Σικάγο

Έπειτα από 14 χρόνια διαμονής στο Σικάγο είμαι βέβαιος πως πρόκειται για την ομορφότερη μεγαλούπολη των ΗΠΑ.  Με πανέμορφα πάρκα, υπέροχα λιμανάκια, μοναδική αρχιτεκτονική, πλούσια πολιτισμική δραστηριότητα, εξαιρετικά σχολεία, εκπληκτικά εστιατόρια, και ανθρώπινες γειτονιές.  Ακόμη και σήμερα, όταν οδηγώ τα βράδια στο Lake Shore Drive και αντικρύζω την ουρανογραμμή της πόλης, το skyline, το παραπέτασμα των φωτισμένων κτιρίων με φόντο τον σκοτεινό ουρανό μου αισθάνομαι το ίδιο ρίγος που ένοιωσα την πρώτη φορά που είδα την πόλη πριν 15 χρόνια.  Στο Σικάγο έζησα για περισσότερο καιρό απ’ όσο σε κάθε άλλο μέρος που βρέθηκα εκτός από την Ελλάδα.

Δεν θα μπω σε συγκρίσεις και αναλύσεις για τους λόγους που θεωρώ το Σικάγο καλύτερο από τη New York ή το San Francisco.  Μια πόλη την ερωτεύεσαι μέσα από τα βιώματα και τις εμπειρίες σου.  Η πόλη αυτή με έφερε σε επαφή με καλλιτέχνες όπως η Patricia Barber.  Με chef όπως ο Bruce Sherman.  Με ανθρώπους όπως ο Mark, ο Brett, κι ο Job με τους οποίους γίναμε φίλοι.  Στην πόλη αυτή γνώρισα τη γυναίκα μου.  Εδώ πρωτοσάλπαρα με δικό μου ιστιοφόρο, το Νόστο.  Στην πόλη αυτή είδα τους πρώτους μου φοιτητές να αποφοιτούν.   Εδώ είδα τον αδελφό μου για τελευταία φορά πριν αυτοκτονήσει.

Την ξέρω πια αυτή την πόλη.  Γνωρίζω ποιούς δρόμους να πάρω για ν’ αποφύγω την κίνηση.   Ποιά είναι τα καλά κορεάτικα εστιατόρια.  Πού να βρω το καλύτερο σούσι.  Ποιο βιβλιοπωλείο πουλά ακόμη τεύχη του Asterix — σπάνιο πράμα στις ΗΠΑ.   Πού είναι θαμένος ο Al Capone και ο Enrico Fermi.  Και που θαφτήκαν οι άποροι της πόλης που χαθήκαν στην μεγάλη πυρκαγιά του 1871.  Ποιο παντοπωλείο φέρνει (λαθραία) jamon iberico.  Ποιος χασάπης πουλάει σκέπες για τζιεροσαρμά.   Πώς να παρκάρω στο κέντρο της πόλης για λιγότερο από $0.10 την ώρα.

Σκέφτομαι τους δεσμούς μου με την πόλη αυτή, γιατί έπειτα από 14 χρόνια ευδόκιμης διαμονής ήρθε η ώρα να την αφήσω.  Τον επόμενο μήνα ξεκινώ νεα δουλειά στη Florida.  Μέσα στο 2010 ελπίζουμε να πουλήσουμε το σπίτι μας στο ιστορικό Oak Park και να μετακομίσουμε οριστικά κάπου στο Miami.  Εκεί μας περιμένουν νέες περιπέτειες και γνωριμίες και εμπειρίες.

Share

4 thoughts on “Σικάγο

  1. Θα γίνεις ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία που θα πάρει σύνταξη στο Μαϊάμι και θα πάει να ζήσει στο Σικάγο;

  2. Εγώ από την άλλη βέβαια, πιθανόν για παράλληλους λόγους, δεν μπορώ να σκεφτώ 2η πόλη κοντά στη ΝΥ. Η ενέργεια που εκπέμπει η πόλη, είναι αξεπέραστη μέσα από τα βιώματά μου. Αισθάνομαι στο κέντρο του σύμπαντος εκεί.
    Στο νότο τώρα το βαθύ που πας .. το Μαϊάμι ακούγεται σαν την καλύτερη επιλογή. Εκεί έχω βρεθεί και έφυγα με πολύ καλές εντυπώσεις. ¨Όαση. Εύχομαι καλή μετοίκηση και όμορφα νέα βιώματα. Αν μη τι άλλο παράδεισος για ιστιοπλοΐα.

  3. Καλή αρχή, Λεωνίδα. Κάθε αποχωρισμός είναι δύσκολος -αν δεν είναι κάτι έχεις κάνει λάθος 🙂

  4. No US city comes close to Chicago in the summer. San Francisco is probably the most blessed city in terms of topography and vistas, but the weather curse keeps things fair and balanced 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.