Τρία πουλάκια, μια δασκαλίτσα …

“[…] τις ελεύθερες ώρες εδιδάσκαμε τους νέους εκτός του σχολείου ελληνικούς χορούς, ιστορία, τραγούδια, για τον εξελληνισμό τους. Θυμάμαι ακόμα ότι κάθε Κυριακή εκ περιτροπής εξηγούσαμε το Ευαγγέλιο στην εκκλησία.

Αυτά αντιγράφει από επιστολή αναγώστριας η κ. Ε. Μπίστικα στην Καθημερινή (5.10.06). Τι σχέση έχει ο εξελληνισμός των βουλγαρόφωνων κατοίκων της Καστοριάς το 1934 με την απεργία των δασκάλων το 2006; Αυτό μόνο η κ. Μπίστικα το γνωρίζει.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά ο S G στο e-rooster:

Αυτα τα ατομα βεβαια καποια στιγμη βαρεθηκαν τον εξελληνισμο τους, πηγαν στις ΗΠΑ και στην Αυστραλια και αρχισαν τα κινηματα για την Μακεδονια του Αιγαιου…

Οταν η εκπαιδευση χρησιμοποιειται για ιδεολογικες προπαγανδες και οχι για παροχη γνωσεων, λογικο ειναι να ακους τους δασκαλους σημερα να πετανε χιλιαδες ιδεοληψιες. Λογικο ειναι να λενε οτι δεν μπορει να αξιολογηθει το εργο τους, γιατι δεν προσφερουν γνωσεις αλλα κατι ανωτερο, απιαστο, μεταφυσικο

Προς “αγανακτισμένους”πολίτες που προσπαθούν να δημοσιεύσουν υβριστικά και απαξιωτικά σχόλια με πλαστές διευθύνσεις.  Δίχως την πραγματική σας διεύθυνση σχόλια δεν γίνονται δεκτά.  Επίσης, προσπαθείστε να καταλάβετε πως το σχόλιό μου έχει να κάνει με την ασχετοσύνη της κ. Μπίστικα της Καθημερινής και όχι με την δασκαλίτσα του ’34.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *