Οι βερμούδες και το θυρωρείο

Οι βερμούδες είναι για τις διακοπές, αλλά όχι για τα πανεπιστήμια. Και μάλιστα από έναν 52χρονο άνθρωπο!
(Γ. Παπάζογλου, Καθηγητής ΔΠΘ σε επιστολή του προς Άγγλο συνάδελφό του σύμφωνα με την Καθημερινή, 30.10.09)

Εν όψει της εξεταστικής περιόδου του Σεπτεμβρίου 2009, οι φοιτητές που  επιθυμούν να εξετασθούν στα μαθήματα “Παλαιογραφία” και “Βυζαντινή Φιλολογία” οφείλουν να να το δηλώσουν, οι δηλώσεις γίνοντα καθημερινά στο θυρωρείο του Τμήματος […]
(Γ. Παπάζογλου, Καθηγητής ΔΠΘ απευθυνόμενος προς φοιτητές μέσω της ιστοσελίδας του)

Δηλαδή αν κατάλαβα καλά ο κ. Παπάζογλου έχει κάποιο πρόβλημα με τις βερμούδες (και τους «τριχωτούς ή μη μηρούς»).  Αντιθέτως δεν έχει πρόβλημα να χρησιμοποιεί το θυρωρείο του τμήματός του ως κέντρο εξυπηρέτησης φοιτητών.

Τον προσβάλλουν δηλαδή οι μηροί (τριχωτοί ή μη) αλλά δεν τον προσβάλλει το ότι ο ίδιος στέλνει τους φοιτητές του στο θυρωρείο αντί να τους ανοίξει την πόρτα του γραφείου του ή έστω να δεχτεί τα emails τους για την δήλωση συμμετοχής σε εξετάσεις.

Το ποιός σέβεται και ποιός δεν σέβεται το πανεπιστήμιο είναι ξεκάθαρο.  Φοιτητές στο θυρωρείο για δηλώσεις, διότι ο κ. καθηγητής συγγράφει επιστολές για τριχωτούς ή μη μηρούς.  Τους δικούς του πάντως τους καλύπτει με blue jeans υπογραμμίζοντας την ενδυματολογική του ευαισθησία.

Βεβαίως αν ο κ. Παπάζογλου είχε βρεθεί σε Αγγλικό πανεπιστήμιο καλοκαιριάτικα θα έβλεπε τους τριχωτούς ή μη μηρούς των καθηγητών εκεί να περιφέρονται μεταξύ γραφείων και αιθουσών διδασκαλίας, εκτεθειμένοι κάτω από βερμούδες και κοντές φούστες.  Επιπλέον, αν ο κ. Παπάζογλου είχε βρεθεί σε Αγγλικό πανεπιστήμιο ίσως να διαπίστωνε πως τα παντελόνια δεν κάνουν τους καθηγητές και πως τα θυρωρεία δεν αποτελούν κέντρα εξυπηρέτησης φοιτητών.

Ευχαριστώ τον Μάριο Δικαιάκο για την είδηση για τον Καθηγητή Μηρολογίας και Βερμουδολογίας.

Share