Ψυχάρη bir lira verdiğin …

Οι γείτονες λενε για την αμετροέπεια κάποιων,

Çingeneye bir lira verdiğin zaman banka hesabındaki paranın hepsini çekiyor.
(Αν δώσεις μια φορά μια λίρα σ έναν γύφτο θα σου σηκώσει όλα τα λεφτά από την τράπεζα).

Στις 7 Ιανουαρίου 2012 ο Σταύρος Ψυχάρης συνεχίζοντας την κλωτσοπατινάδα με τον Γιώργο Παπανδρέου έγραψε στο ψηφιακό λείψανο του Βήματος:

Κάθε υγιής παράγων της πολιτικής ζωής έχει την ιστορία του και στηρίζεται συνήθως στα εισοδήµατά του. Στην περίπτωση τη δική µας, οι εφηµερίδες έχουν έσοδα ιδιωτικά (δηλαδή όποια ώρα θέλει ο πολίτης δεν δίνει το ευρώ του).

Ξεχνά φαίνεται ο Σταύρος Ψυχάρης πως η τιμή πώλησης μιας εφημερίδας δεν αντανακλά το πραγματικό κόστος έκδοσης. Το κόστος αυτό επιδοτείται εμμέσως από τους φορολογούμενους και καταναλωτές οι οποίοι χρεώνονται τελικά την την ατέλεια χάρτου των εφημερίδων, την δημοσίευση  προκηρύξεων, ανακοινώσεων, μειοδοτικών διαγωνισμών κτλ του δημοσίου, καθώς και την υποχρεωτική δημοσίευση των ισολογισμών ανωνύμων εταιρειών στις εφημερίδες.

Στην περίπτωση του Βήματος, ο πολίτης εδω και μήνες δεν δίνει το ευρώ του. Σταμάτησε να τυπώνεται η εφημερίδα και μας απέμεινε το ψηφιακό της λείψανο, ανορθόγραφο, ασύντακτο, κακογραμμένο, με προβληματική στοιχειοθεσία, και διάτρητο ήθος.

Στον κόσμο του ο Σταύρος Ψυχάρης πουλάει εφημερίδες για bir para.

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *