Το μήνυμα του πρωθυπουργού

Η χώρα διέρχεται κρίσιμες στιγμές.

Χέζουν οι αρκούδες στο δάσος;

Οφείλουμε να διασφαλίσουμε με αίσθημα εθνικής ευθύνης το μέλλον της πατρίδας, αντιμετωπίζοντας με αποφασιστικότητα την παρούσα πολύμορφη κρίση.

Το αίσθημα εθνικής ευθύνης Γιώργο είναι κάτι που το δείχνεις από την πρώτη στιγμή. Και από τη στιγμή που διορίζεις τον Τσιόκα γενικό γραμματέα, έχεις ήδη τραβήξει το καζανάκι πάνω στο αίσθημα ευθύνης. (Για παράδειγμα αναφέρω τον Τσιόκα· θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω ως παράδειγμα και την ανοησία με το Nature και τον Μητσό. Και μη μου πεις Γιώργο πως πιάνομαι από τις λεπτομέρειες διότι εκεί κερδίζεται ο πόλεμος — devil is in the details, remember?)

Ανέλαβα την ευθύνη της διακυβέρνησης σε μια στιγμή που η χώρα βρισκόταν στο  χείλος της καταστροφής και της  χρεοκοπίας.

Δεν την ανέλαβες. Σου ανατέθηκε με εντολή του Ελληνικού Λαού.

Πήραμε στους ώμους μας τις αμαρτίες άλλων.

Αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα, έ;

Με αφοσίωση η Κυβέρνησή μας δίνει 20 μήνες τώρα τη μάχη για τη διάσωση της χώρας.

Ναι αλλά ως Τυφλός τα τ’ ώτα τον τε νουν τα τ’ όμματ’ …

Και έχει μείνει η χώρα όρθια ανοίγοντας και προοπτικές μεγάλων αλλαγών.

Και με CCC απο την S&P.

Ζήτησα η προσπάθεια αυτή να πάρει τα χαρακτηριστικά μιας κοινής, εθνικής προσπάθειας. Το καθήκον είναι εθνικό, όχι κομματικό.Έκανα συνεχείς προτάσεις συνεργασίας προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Σήμερα επανήλθα με νέες προτάσεις προς τους αρχηγούς όλων των κομμάτων, προκειμένου να επιτευχθεί η αναγκαία εθνική συνεννόηση.

Αυτά θα μπορούσαν να γίνουν και με ήπιες διαδικασίες, δίχως να προσπασθείς να τους στριμώξεις σε μια γωνιά. Τέλος πάντων έκανες μια προσπάθεια αλλά φοβάμαι πως αυτή έπρεπε να γίνει νωρίτερα. Πάντως έγινε.

Αποσαφήνισα ότι δεν εξάρτησα ποτέ την ευθύνη μου από αξιώματα. Παρά τη δική μου στάση, η αξιωματική αντιπολίτευση διαχειρίστηκε την όλη αυτή προσπάθεια με επικοινωνιακούς όρους και όχι με όρους πολιτικής και εθνικής ευθύνης. Πριν καν συζητηθεί και η ουσία, τέθηκαν δημοσίως όροι που δεν μπορούν να γίνουν δεκτοί, διότι κρατούν τη χώρα σε παρατεταμένη αστάθεια και εσωστρέφεια, ενώ το μείζον εθνικό θέμα είναι η αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους.

Ωραία! Αλλά αν όντως έτσι έχουν τα πράγματα θα μπορούσες από καιρό να κάνεις κάποιες συναινετικές κινήσεις. Δεν τις έκανες.

Έχω μάθει στη ζωή μου να δίνω μάχες για  την πατρίδα, για την οικονομία, για τους πολίτες, για αξίες.

Θα μπορούσες να είχες κάνει απλά πράγματα, δείχνοντας έμπρακτα πως όντως έμαθες να κάνεις αυτά που λες παραπάνω. Το γεγονός όμως πως στον 21ο αιώνα έχει ταλαιπωρηθεί πολίτης έτσι όπως έχει ταλαιπωρηθεί ο Πάνος Ηπειρώτης, κάτι λέει έτσι;

Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες των πράξεών μας απέναντι στη χώρα. Εγώ θα συνεχίσω στον ίδιο δρόμο, το δρόμο του καθήκοντος, μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα  του ΠΑΣΟΚ, τα στελέχη και τον Ελληνικό λαό. Αύριο θα σχηματίσω νέα κυβέρνηση και αμέσως μετά θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. Είναι ώρα ευθύνης.

Συμφωνώ. Και γι αυτό την ύστατη αυτή στιγμή ελπίζω πως θα σταθείς στο ύψος που περίμενα να σταθείς πριν 2 χρόνια. Από τότε απογοητεύτηκα με πολλές επιλογές σου και με τη στάση σου. Αυτή τη στιγμή όμως κρίνεται το μέλλον του τόπου και δεν έχουμε ούτε τα περιθώρια ούτε την πολυτέλεια για κυβερνητική αστάθεια. Είναι και μια τελευταία ευκαιρία για σένα. Από τις κινήσεις των επομένων ωρών θα κριθεί αν πρόκειται για Γιώργο ή Γιωργάκη. Εύχομαι Γιώργο να δείξεις την τόλμη και το σθένος που απαιτούν οι περιστάσεις.

Share

5 thoughts on “Το μήνυμα του πρωθυπουργού

  1. Από ότι λέγεται, την απόφαση για τις σημερινές (χθεσινές) εξελίξεις την έλαβε ο κ. Παπανδρέου μόνος του. Μα καλά πρίν σηκώσεις το τηλέφωνο και προτείνεις κοινή διακυβέρνηση, δεν σκέφτεσαι μέχρι που είναι δυνατόν να υποχωρήσεις; Και όταν βλέπεις ότι ο άλλος δεν το κουνάει ρούπι από τις προηγούμενες θέσεις του, γιατί δεν του λές, “οκ κοίταξε, ξέχασε όσα σου είπα, ξέχασε αυτό το τηλεφώνημα, συνεχίζω μόνος μου. Και θα διαψεύσω κάθε διαρροή ότι το τηλεφώνημα αυτό έγινε.” αλλά του λες “ας το σκεφτούμε και ξαναμιλάμε.” Από τη στιγμή που κλείνει το τηλέφωνο μετά το πρώτο τηλεφώνημα και διαχέεται η φήμη ότι “το συζητάνε” για οικουμενική, έπαψε να είναι πρωθυπουργός πλέον.. 

    Το ερώτημα είναι τί τον έσμπρωξε και έφτασε σε αυτό το σημείο. Εάν δεν είχε πρίν εμπιστοσύνη στην κοινοβουλευτική ομάδα για να στηρίξουν το “Μεσοπρόθεσμο” με ποιά μούτρα θα εμφανιστεί τώρα μπροστά τους για να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης; Τη στιγμή μάλιστα που με τις πράξεις του σήμερα παραδέχεται ότι η στήριξή τους μέχρι τώρα δεν του ήταν αρκετή!!
    Τέλος για τον κ. Σαμαρά, επέδειξε για μία ακόμη φορά συνέπεια στις πάγιες θέσεις του: “Χαράσω μία γραμμή (με αόριστα ή και φανταστικά κριτήρια που βολεύουν αποκλειστικά εμένα) και μετά δεν το κουνάω από εδώ.” Η συνέπεια του ανδρός είναι απίστευτη! Το ίδιο έπραξε πολλά χρόνια πρίν με το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Αλήθεια, ποιές είναι οι θέσεις του για αυτό το θέμα σήμερα; 

    • Το οτι συνεπής κόπανος δεν βοηθάει και πολύ στην κατάσταση.

  2. Το ότι είναι ατζαμής, ασυνεπής και αναξιόπιστος, ήταν εύκολο να το εντοπίσει κανείς πολύ πριν τις εκλογές αν έστω και 1 εγκεφαλικό κύτταρο του λογικού του λειτουργούσε ψιλοκαλά,. Το ότι ήταν θα ήταν τόσο επικίνδυνος για τη χώρα με τη συμπεριφορά του, όπως το απέδειξε εχθές, δεν το περίμενα να σου πω.

  3. Άσε μας ρε φίλε με τη μετανάστευση! Όλοι να φύγετε θέλετε σαν τα ποντίκια. Μείνετε εδώ να αγωνιστείτε ρε, κι όχι ν’ αφήσετε την Ελλάδα βορά των ταξιτζήδων και των Φωτόπουλων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *