Τί είπε ο Σρέντερ, τί άκουσε η Ελευθεροτυπία

Η δημοσιογραφική δεοντολογία της Ελευθεροτυπίας συνεχίζει τις υπόγειες διαδρομές.

Έγραψε η καλή εφημερίδα, στις 01.06.07:

Επικεφαλίδα: «Αποκαλύψεις Σρέντερ και… όχι σε ιδιωτικά ΑΕΙ!»

Και η είδηση:

Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας ρωτήθηκε και για το φλέγον στην Ελλάδα θέμα των ιδιωτικών πανεπιστημίων, και ήταν απόλυτος: «Είναι λάθος η άποψη ότι η αγορά είναι καλύτερη από το κράτος στην Παιδεία. Αν αυτό συμβεί, θα οδηγήσει στην επιλογή όχι των καλύτερων, αλλά όσων μπορούν να πληρώνουν για να σπουδάσουν. Ιδιωτικά πανεπιστήμια μπορούν να υπάρχουν, αλλά μόνον ως συμπλήρωμα των δημόσιων. Οι σοσιαλδημοκράτες πρέπει να διατηρήσουν στο πρόγραμμά τους τη θέση υπέρ της δημόσιας Παιδείας». Ο κ. Σημίτης συμπλήρωσε: «Συμφωνώ απολύτως». Ο Γιώργος Παπανδρέου άκουσε αυτή τη θέση των δύο πρώην πρωθυπουργών από την πρώτη σειρά των καθισμάτων του Μεγάρου Μουσικής.

(Οι επισημάνσεις δικές μου.)

Άκουσε λοιπόν ο Γιώργος Παπανδρέου τον Κ. Σημίτη να συμφωνεί με τη δήλωση του πρώην Γερμανού Καγκελάριου, πως ιδιωτικά πανεπιστήμια μπορούν να υπάρξουν κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες.

Ο Σρέντερ δηλαδή είπε ναι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Και συμφώνησε κι ο Σημίτης. Το έγραψε κι η Ε. Τώρα, πώς βγάζει η καλή εφημερίδα το συμπέρασμα πως ο Σρέντερ είπε όχι, αυτό μόνο η δεοντολογία των υπόγειων διαδρομών μπορεί να ερμηνεύσει.

Share

8 thoughts on “Τί είπε ο Σρέντερ, τί άκουσε η Ελευθεροτυπία

  1. Έχεις απόλυτο δίκιο. Το πρόσεξα κι εγώ. Είναι συνήθης τακτική της Ελευθεροτυπίας να βγάζει τα συμπεράσματα που τη βολεύουν.

  2. Η Ελευθεροτυπία έχει γίνει, κατά τη γνώμη μου, ένας πυρήνας πρωτοφανούς αντιδραστικότητας και συντηρητισμού, κι ας είναι από τα αριστερά. Κοινώς, δε διαβάζεται… Λέτε γι’ αυτό να παραιτήθηκε ο Φυντανίδης πρόσφατα;

  3. Η Ελευθεροτυπία έχει γίνει, κατά τη γνώμη μου, ένας πυρήνας πρωτοφανούς αντιδραστικότητας και συντηρητισμού, κι ας είναι από τα αριστερά. Κοινώς, δε διαβάζεται… Λέτε γι’ αυτό να παραιτήθηκε ο Φυντανίδης πρόσφατα;

  4. Μαύρες σκέψεις ,κατάμαυρες σκεψεις .Κατά βάση γερνάμε επικίνδυνα, μαζί με εμάς ,οι ιδέες μας ,οι θεωρίες μας ,και οι εφημερίδες της νιότης μας .Η επόμενη γενιά είναι σιωπηλή ,ενδεχομένως να έχει να χάσει περισσότερα από εμάς Έτσι έχουμε τον παράδοξο,” επαναστατικό” λογο απο πενηντάρηδες που δεν γέρασαν ποτέ .

  5. Μαύρες σκέψεις ,κατάμαυρες σκεψεις .Κατά βάση γερνάμε επικίνδυνα, μαζί με εμάς ,οι ιδέες μας ,οι θεωρίες μας ,και οι εφημερίδες της νιότης μας .Η επόμενη γενιά είναι σιωπηλή ,ενδεχομένως να έχει να χάσει περισσότερα από εμάς Έτσι έχουμε τον παράδοξο,” επαναστατικό” λογο απο πενηντάρηδες που δεν γέρασαν ποτέ .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *