Η υποκρισία

Γράφει στις 29.05.06 η αδέσμευτη εφημερίδα:

“ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ μύθων, όπως ότι η Ελλάδα έχει την κυριαρχία σε όλο το Αιγαίο και επίσης, ότι το FIR Αθηνών είναι χώρος ευθύνης για την ασφάλεια των πτήσεων της πολιτικής αεροπορίας και όχι χώρος εθνικής κυριαρχίας, θα αρθούν αιτίες παρεξηγήσεων και αδικαιολόγητης τριβής μεταξύ των δύο χωρών.

ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ, όμως, αυτοί οι μύθοι για να πάψει να ντοπάρεται με ανεύθυνες πολεμικές ιαχές η κοινή γνώμη, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Τουρκία;”

Τι καλά θα’ταν αν τα πίστευε κιόλας.

Διότι αν η Ελευθεροτυπία πίστευε αυτά που όψιμα τώρα πρεσβεύει, τότε η ίδια δεν θα ντοπάριζε την κοινή γνώμη. Θέλετε παραδείγματα; Διαβάστε μόνοι σας τα εξής δημοσιεύματα της εφημερίδας:

05.04.06: “Ρεκόρ τουρκικών παραβιάσεων στο ΝΑ Αιγαίο, έφτασαν τις 56…Τα τουρκικά F-16 μπήκαν στο FIR Αθηνών”

28.03.06: “Δεκάδες τουρκικές παραβιάσεις από Σάμο μέχρι Ρόδο… ζεύγη τουρκικών F-16 που μπήκαν στο FIR Αθηνών”

16.03.06: “Ξεσάλωσαν οι Τούρκοι πάνω από τους Φούρνους… θεαματικός τουρκικός τσαμπουκάς… τουρκικά αεροσκάφη μπήκαν στο FIR Αθηνών”

23.02.06: “28 παραβιάσεις από την τουρκική «πένσα»…τα περισσότερα μπήκαν στο FIR Αθηνών”

15.12.05: “Παραβιάσεις με καπέλο ΝΑΤΟ, πάνω από τον υφυπουργό!… συνεχίζουν ακάθεκτοι τον τσαμπουκά”

15.11.05: “Αμφισβητεί κυριαρχία και όρια FIR η Αγκυρα!…έσσερα τουρκικά F16, που πετούσαν σε σχηματισμό, έφτασαν μέχρι τα 10 ν.μ. από το αεροδρόμιο της Ρόδου…

23.08.05: “23 παραβάσεις του FIR πάνω από το βόρειο και κεντρικό Αιγαίο…”

Ευτυχώς που η Ελευθεροτυπία δεν ντοπάρει την κοινή γνώμη και βλέπει τα πράγματα με ψυχραιμία και αντικειμενικότητα. Φανταστείτε να ντοπάριζε δηλαδή, τι θα γινόταν!

Για την ικανοποίηση της περιέργειάς σας, παραθέτω τον πλήρη κατάλογο των “αντικειμενικών” και “ψύχραιμων” άρθρων της Ε, για το FIR Αθηνών. Τελικά, “ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ” σημαίνει να μην δεσμεύεσαι από τις θέσεις που εκφράζεις!

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *