Τοιούτοις ημιν τοιαύτα εμπρέπει: 04.08.07

Η Παναγιά, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κι η δίγλωσση Ντόρα.

***

οι οικοπεδοφάγοι δεν αναχαιτίζονται. Ούτε οι εμπρηστές. (Β. Πολύδωρας, στο Βήμα 29.07.07)

Ο κ. Πολύδωρας είναι (ακόμη) υπουργός της Ελληνικής κυβέρνησης.

***

Η οικοδόμηση ενός παράλληλου κομματικού κράτους, η συνειδητή αναξιοκρατία εν ονόματι των «ημετέρων», μαζί με την αποδεδειγμένη κυβερνητική ανεπάρκεια και ανικανότητα είναι η εξήγηση όσων δραματικών γεγονότων βιώνουμε αυτές τις ημέρες. (Π. Ευθυμίου, στο Βήμα 29.07.07).

Διαχρονική η ακροτελεύτια φράση στο άρθρο του κ. Ευθυμίου. Ο οποίος όμως δεν έχει αναρρωθηθεί με τί προσόντα και τι περγαμηνές έγινε Υπουργός Παιδείας και τί εργο άφησε πίσω του ώστε να δικαιούται πρώτο-τραπέζι-πίστα στο πολιτικό προσκήνιο. Κατα τ’ άλλα όμως έχει το δικαίωμα — ελέω δημοκρατίας όπως όλοι μας — να στηλιτεύει την αναξιοκρατία.

***

Κάτι τέτοιες στιγμές, επίσης, περνούν μπροστά από τα μάτια, σαν σε κινηματογραφική ταινία, στιγμές, πρόσωπα και γεγονότα, η περιπέτεια μιας ολόκληρης ζωής, με τις επιτυχίες και τα λάθη της. Κυρίως τα λάθη και τα σφάλματα, οι παραλείψεις και οι αστοχίες κάνουν πιο έντονη την εμφάνισή τους, μπορείς να τα δεις πιο καθαρά και ν’ αναμετρηθείς μαζί τους με περισσότερη ειλικρίνεια. (Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, Ελεύθερος Τύπος 29.07.07)

Υποκλίνομαι. Για πρώτη φορά.

***

Ο πραγματικός θαλασσόλυκος, ωστόσο, βρίσκεται στην αξιωματική αντιπολίτευση. Πρόκειται για τον κ. Γιώργο Ανωμερίτη, που διετέλεσε -δικαίως- και υπουργός Ναυτιλίας, τον μόνο από τους τριακόσιους που δηλώνει ένα ιστιοπλοϊκό 42 κόρων. (Ελεύθερος Τύπος, 29.07.07)

Τέτοιος θαλασσόλυκος ο πρώην υπουργός εμπορικής ναυτιλίας, που πρωτοτυπεί διεθνώς: μετρά το ιστιοφόρο του σε χωρητικότητα αντί σε μήκος!

***

Οι συγκεντρωμένοι πέταξαν μπουκάλια και πέτρες προς την πλευρά των αστυνομικών κι εκείνοι απάντησαν με χημικά. (Ελευθεροτυπία, 31.07.07)

[…] ύστερα από αψιμαχίες έπεσαν χημικά από τη μία και πέτρες και μπουκάλια από την άλλη. (Ελευθεροτυπία 01.08.07)

Η ίδια εφημερίδα, για το ίδιο περιστατικό με διαφορά μιάς μέρας μόνο, αλλάζει την χρονική ακολουθία. Τη μια μέρα τα χημικά ως απάντηση στις πέτρες και στα μπουκάλια, την επόμενη τα χημικά πριν τις πέτρες και τα μπουκάλια. Λεπτομέρειες…

***

Μετά της Παναγίας οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ
(Ελευθεροτυπία 02.08.07)

Η Παναγιά μαζί τους; Θα τους χρειαστεί.

***

Γράφει ο Νίκος Βιδάκης για την άρση του πανεπιστημιακού ασύλου στο Πανεπιστήμιο Κρήτης:

Πρόκειται για μια απόφαση που λαμβάνεται για πρώτη φορά […] Όπως δήλωσε στα «ΝΕΑ» ο πρύτανης κ. Γ. Παλλήκαρης, και άλλες φορές στο παρελθόν είχε γίνει άρση του ασύλου […] (Τα Νέα 02.08.07)

Για πρώτη φορά αλλά έχει γίνει και άλλες φορές στο παρελθόν.

***

Μετά το θέμα που δημιουργήθηκε με τα παιχνίδια της Mattel στις ΗΠΑ, [η] Mattel AEBE ανακοινώνει την ανάκληση-αντικατάσταση του προϊόντος «Dora-Πες το σε 2 γλώσσες» (www.in.gr 02.08.07)

Έπρεπε να διαβάσω την είδηση δύο φορές για να καταλάβω πως δεν παύθηκε η Υπουργός Εξωτερικών.

***

ΚΑΜΙΑ φορά η πολιτική μοιάζει με τα κομπιούτερ. Ο χρήστης δουλεύει με ένα πρόγραμμα. Στο παρασκήνιο όμως «τρέχει» ένα άλλο πρόγραμμα, χωρίς αυτός να το βλέπει. (Τα Νέα, 03.08.07)

Αυτά γράφει ο κ. Δ. Μητρόπουλος ο οποίος την περασμένη βδομάδα παρομοίαζε τον κ. Κ. Λαλιώτη με … software. Έτοιμο τον βλέπω τον κ. Μητρόπουλο για καθηγητή πληροφορικής στη Δράμα.

***

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ εξήραν το έργο της Πυροσβεστικής και σημείωσαν ότι οι κομματικές τους δυνάμεις είναι στη διάθεση των υπηρεσιών για την προστασία των δασών από τις πυρκαγιές. (www.in.gr 03.08.07)

Εγκώ ντεν καταλαβένι! Όταν κομματικέ δυνάμει ΝΔ στο Πυροσβεστική, ΜΠΑΣΟΓΚ λέει κανει γκυβέρνηση ντα. Όταν ΜΠΑΣΟΓΚ λέει δικές του κομματικέ δυνάμει στο Πυροσβεστική, όχι ντά;

***

Ψευδολογεί η Εύη Σαλτού στο άρθρο της:

Η ΕΛΛΑΔΑ είναι η πιο επικίνδυνη χώρα για διακοπές, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσίευσε την Τρίτη το Foreign Οffice […] (Τα Νέα 03.08.07)

Πουθενά το Foreign Office δεν χαρακτηρίζει την Ελλάδα ως τέτοια. Το Foreign Office, καταγράφει και φέτος τις στατιστικές ατυχημάτων, συλλήψεων, και άλλων εκτάκτων περιστατικών με αντικείμενο Βρετανούς υπηκόους. Το δελτίο τύπου που συμβουλεύτηκε η κ. Σαλτού — πριν παραπληροφορήσει τους αναγνώστες των Νέων υποτιμώντας έτσι έμπρακτα τη νοημοσύνη τους — λέει τα εξής:

According to the most accurate figures available, the period April 2005 – March 2006 saw 1,368 Britons arrested in the USA; 955 hospitalised in Greece; 376 British citizens die in France and 6,078 lose their passports in Spain. (πηγή: FCO, British Behaviour Aboard).

Μάλιστα το Foreign Office, λοξά-λοξά αναγνωρίζει την Τσεχική Δημοκρατία ως την πιο επικίνδυνη χώρα, επειδή η Πράγα είναι δημοφιλής προορισμός για τα πάρτι των μελλόνυμφων:

the Czech Republic features as one of the countries where most consular assistance is required with a disproportionate number of lost passports, arrests and hospitalisations. This is likely to be due to the massive influx of hen and stag parties to Prague. (πηγή: ως άνω).

Το Foreign Office παραθέτει στοιχεία και δεδομένα. Δεν βγάζει συμπεράσματα για το ποιά είναι η πιο επικίνδυνη χώρα. Το Foreign Office δηλαδή αφήνει τα συμπεράσματα στην κρίση του πολίτη. Κάτι με το οποίο δεν φαίνεται να συμφωνεί η κ. Σαλτού και προτιμά να βγάζει δικά της συμπεράσματα τα οποία όμως προβάλει στη συνέχεια ως συμπεράσματα τρίτων. Θρασυδειλία μέχρι αηδίας.

Σε παρόμοια συμπερασματολογία καταφεύγει και η κ. Ιωάννα Νιαώτη στην Ελευθεροτυπία 03.08.07. Στον χορό κι ο Ελεύθερος Τύπος 03.08.07 μόνο που ο ανώνυμος συντάκτης αναφέρει τον βρετανικό τύπο ως πηγή του συμπεράσματος. (Οι London Times είχαν άρθρο με τίτλο Try Greece for a Dangerous Holiday, στις 01.08.07. Ο Guardian 03.08.07 έγραψε πως η Ελλάδα είναι η 5η πιο επικίνδυνη χώρα για Βρετανούς ταξιδιώτες).

Τι λέει όμως το Foreign Office για την ίδια την Ελλάδα; Η έκθεση είναι διαθέσιμη από εδώ.

Share

2 thoughts on “Τοιούτοις ημιν τοιαύτα εμπρέπει: 04.08.07

  1. Γιατί απορούμε για τα λεγόμενα των πολιτικών ηγετών μας? Μήπως ένας πρώην τέτοιος ηγέτης δεν το είπε από το βήμα της Βουλής? “Αυτή είναι η Ελλάδα” (νομίζω ο Σημίτης ήταν αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς πότε).

    Καλοκαίρι είναι, μην ενοχλείτε το λαό και τα μπάνια του 🙂

    Ι.

  2. Γιατί απορούμε για τα λεγόμενα των πολιτικών ηγετών μας? Μήπως ένας πρώην τέτοιος ηγέτης δεν το είπε από το βήμα της Βουλής? “Αυτή είναι η Ελλάδα” (νομίζω ο Σημίτης ήταν αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς πότε).

    Καλοκαίρι είναι, μην ενοχλείτε το λαό και τα μπάνια του 🙂

    Ι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *