψε μία κάρτα ευχαριστώντας με προσωπικά για την «υπέροχη ομιλία» που έδωσα και λέγοντάς μου, ότι ήταν ενήμερος των προβλημάτων που έχει η Ελληνική Παιδεία. Είπε, ότι η ομιλία μου ήταν εμπνευσμένη. Πιστεύω, ότι μέσα στην καρδιά αυτού του ανθρώπου καίει η ελληνική φλόγα και πολλή σοφία έχει συσσωρευτή μέσα του κατά τη διάρκεια της μακράς ζωής του. Τον συμπάθησα πολύ, όταν με αποχαιρέτησε με «πατρική αγάπη».

Θα σας γράψω περισσότερα, όταν βρω χρόνο. Παρακαλώ, κρατήστε αυτά τα γραπτά εμπιστευτικά για λίγο. Θα σας εξηγήσω σε μερικές μέρες το λόγο. Είμαι καθ’ οδόν για μάθημα.

Με όλο μου το σεβασμό.
Προμηθέα» 29 Ιαν. 2007

Share

13 thoughts on “Προμηθέας Επιστολή

 1. Promethea’s letter is full of inaccurasies. It would be good to verify your information before you post it on your web sites. First of all, she was not at a church. The lecture took place at a banquet hall. In defense of Mr. Stamatakos, he did not call the young lady names. Stamatakos called on the Metropolitan to stop her which he rightfully did not do. No one of your blogs seemed to notice that at the introduction of this young lady the whole audience was very impressed with her acompishments. The Metropolitan was visibly moved. YOu only have to watch the entire unedited video on Hellenic Heartbeat web site to witness for yourselves what actually accured.
  I just feel sorry this whole thing happened. This young girl is an enigma to all that have met her. Actually her whole family history is out of the ordinary. I read some place that her Greek is perfect even though she speaks with an American accent. In an american newspaper article, she was decribed as speaking English with a slight Greel accent. Her mother has a last mane Smith. YOu all know what that means in the English language. Who knows!!! There are alot crazy people in this world and all are entitled to their opinion. Let the people be. You are all so hostile against the Church. Lord have mercy!!!!!!!!

 2. Promethea’s letter is full of inaccurasies. It would be good to verify your information before you post it on your web sites. First of all, she was not at a church. The lecture took place at a banquet hall. In defense of Mr. Stamatakos, he did not call the young lady names. Stamatakos called on the Metropolitan to stop her which he rightfully did not do. No one of your blogs seemed to notice that at the introduction of this young lady the whole audience was very impressed with her acompishments. The Metropolitan was visibly moved. YOu only have to watch the entire unedited video on Hellenic Heartbeat web site to witness for yourselves what actually accured.
  I just feel sorry this whole thing happened. This young girl is an enigma to all that have met her. Actually her whole family history is out of the ordinary. I read some place that her Greek is perfect even though she speaks with an American accent. In an american newspaper article, she was decribed as speaking English with a slight Greel accent. Her mother has a last mane Smith. YOu all know what that means in the English language. Who knows!!! There are alot crazy people in this world and all are entitled to their opinion. Let the people be. You are all so hostile against the Church. Lord have mercy!!!!!!!!

 3. Το blog αυτό δημοσίευσε την επιστολή της Προμηθέας δίχως παρεμβάσεις και editorialising. Οι όποιες ανακρίβειες υπάρχουν στην επιστολή βαραίνουν τη συντάκτριά της. Για την έλλειψη απάντησης στις ανακρίβειες ευθύνεται η Μητρόπολη και οι συνδιοργανωτές του πανηγυριού της 28ης Ιανουαρίου.

  Όσον αφορά τη συγκίνηση των παρευρισκομένων όταν έμαθαν τα επιτεύγματα της κοπέλας, αυτό και μόνο φανερώνει την ξιπασιά της παροικίας. Ο πρόλογος του κ. Τομαρά ήταν γεμάτος ανακρίβειες και υπερβολές, σχετικά με τα επιτεύγματα. Αυτές όμως δεν ενόχλησαν κανέναν.

 4. Το blog αυτό δημοσίευσε την επιστολή της Προμηθέας δίχως παρεμβάσεις και editorialising. Οι όποιες ανακρίβειες υπάρχουν στην επιστολή βαραίνουν τη συντάκτριά της. Για την έλλειψη απάντησης στις ανακρίβειες ευθύνεται η Μητρόπολη και οι συνδιοργανωτές του πανηγυριού της 28ης Ιανουαρίου.

  Όσον αφορά τη συγκίνηση των παρευρισκομένων όταν έμαθαν τα επιτεύγματα της κοπέλας, αυτό και μόνο φανερώνει την ξιπασιά της παροικίας. Ο πρόλογος του κ. Τομαρά ήταν γεμάτος ανακρίβειες και υπερβολές, σχετικά με τα επιτεύγματα. Αυτές όμως δεν ενόχλησαν κανέναν.

 5. Μερικά από όσα αναφέρει η Προμηθέα είναι πραγματικά. Άλλα πάλι είναι απολύτως ανακριβή. Μου κάνει εντύπωση ότι πριν εκφωνήσει τον λόγο της χρειάσθηκε να συναντήσει κάποιον από το συντακτικό επιτελείο του “ΔΑΥΛΟΥ” για να “δασκαλευτεί”.

  Επίσης εντυπωσιάσθηκα ιδιαίτερα από την άγνοια της για την νεώτερη ιστορία μας. Είναι δυνατόν να αγνοεί την βάρβαρη εκτέλεση του Γρηγορίου του Ε΄από τους Τούρκους;

  ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ. Μόνο οι Τούρκοι υποστηρίζουν την άποψη πως το Βυζάντιο δεν είναι Ελληνικό.

 6. Μερικά από όσα αναφέρει η Προμηθέα είναι πραγματικά. Άλλα πάλι είναι απολύτως ανακριβή. Μου κάνει εντύπωση ότι πριν εκφωνήσει τον λόγο της χρειάσθηκε να συναντήσει κάποιον από το συντακτικό επιτελείο του “ΔΑΥΛΟΥ” για να “δασκαλευτεί”.

  Επίσης εντυπωσιάσθηκα ιδιαίτερα από την άγνοια της για την νεώτερη ιστορία μας. Είναι δυνατόν να αγνοεί την βάρβαρη εκτέλεση του Γρηγορίου του Ε΄από τους Τούρκους;

  ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ. Μόνο οι Τούρκοι υποστηρίζουν την άποψη πως το Βυζάντιο δεν είναι Ελληνικό.

 7. Θα ήθελα να με ενημερώσετε γιατί εμείς οι Έλληνες εκστασιαζόμαστε αρνητικά στο άκουσμα της “Βασιλεύουσας” αντί για Κωνσταντινούπολη …”Ινσταμπούλ” …Τι σχέση έχει ?
  Έχει …..εκεί θα δούμε τη διαφορά των επιρροών και κατά πόσο μπορούν οι μεν να καταλάβουν την κοπέλα και οι άλλοι να την “ρίξουν στη πυρά” ! Στην πυρά λοιπόν , όποιος έχει αντίθετη άποψη ….! Ότι περίτρανα και με διθυράμβους εορτάζουμε στις Εθνικές Επετείους μας , σε ότι καμαρώνουμε ότι αντισταθήκαμε , στο αίμα των προγόνων μας ….Τώρα το ρόλο των Τούρκων μιμούμαστε ! Είδα το Βίντεο , ιδρώτας στο μέτωπό μου ….όμως και αηδία ταυτόχρονα. Άν αντέδρασαν έτσι σε ένα “προφορικό λόγο ” μίας κοπέλας τότε ….γυρνώντας το ρολόι πίσω αναρωτιέμαι ….”Σκυθόπολη ???”

 8. Θα ήθελα να με ενημερώσετε γιατί εμείς οι Έλληνες εκστασιαζόμαστε αρνητικά στο άκουσμα της “Βασιλεύουσας” αντί για Κωνσταντινούπολη …”Ινσταμπούλ” …Τι σχέση έχει ?
  Έχει …..εκεί θα δούμε τη διαφορά των επιρροών και κατά πόσο μπορούν οι μεν να καταλάβουν την κοπέλα και οι άλλοι να την “ρίξουν στη πυρά” ! Στην πυρά λοιπόν , όποιος έχει αντίθετη άποψη ….! Ότι περίτρανα και με διθυράμβους εορτάζουμε στις Εθνικές Επετείους μας , σε ότι καμαρώνουμε ότι αντισταθήκαμε , στο αίμα των προγόνων μας ….Τώρα το ρόλο των Τούρκων μιμούμαστε ! Είδα το Βίντεο , ιδρώτας στο μέτωπό μου ….όμως και αηδία ταυτόχρονα. Άν αντέδρασαν έτσι σε ένα “προφορικό λόγο ” μίας κοπέλας τότε ….γυρνώντας το ρολόι πίσω αναρωτιέμαι ….”Σκυθόπολη ???”

 9. Pingback: λ:ηρ » Blog Archive » Προμηθέα και Ευριπίδης

 10. Eυτυχως υπαρχουν ακομα Ελληνες.Οι προγονοι μας ηταν Ελληνες, και δεν υπηρχε Ελλαδα. Σημερα υπαρχει Ελλαδα αλλα σπανιζουν οι Ελληνες.Χαιρομαι για την ομηλια της ΠΡΟΜΗΘΕΑ,που τολμησε να πει αληθειες για την ιστορια μας που την παραποιουν η μας την αποκρυπτουν,και ευχομαι να ειναι η απαρχη της αφυπνησης των ελληνων ολου του κοσμου.Να επιστρεψωνε στην Γνωση,στην Αρετη,την Ιερη αρμονια,να κατανοησωμε την εννοια της Μουσας ,του Ερωτα,της Ευνομιας ,Δικης,Ειρηνης,Δημοκρατιας,Ελευθεριας κλπ.εαν θελωμε να παραδωσωμε εναν καλυτερο κοσμο στους απογονους μας και οχι της καταστροφης που συντελουν ολες οι θρησκειες του σκοταδισμου και της αγνοιας, που με γνωμονα μονο το οικονομικο κερδος ,απαξιωνουν ολα τα λοιπα.
  Ευχομαι στην ΠΡΟΜΗΘΕΑ καλη δυναμη,και προσπαθεια απο ολους, γιατι κατα τον Ηρακλειτο…….. Τους καθευδοντας εργατας ειναι και συνεργους των εν τω κοσμω γινομενων.

 11. Eυτυχως υπαρχουν ακομα Ελληνες.Οι προγονοι μας ηταν Ελληνες, και δεν υπηρχε Ελλαδα. Σημερα υπαρχει Ελλαδα αλλα σπανιζουν οι Ελληνες.Χαιρομαι για την ομηλια της ΠΡΟΜΗΘΕΑ,που τολμησε να πει αληθειες για την ιστορια μας που την παραποιουν η μας την αποκρυπτουν,και ευχομαι να ειναι η απαρχη της αφυπνησης των ελληνων ολου του κοσμου.Να επιστρεψωνε στην Γνωση,στην Αρετη,την Ιερη αρμονια,να κατανοησωμε την εννοια της Μουσας ,του Ερωτα,της Ευνομιας ,Δικης,Ειρηνης,Δημοκρατιας,Ελευθεριας κλπ.εαν θελωμε να παραδωσωμε εναν καλυτερο κοσμο στους απογονους μας και οχι της καταστροφης που συντελουν ολες οι θρησκειες του σκοταδισμου και της αγνοιας, που με γνωμονα μονο το οικονομικο κερδος ,απαξιωνουν ολα τα λοιπα.
  Ευχομαι στην ΠΡΟΜΗΘΕΑ καλη δυναμη,και προσπαθεια απο ολους, γιατι κατα τον Ηρακλειτο…….. Τους καθευδοντας εργατας ειναι και συνεργους των εν τω κοσμω γινομενων.

 12. η προμηθεα εδωσε ελπιδα .δεν ξεχαστηκαν ολα υπαρχει ακομη φως

 13. η προμηθεα εδωσε ελπιδα .δεν ξεχαστηκαν ολα υπαρχει ακομη φως

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *