Άγνωστος Ημιμαθής

Μου συστήθηκε ως τελειόφοιτος νομικής.

Ισχυριζόμενος πως το Άρθρο 1 παράγραφος 3 του Συντάγματος επιτρέπει «αναθεώρηση Συντάγματος [που] μπορεί να γίνει και από μη-αναθεωρητική βουλή κατόπιν δημοψηφίσματος που προτείνει τις αλλαγές στο λαό, και εφόσον αυτή η πρόταση πλειοψηφήσει. Η αναθεώρηση στη συνέχεια, εξακολουθεί να απαιτεί 180+ βουλευτές.»

Επικαλούμενος «Συνταγματικό Έθιμο» και το Συνταγματικό Δίκαιο του Τσάτσου.

Επιμένοντας πως τα γενικότερα άρθρα του Συντάγματος (πχ Αρθρο 1) υπερισχύουν των ειδικότερων (πχ 27, 28, 110). Πως υπάρχουν νόμοι που είναι πάνω από το Σύνταγμα. Πως ο «κυρίαρχος λαός με δημοψήφισμα, μπορεί να αποφασίσει για όποιο θέμα τον αφορά.»

Αρνούμενος να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του με παραπομπές είτε στο Σύνταγμα είτε στο βιβλίο του Τσάτσου (το οποίο παρεπίμποντως έχω διαβάσει και βρίσκεται μαζί μου στο σπίτι).

Με τις υπεκφυγές ως argumentum ad verecundiam τη μια πίσω από την άλλη. Συγχέοντας αλλαγές εκτός συνταγματικής νομιμότητας με αλλαγές που γίνονται στο πλαίσιό της.

Δεν θ’ ασχολούμουν μαζί του αν δεν δήλωνε τελειόφοιτος νομικής. Αν δεν ήταν δηλαδή ένας νέος άνθρωπος με πανεπιστημιακή κατάρτιση. Θα τον αγνοούσα ως έναν ακόμη έργῳ συνοδοιπόρο της εθνικής μας ημιμάθειας.

Επιστημονική ανεπάρκεια, ανικανότητα να συζητήσει ορθολογικά, στρεβλώσεις, ατεκμηρίωτες ερμηνείες, υπεκφυγές.

Κάποια στιγμή θα πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά την ανέγερση ενός μνημείου στον Άγνωστο Ημιμαθή. Απέναντι από αυτό του Άγνωστου Στρατιώτη. Ώστε η θυσίες του ενός να ζυγίζονται από την ανεπάρκεια του άλλου. Για να μην μας μένει τελικά η απορία, πώς ένας λαός που θυσίασε τόσα, εξακολουθεί να υποφέρει.

ταυτόχρονη δημοσίευση με το 17:28.

Share