Χάνει η Βενετιά βελόνι!

Κλείνει η Ελευθεροτυπία αν δεν βρει δανειστή αυτόν το μήνα. Λυπάμαι για τους ανθρώπους που θα βρεθούν στο δρόμο και τους εύχομαι καλή δύναμη, αν τελικά κλείσει η εφημερίδα. Δεν λυπάμαι όμως καθόλου για το κλείσιμο της χειρότερης εφημερίδας των τελευταίων ετών. Μιας εφημερίδας με μηδενική, σχεδόν, αντικειμενική ενημέρωση, γεμάτη υποκειμενικά και στρατευμένα άρθρα, όλο λάθη και ανακρίβειες. Το κλείσιμο της κατ’ εξοχήν μεταπολιτευτικής εφημερίδας θα είναι ένα ακόμη χτύπημα στον λαϊκισμό και την ημιμάθεια που οδήγησαν την Ελλάδα στη σημερινή κατάντια της.

Share

One thought on “Χάνει η Βενετιά βελόνι!

  1. Μιας εφημερίδας με μηδενική, σχεδόν, αντικειμενική ενημέρωση, γεμάτη υποκειμενικά και στρατευμένα άρθρα, όλο λάθη και ανακρίβειες. ——–
     Αυτό δυστυχώς είναι μια περιγραφή του συνόλου των εφημερίδων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Ο κατήφορος της Ελευθεροτυπίας ξεκίνησε με το όταν έλαβε τα ηνία η Μ.Τ. και ολοκληρώθηκε όταν αποφάσισε να αποκτήσει ποίο φιλοκυβερνητικό σχήμα περικόπτοντας στήλες όπως ο Ιος και να περικόψει τα ένθετα, που ήταν ο πραγματικός κράχτης της εφημερίδας (όπως το 9, τα Ιστορικά και η Βιβλιοθήκη) νομίζοντας ότι οι περισσότεροι ενδιαφέρονται για την αρθρογραφία της εφημερίδας. Πραγματικά η Ελευθεροτυπία με την σημερινή της μορφή θα ήταν καλύτερα να κλείσει. Ενά εβδομαδιαίο περιοδικό με την μορφή του Ε θα είχε πολύ περισσότερες δυνατότητες  επιβίωσης. 

    Γενικά οι εφημερίδες δεν έχουν κατανοήσει ότι πέρα από τις προσφορές το μόνο που τους σώζει είναι τα ένθετα με καλοδουλεμένο περιεχόμενο (βλ. π.χ την άνοδο της Κυριακάτικης Κ όταν βγαίνει ο Γαστρονόμος. όπως και το γεγονός ότι το νούμερο 1 μηνιαίο περιοδικό είναι αυτό του Παρλιάρου). Τώρα που η Κ θα δίνει το κυριακάτικο περιοδικό της μόνο με την σπεσιαλ έκδοση θα δούμε σίγουρα μειώσεις στις κυκλοφορίες της.   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *