Ο λυκειάρχης και οι καθηγητές

ΗΠΑ: Λυκειάρχης απολύεται επειδή παρουσίασε εργασία τρίτου ως δική του. Ούτε ΕΔΕ, ούτε δικαστήρια. Έρευνα από τον επόπτη του, δημοσιοποίηση των ευρημάτων, ομολογία του κατηγορούμενου, τέλος.

Ελλάδα: Δυο καθηγητές (οι κύριοι Νεγκάκης και Σούλης στα Πανεπιστήμια Μακεδονίας και Ιωαννίνων αντιστοίχως) κατηγορούνται για λογοκλοπή. Παραμένουν στις θέσεις τους οι φερόμενοι ως λογοκλόποι. Τα επίμαχα άρθρα του κ. Νεγκάκη αποσύρθηκαν από το διεθνές επιστημονικό περιοδικό που τα δημοσίευσε όταν ανακαλύφθηκε από τους συντάκτες του η λογοκλοπή. Ο συγγραφέας του βιβλίου που φαίνεται να έχει αντιγράψει ο κ. Σούλης έχει καταθέσει μήνυση για παραβίαση των πνευματικών του δικαιωμάτων. Οι ΕΔΕ που γίναν/γίνονται για τα μάτια του κόσμου παραμένουν «απόρρητες», και δεν καίγεται το καρφάκι κανενός.

Αμφιβάλλει κανείς πως έχουμε τους καθηγητές και τους θεσμούς που μας αξίζουν;

Share

8 thoughts on “Ο λυκειάρχης και οι καθηγητές

 1. Εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα παρακολουθώ το blog σας με πολύ ενδιαφέρον.
  Σχετικά με τις λογοκλοπές προτείνω τον ακόλουθο σύνδεσμο:

  http://www.log24.com/log05/050710-NA.html

  (Αυτά είναι τα χάλια μας)

 2. Εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα παρακολουθώ το blog σας με πολύ ενδιαφέρον.
  Σχετικά με τις λογοκλοπές προτείνω τον ακόλουθο σύνδεσμο:

  http://www.log24.com/log05/050710-NA.html

  (Αυτά είναι τα χάλια μας)

 3. Η λύση στο θέμα είναι το “ο επόπτης του”…

  Τα πάντα στην Ελλάδα είναι “ανεποπτευόμενα”!

 4. Η λύση στο θέμα είναι το “ο επόπτης του”…

  Τα πάντα στην Ελλάδα είναι “ανεποπτευόμενα”!

 5. Δίκιο έχετε. Έχουμε και τους πολιτικούς και τους ακαδημαϊκούς και τους γιατρούς που μας αξίζουν. Γιατί όμως να αξίζουν αυτοί σε εμάς; Απόρροια ποιών συνθηκών και συγκυριών είναι ;
  Χαιρετώ.

 6. Δίκιο έχετε. Έχουμε και τους πολιτικούς και τους ακαδημαϊκούς και τους γιατρούς που μας αξίζουν. Γιατί όμως να αξίζουν αυτοί σε εμάς; Απόρροια ποιών συνθηκών και συγκυριών είναι ;
  Χαιρετώ.

 7. Έλληνας ο λογοκλόπος και στην περίπτωση του Αρτεμιάδη; Α, δεν πάμε καθόλου -μα καθόλου καλά. Κατά τα άλλα, έχομε το ίδιο DNA με τους αρχαίους Έλληνες και είμαστε αυτόχθονες Έλληνες ε; κούνια που μας κούναγε…!!

 8. Έλληνας ο λογοκλόπος και στην περίπτωση του Αρτεμιάδη; Α, δεν πάμε καθόλου -μα καθόλου καλά. Κατά τα άλλα, έχομε το ίδιο DNA με τους αρχαίους Έλληνες και είμαστε αυτόχθονες Έλληνες ε; κούνια που μας κούναγε…!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *