Μεταμοντέρνες γεμιστές πιπεριές

Έφτασε σήμερα από Αθήνα μια από τις αδερφές της γυναίκας μου (τι δουλειά έχει τώρα μια Ιρλανδέζα στην Αθήνα, είναι μεγάλη ιστορία, ας όψεται ο μπατζανάκης μου). Λοιπόν της ετοίμασα γεμιστές πιπεριές που της αρέσουν. Έφτιαξα 10 πιπεριές, τις έβγαλα από το φούρνο να κρυώσουν, πήγαμε στο αεροδρόμιο να παραλάβουμε τη Sinead, κι όταν γυρίσαμε σπίτι βρήκαμε 9. Βρήκαμε τον Ομπι επίσης αραγμένο στο πάτωμα της κουζίνας να κοιμάται χορτάτος με τα υπολείματα μιας πιπεριάς δίπλα του. Elementary my dear Watson, σκέφτηκα.

Έγινε αναπαράσταση του εγκλήματος και διαπιστώθηκαν τα εξής. Οι πιπεριές ήταν σε δύο πιάτα: ένα με 8 κομμάτια κι ένα με 2. Βούτηξε μια πιπεριά από το μικρό πιάτο και την έριξε στο πάτωμα της κουζίνας (ή του έπεσε από το στόμα). Η ρίψη της πιπεριάς ήταν ξεκάθαρη από τη διασπορά των λεκέδων στο χαλάκι της κουζίνας. Στη συνέχεια ακολούθησε την πιπεριά κι ο Όμπι. Φυσικά δεν τον μαλώσαμε, αφού δεν είχε νόημα (τα σκυλιά δεν έχουν την δυνατότητα να κάνουν association εκ των υστέρων, γι αυτό ή τα μαλώνεις πάνω στην αταξία ή αν την διαπιστώσεις αργότερα δεν λες τίποτα). Εξάλλου είχαμε 9 ακόμη πιπεριές και τον σκύλο χορτάτο.

Την άλλη πιπεριά από το μικρό πιάτο τη δώσαμε στη Λάρα αλλά τις υπόλοιπες τις τιμήσαμε δεόντως και ιστιοπλοϊκώς όπως μπορείτε να δείτε και στην παρακάτω φωτογραφία.


(Αριστερά η αδερφή εξ’ Αθηνών και δεξιά οι πιπεριές)

Μεταμοντέρνες γεμιστές πιπεριές

Η συνταγή (δική μου δημουργία παρακαλώ) είναι παραλαγή των γεμιστών με κιμά και ρύζι.

Η γέμιση ήταν με μπασμάτι, ψιλοκομένη πατάτα (1/3 φλυτζανιού), ψιλοκομένη μελιτζάνα (1/3 φλυτζανιού), ψιλοκομένα καρότο (1/3 φλυτζανιού), ψιλοκομένα μανιτάρια (1/2 φλυτζανιού) και ψιλοκομένο προσιούτο (1/2 φλυτζανιού). Το προσιούτο το τσιγαρίζουμε άκοπο πρώτα με λίγο λάδι, και αφού μαραθεί, το βγάζουμε από το τηγάνι και το ψιλοκόβουμε. Στη συνέχεια τσιγαρίζουμε το κρεμύδι (1 φλυτζάνι, ψιλοκομένο), τις πατάτες, μελιτζάνες, καρότα, και μανιτάρια. Αφού τσιγαριστούν αρκετά, ρίχνουμε 1,5 φλυτζάνι ψιλοκομένα ντοματάκι κονσέρβα. Ανακατέβουμε σε μέτρια φωτιά για 8 λεπτά. Προσθέτουμε τον ψιλοκομένο μαΪντανό και δύοσμο, και το προσιούτο. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, και λίγο λεμονοπίπερο. Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε, κατεβάζουμε από τη φωτιά, και αφήνουμε να κρυώσει. Μετά γέμισμα, λάδωμα (με πινέλο) τις πιπεριές και ψήσιμο στους 180 Κελσίου για 2 ώρες.

Share

4 thoughts on “Μεταμοντέρνες γεμιστές πιπεριές

  1. Ειναι πολυ ενδιαφερουσα σαν γευση αλλα με συναρπαζει ο τροπος που το εγραψες Καποια στιγμη θα σου στειλω απο την κατω Ιταλια γεμιστες πιπεριες με ψιχουλα και βοτανα αν δεν την ξερεις Ευχαριστω

  2. Ειναι πολυ ενδιαφερουσα σαν γευση αλλα με συναρπαζει ο τροπος που το εγραψες Καποια στιγμη θα σου στειλω απο την κατω Ιταλια γεμιστες πιπεριες με ψιχουλα και βοτανα αν δεν την ξερεις Ευχαριστω

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *