Λιόζουμο

Το κακό με την παραπληροφόρηση έχει παραγίνει. Φταίνε οι παραγωγοί των talk shows αλλά φταίνε και οι “υπεύθυνοι” επώνυμοι που εμφανίζονται σ’ αυτά. Η πρόσφατη κρίση με το λιόζουμο είναι χαρακτηριστική. Αν ο ιατρικός σύλλογος είχε τσαγανό και κριτήριο ηθικής και εφαρμόσιμο κώδικα δεοντολογίας θα έπρεπε να προβεί αμέσως στις εξής κινήσεις:

  1. πληρωμένες ολοσέλιδες καταχωρίσεις σε εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας καθώς και σε πολλές επαρχιακές, μέσω των οποίων να διευκρινίζει πως αυτά τα ματζούνια δεν αποτελούν ιατρική λύση,
  2. πληρωμένες ανακοινώσεις από τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς με το ίδιο αντικείμενο,
  3. απαγόρευση (επι ποινή διαγραφής) στα μέλη του να παρουσιάζονται σε talk show κάθε είδους.
Share

4 thoughts on “Λιόζουμο

  1. Εκεί είναι το πρόβλημα; Τόσα χρήματα έχουν, εν δυνάμει, οι ιατρικοί σύλλογοι, ας τα χρησιμοποιήσουν και για κάτι θετικό. Κι ας προσπαθήσουν, μαζί με άλλους φορείς, να σπρώξουν τη θεσμοθέτηση χαμηλών τιμών για σποτάκια δημοσίου ενδιαφέροντος.

  2. Εκεί είναι το πρόβλημα; Τόσα χρήματα έχουν, εν δυνάμει, οι ιατρικοί σύλλογοι, ας τα χρησιμοποιήσουν και για κάτι θετικό. Κι ας προσπαθήσουν, μαζί με άλλους φορείς, να σπρώξουν τη θεσμοθέτηση χαμηλών τιμών για σποτάκια δημοσίου ενδιαφέροντος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *