Τοιούτοις ημιν τοιαύτα εμπρέπει: 05.07.08

Πράκτορες ΘΒ.

***

Εκατοντάδες νέοι και νέες τηλεφώνησαν στην ΕΥΠ, ενώ δεκάδες προσέρχονταν από νωρίς το μεσημέρι και το απόγευμα στην πύλη του κτιρίου όπου στεγάζεται η Υπηρεσία για να μάθουν περισσότερες πληροφορίες από την προκήρυξη που ήταν τοιχοκολλημένη εκεί. (Τα Νέα 01.07.08)

Ωραία! Έτσι η ΕΥΠ γνωρίζει τουλάχιστον εκ των προτέρων ποιούς να μην προσλάβει: αυτούς δηλαδή που το 2008 δεν είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν το διαδίκτυο για να αναζητήσουν τις πληροφορίες που χρειάζονται.  Όσοι αισθάνθηκαν αναγκαίο να αναζητήσουν την τοιχοκολλημένη προκήρυξη αντί να την διαβάσουν στην ιστοσελίδα της ΕΥΠ, καλό θα ήταν να κοιτάξουν για διαφορετικές δουλειές.

***

… ο κ. Ρουσόπουλος σχολίασε ότι «τρεις-τέσσερις αιώνες πριν, έγινε μεγάλη φιλοσοφική συζήτηση για το τεκμήριο της αθωότητας»  (www.in.gr 01.07.08).

Πρόκειται για το ίδιο τεκμήριο άραγε που έκανε γαργάρα ο Υπουργός Δικαιοσύνης δίνοντας στη δημοσιότητα τα ονόματα των κατηγορουμένων (και όχι των καταδικασμένων) για παιδεραστία;  Ή μήπως ο Υπουργός Δικαιοσύνης δεν είναι ενήμερος της προ 3-4 αιώνων συζήτησης για την οποία ομιλεί ο κ. Ρουσόπουλος;

***

Επιστήμονες κατάφεραν να εντοπίσουν το λόγο που τα βιολιά Στραντιβάριους έχουν τόσο απαράμιλλης αξίας ήχο, με τη χρήση ειδικών ιατρικών μηχανημάτων […] Σήμερα, ένας Ολλανδός γιατρός και κατασκευαστής βιολιών από το Αρκάνσας πιστεύει ότι έλυσε επιτέλους το μυστήριo […] (Καθημερινή 03.07.08)

Λύστε μου την απορία: ο Ολλανδός γιατρός μετακόμισε στο Arkansas κι έγινε οργανοκατασκευαστής;  Το Arkansas μετακόμισε από τις ΗΠΑ στην Ολλανδία;  Ή μήπως ο συντάκτης της Καθημερινής μέσα στη βιασύνη του τα’κανε σαλάτα;  Διότι τα ξένα πρακτορεία δημοσιεύσουν την είδηση ως εξής:

Now a Dutch doctor and a violin maker from Arkansas think they have cracked the mystery […] (Μετάφραση: Τώρα ένας Ολλανδός γιατρός και ένας κατασκευαστής βιολιών από το Arkansas πιστεύουν πως έλυσαν το μυστήριο […] Yahoo News 01.07.08).

Το ατόπημα εντόπισε ο Δημήτρης Βελένης.

***

 

Share

2 thoughts on “Τοιούτοις ημιν τοιαύτα εμπρέπει: 05.07.08

  1. Στο πρώτο διαφωνώ. Με δεδομένη τη σχέση του ελληνικού δημοσίου με το ίντερνετ, αυτοί που θα χρησιμοποιήσουν το διαδίκτυο για να αναζητήσουν τις πληροφορίες που χρειάζονται πρέπει να κοπούν λόγω ευπιστίας.

  2. Στο πρώτο διαφωνώ. Με δεδομένη τη σχέση του ελληνικού δημοσίου με το ίντερνετ, αυτοί που θα χρησιμοποιήσουν το διαδίκτυο για να αναζητήσουν τις πληροφορίες που χρειάζονται πρέπει να κοπούν λόγω ευπιστίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *