Λοβέρδος, Υπάλληλοι, Προξενείο, Στρατολόγος

Πιστεύω πως το πρόσφατο ξέσπασμα του κ. Α. Λοβέρδου κατά των δημοσίων υπαλλήλων είναι το κοσκίνισμα που επέλεξε ο συγκεκριμένος πολιτικός προκειμένου να αποφύγει το ζύμωμα. Φαντάζομαι πως δεν υπάρχει Έλληνας πολίτης που να μην έχει τουλάχιστον μια ιστορία τρόμου να διηγηθεί από τις συναλλαγές του με το διοίκηση και τους υπαλλήλους της. Θα σταθώ σε μια ιστορία που αφηγείται ο συνάδελφος Πάνος Ηπειρώτης. Μια ιστορία που εξελίχθηκε στο προξενείο της Ελλάδας στη Νεα Υόρκη και με την οποία ασχολήθηκε ο Συνήγορος του Πολίτη. Η υπόθεση έχει όλα τα χαρακτηριστικά στοιχεία της αυθαιρεσίας και κατάχρησης εξουσίας που ασκούν πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι.

Το χρονικό της υπόθεσης είναι δημοσιευμένο στο διαδίκτυο.

Παρά τις αναφορες στον Συνήγορο, τις αποχρώσες ενδείξεις αυθαιρεσίας, και την πρόδηλη κατάχρηση εξουσίας, η Γενική Πρόξενος στην υπόθεση αυτή πήρε προαγωγή και απ όσο γνωρίζω ο Στρατολόγος εξακολουθεί να απολαμβάνει τη ζωή στη Νέα Υόρκη.

Αφήνοντας προς στιγμή στην άκρη το ερώτημα τι δουλειά έχει στρατολόγος σε προξενική άρχη στην εποχή του διαδικτύου, ας σταθούμε σε ένα πιο καίριο ερώτημα: ίδρωσε το αυτί κανενός στην Αθήνα; Έγινε κάποια διερεύνηση του περιστατικού από υπηρεσιακούς παράγοντες; Όχι βέβαια. Υπενθυμίζω πως πρόκειται για υπόθεση επώνυμης καταγγελίας για υπηρεσιακές αυθαιρεσίες διαπιστωμένες και από τον Συνήγορο του Πολίτη που τις περιέγραψε ως «θρυαλλίδα ανασφάλειας δικαίου, έλλειμμα ασφάλειας δικαίου, διακινδύνευση μιας ρητής συνταγματικής επιταγής».

Κάθε μέρα πολίτες που ζουν στην Ελλάδα υποφέρουν τις παρατυπίες και αυθαιρεσίες δημοσίων υπαλλήλων και κανείς δεν ακούει τις διαμαρτυρίες τους. Θα δώσει κανείς σημασία στη διαμαρτυρία και καταγγελία ενός πολίτη που βρίσκεται εφτά χιλιάδες χιλιόμετρα δυτικώς του μαινόμενου Λοβέρδου;

Όταν η διοίκηση (στέλεχος της οποίας είναι ο μαινόμενος Λοβέρδος) είναι ανίκανη να χειριστεί μια επώνυμη και τεκμηριωμένη καταγγελία, τι ελπίδα έχουν χιλιάδες Έλληνες των οποίων η αξιοπρέπεια κουρελιάζεται καθημερινά στα γκισέ συναλλαγών με το κράτος;

Share

One thought on “Λοβέρδος, Υπάλληλοι, Προξενείο, Στρατολόγος

  1. Λόγω της παραμονής μου για μία εξαετία στην Νέα Υόρκη αντιμετώπισα πολλές φορές την γραφειοκρατία και την στενοκεφαλιά πολλών από τους υπαλλήλους του. Στην υπηρεσία δε της στρατολογίας υπήρξε μία περίοδος πολύ ΑΜΑΡΤΩΛΗ . Σταματάω εδώ και δεν αναφέρω τίποτα περισσότερο γιατί δεν έχω τα στοιχεία για να τα αποδείξω.   

Leave a Reply

Your email address will not be published.