Λίγο προσοχή δεν βλάπτει …

Καθημερινή: Ο Ραμ Εμάνιουελ νέος γ.γ. του Λευκού ΟίκουΤο Βήμα: η δύναμη του μηνύματος του επίμονου και αποφασιστικού κυβερνήτη του Ιλινόι [αναφέρεται στον Ομπάμα] … Τα Νέα: ο εν ενεργεία γερουσιαστής Ραμ Εμάνουελ

Τρεις εφημερίδες, σε 24 ώρες, δημοσιεύουν τσαπατσουλιές.  Σύμπτωση;  Μάλλον όχι αν κρίνουμε από πρόσφατα ατοπήματα των Νέων και της Ελευθεροτυπίας.

Ο Ραμ Εμάνουελ είναι ο νέος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου.  Θέση «γ.γ.» στον Λευκό Οίκο δεν προβλέπεται.

Ο Ομπάμα, οφείλει να γνωρίζει ο κ. Καρακούσης του Βήματος δεν είναι ο αποφασιστικός κυβερνήτης του Ιλινόι αλλά γερουσιαστής του.  Ο κυβερνήτης του Ιλινόι, Ρόντ Μπλαγκόγιεβιτς, είναι άλλο ανέκδοτο.

Τέλος, ο Μικροπολιτικός των Νέων που μεταθέτει τον Ράμ Εμάνουελ στη Γερουσία θα έπρεπε να γνωρίζει πως ο Εμάνουελ είναι Αντιπρόσωπος (ή Εκπρόσωπος αν θέλετε), δηλαδή Representative και όχι Γερουσιαστής.  Άλλο το House of Representatives κι άλλο το Senate.

Το κερασάκι όμως το διεκδικεί ο Γιάννης Πρετεντέρης που γράφει, για τον Ομπάμα, στο Βήμα 06.11.08: … πέρασε από τους ανελέητους δρόμους του Σικάγου και φλέρταρε με το έγκλημα και την ντρόγκα προτού καταλήξει στο καλύτερο πανεπιστήμιο του κόσμου.

Φλέρταρε με το έγκλημα και την ντρόγκα;  Πώς ακριβώς;  Και με την ευκαιρία, επειδή ο κ. Πρετεντέρης γράφει στο ίδιο άρθρο για τον «άλλο γερουσιαστή του Ιλινόι που μετακόμισε στον Λευκό Οίκο, τον Αβραάμ Λίνκολν»:  Ο Λίνκολν δεν εκλέχτηκε ποτέ γερουσιαστής του Ιλινόι ή κάποιας άλλης πολιτείας!

Share

10 thoughts on “Λίγο προσοχή δεν βλάπτει …

  1. Ασχολούμαι. Απλά ήλπιζα ότι αν ζήσω κι εγώ για πολλά χρόνια ακόμη στο εξωτερικό θα καταφέρω να το σταματήσω…

  2. Ασχολούμαι. Απλά ήλπιζα ότι αν ζήσω κι εγώ για πολλά χρόνια ακόμη στο εξωτερικό θα καταφέρω να το σταματήσω…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *