Τοιούτοις ημιν τοιαύτα εμπρέπει: 28.07.07

Φωτιές, ψαριές, τα «θα» του Πολύδωρα, και το λογισμικό του ΠΑΣΟΚ.

***

Η κυβέρνηση, για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και των πρωτοφανών καιρικών συνθηκών που πλήττουν τη χώρα, αποφάσισε […] Να υπάρχουν 24ωρες περιπολίες του Πυροσβεστικού Σώματος για την επιτήρηση των ευαίσθητων περιοχών […] Να προσληφθούν 1.300 πυροσβέστες και όπως δήλωσε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Β. Πολύδωρας, ο σχετικός διαγωνισμός βρίσκεται επί θύραις. (www.in.gr 24.07.07)

Με άλλα λόγια, οι 1.300 πυροσβέστες θα πιάσουν δουλειά πότε ακριβώς; Διότι, μέχρι να γίνει ο διαγωνισμός, να εξεταστούν οι ενστάσεις, και να εκπαιδευτούν οι νέοι πυροσβέστες μπορεί να πιάσουμε και Χριστούγεννα. Άρα οι 1.300 δεν θα βγούν στο μετερίζι φέτος. Οι 24ωρες περιπολίες γιατί δεν ξεκίνησαν νωρίτερα; Ποιοί θα τις επανδρώσουν; Με τί εξοπλισμό;

***

[Ο] Γιάννης Δεγαΐτας έβγαλε στην επιφάνεια, από βάθη 6-15 μέτρων, τα περισσότερα ψάρια από κάθε άλλον αθλητή. Τον ξεπέρασαν στο βάρος της ψαριάς τους, άρα και στο βάθρο, μόνο ο Κροάτης Ντανιέλ Γκόσπικ και ο Ισπανός Αλμπέρτο Μαρκ, πρώτος και δεύτερος, αντίστοιχα, στην τελική κατάταξη. (Τα Νέα 25.07.07, για τον Έλληνα «αθλητή-ψαροντουφεκά»)

Πώς έγραφε δηλαδή παλιά η Πράβντα, πως σε αγώνα δρόμου μεταξύ των δύο προέδρων ο Μπρέζνιεφ ήρθε δεύτερος ενώ ο Κάρτερ προτελευταίος.

***

Ο Γ. Παπανδρέου έθεσε τον εαυτό του και τους συνεργάτες του στη διάθεση του αρχιεπισκόπου. «Για ό,τι χρειαστείτε εδώ και στις ΗΠΑ θα είμαστε κοντά σας», του είπε χαρακτηριστικά. (Ελευθεροτυπία 25.07.07)

Ε, τι να χρειαστεί ο άνθρωπος; Κανένα σηκώτι αν σας βρίσκεται…

***

Μελέτη του Ιατρικού Συλλόγου στους κατοίκους της Χίου έδειξε ότι όσοι κατανάλωναν πάνω από τέσσερα γεύματα εβδομαδιαίως με μεγάλα ψάρια είχαν μέση τιμή υδραργύρου στο αίμα 4. (Ελευθεροτυπία 25.07.07)

Ποιού Ιατρικού Σύλλογου; 4 τί; Ρεπορτάζ τρέχα γύρευε!

***

Η ξαφνική αποκάλυψη σχεδίου δολοφονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη από δίκτυο Τούρκων απόστρατων αξιωματικών προκάλεσε έντονο προβληματισμό στην Αθήνα που έχει λόγους να πιστεύει στην ύπαρξη πυρήνων εθνικιστικής τρομοκρατίας στη γειτονική χώρα. (Ελεύθερος Τύπος, 26.07.07)

Wow! (Γουάου!)

***

Ο [κ. Πολύδωρας] ανακοίνωσε ότι η χώρα θα ζητήσει τη συμβολή Γερμανίας και Ρωσίας για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. (www.in.gr 26.07.07)

Θα; Στο «θα» είμαστε ακόμη;

***

Βρέθηκα το Σαββατοκύριακο σε μεγάλο νησί των Κυκλάδων, νοίκιασα δωμάτιο σε μικρό ξενοδοχείο, που κατά τη μόδα της εποχής είχε βάλει στον τίτλο του και τη λέξη spa, και φεύγοντας χθες έπαθα ένα μικρό εγκεφαλικό, καθώς πλήρωσα… 160 (εκατόν εξήντα!) ευρώ τη βραδιά […] Σε ένα ξέφωτο είναι χτισμένο, μακριά από τη θάλασσα, αρκετά «κιτς» ως προς τη διακόσμηση, τίποτε το εξαιρετικό. […] (Ο Γ. Παπαχρήστου στα Νέα 26.07.07)

Το ξέφωτο και το κιτς δεν τα πρόσεξε ο αρθρογράφος των Νέων, πριν κλείσει το δωμάτιο; Είναι δυνατόν άνθρωπος με δυο δράμια μυαλό να κλείνει δωμάτιο δίχως να γνωρίζει εκ των προτέρων πόσο χρεώνεται η βραδιά;

***

Επόμενη στάση Google. Με βάση τον χάρτη του Μετρό του Τόκιο, μια ομάδα Ιαπώνων βρήκε έναν ευφάνταστο τρόπο για να κατηγοριοποιήσει τις 200 πιο δημοφιλείς ιστοσελίδες του Διαδικτύου. Και παράλληλα να ανιχνεύσει τις τάσεις και το μέλλον του κυβερνοχώρου. (Τα Νέα, 26.07.07)

Μπορεί οι Γιαπωνέζοι να χαρτογραφούν τον κυβερνοχώρο αλλά φαίνεται πως κάποιοι συντάκτες των Νέων παραμένουν στον ψηφιακό μεσαίωνα. Χάθηκε να βάλουν το URL του χάρτη στο άρθρο;

***

Οι περισσότερες συσκευές, αν αφεθούν ανενεργές για ένα χρόνο, καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια ούσες standby απ’ ό,τι αν χρησιμοποιούνταν. Και γενικά καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια ούσες standby συγκριτικά με τον περιορισμένο χρόνο που τίθενται όντως σε λειτουργία. (Ελευθεροτυπία, 26.07.07)

Ούσες standby. Δις! Αμ το άλλο;

Στις ΗΠΑ η διαρροή ηλεκτρικής ενέργειας έχει εκτιμηθεί ετησίως σε 45 δισ. κιλοβατώρες ανά σπίτι […] (ibid.)

Δηλαδή: αν ένα σπίτι δαπανά σε διαρροές 45 δις κιλοβατώρες το έτος, τότε πόσα κιλοβάτ την ώρα δαπανά;

Κάτι παραπάνω από 5 εκατομμύρια κιλοβατώρες, κάθε σπίτι.

Τις μέρες του καύσωνα το ενεργειακό φορτίο ολόκληρης της Ελλάδας έφτασε στα 10.500 MW. Το αντίστοιχο φορτίο για κάθε σπίτι στις ΗΠΑ (σύμφωνα με το αρθρο της Ε) ήταν 5.136 MW. Δηλαδή, κάθε νοικοκυριό στις ΗΠΑ έχει ενεργειακό φορτίο (σύμφωνα πάντα με την Ε), ίσο με το μισό φορτίο όλης της Ελλάδας σε ακραίες ώρες αιχμής. Φυσικά κάτι τέτοιο είναι αδύνατον.

***

«Ρωσικό πυροσβεστικό επί το έργον» τιτλοφορεί το www.in.gr 26.07.07 τη φωτογραφία δεξιά. Πυρόσβεση πάνω από θάλασσα και δίχως φωτιά, πρώτη φορά βλέπω. Μήπως το πυροσβεστικό κάνει επίδειξη κι ο άσχετος δημοσιογράφος θεωρεί την επίδειξη ως έργο;

***

Τρία χρόνια τώρα το ΠΑΣΟΚ είχε πόδια. Λίγο πριν από τις εκλογές αποκτά και μυαλό- ή, τέλος πάντων, σόφτγουερ.

Με software παρομοιάζει τον Κώστα Λαλιώτη ο Δημήτρη Μητρόπουλος στα Νέα 27.07.07. Προσοχή μόνο γιατί το λογισμικό (ελληνιστί το … σοφτγουερ) πιάνει και ιούς. Οι οποίοι μεταδίδονται και μέσω του γλυψίματος καμιά φορά.

***

[Ο] δικηγόρος, […] ζήτησε από την αλυσίδα να εκφράσει τη λύπη της για το γεγονός με ανακοίνωση στις εφημερίδες και να του δώσει μία συμβολική αποζημίωση ενός γουάν (9,5 σεντς του Ευρώ). (Καθημερινή 27.07.07)

Λεπτομέρεια θα πείτε, αλλά οι υποδιαιρέσεις του Ευρώ στα Ελληνικά ονομάζονται λεπτά και όχι σεντς.

Share

6 thoughts on “Τοιούτοις ημιν τοιαύτα εμπρέπει: 28.07.07

  1. Αυτό θα πει αποδελτίωση! Χαρά στο κουράγιο σου. Μας έφτιαξες το κέφι πρωί, πρωί!

  2. Αυτό θα πει αποδελτίωση! Χαρά στο κουράγιο σου. Μας έφτιαξες το κέφι πρωί, πρωί!

  3. Διασκεδαστικό, αλλά παραβιάζεις ανοιχτές πόρτες. Το ξέρουμε ότι οι ελληνικές εφημερίδες είναι χαμηλής ποιότητας και αμφισβητούμενης αξιοπιστίας (βλέπεις πόσο ήπιος και προσεκτικός είμαι) και αυτός είναι και ο λόγος που οι κυκλοφορίες τους πέφτουν συνέχεια, άλλο που οι ίδιες το αποδίδουν αυτό στην κακούργα τηλεόραση και σε μας τους τεμπέληδες και αχάριστους που δεν εκτιμάμε το γεγονός ότι μας κάνουν την τιμή να γράφουν.

    Πάντως χαίρομαι που έχεις τόσο πολύ ελεύθερο χρόνο:-)

  4. Διασκεδαστικό, αλλά παραβιάζεις ανοιχτές πόρτες. Το ξέρουμε ότι οι ελληνικές εφημερίδες είναι χαμηλής ποιότητας και αμφισβητούμενης αξιοπιστίας (βλέπεις πόσο ήπιος και προσεκτικός είμαι) και αυτός είναι και ο λόγος που οι κυκλοφορίες τους πέφτουν συνέχεια, άλλο που οι ίδιες το αποδίδουν αυτό στην κακούργα τηλεόραση και σε μας τους τεμπέληδες και αχάριστους που δεν εκτιμάμε το γεγονός ότι μας κάνουν την τιμή να γράφουν.

    Πάντως χαίρομαι που έχεις τόσο πολύ ελεύθερο χρόνο:-)

  5. Έχω κάνει κι εγώ 5 1/2 χρόνια στον Καναδά κι η αλήθεια είναι Δημήτρη πως και δουλεύεις περισσότερο και έχεις πιο πολύ χρόνο για τον εαυτό σου στη Βόρεια Αμερική. Μάλλον επειδή δεν χάνεις χρόνο στα επουσιώδη όπως εδώ στην Αθήνα.
    Αυτή τη βδομάδα το ανακάλυψα αυτό το μπλογκ και προσανατολίζομαι ακόμα 🙂 Πολύ καλή δουλειά.

  6. Έχω κάνει κι εγώ 5 1/2 χρόνια στον Καναδά κι η αλήθεια είναι Δημήτρη πως και δουλεύεις περισσότερο και έχεις πιο πολύ χρόνο για τον εαυτό σου στη Βόρεια Αμερική. Μάλλον επειδή δεν χάνεις χρόνο στα επουσιώδη όπως εδώ στην Αθήνα.
    Αυτή τη βδομάδα το ανακάλυψα αυτό το μπλογκ και προσανατολίζομαι ακόμα 🙂 Πολύ καλή δουλειά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *