Τοιούτοις ημιν τοιαύτα εμπρέπει: 07.06.08

Καλώστην κι ας άργησε….

***

κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της «Ομοφυλοφιλικής και Λεσβιακής Κοινότητας Ελλάδας» (ΟΛΚΕ), […] υποστηρίζουν οι ενάγοντες,τα μέλη του εν λόγω σωματείου «χρησιμοποιούν αυθαίρετα και σφετερίζονται δημοσίως τους λεκτικούς χαρακτηρισμούς», με αποτέλεσμα να «δημιουργεί πρόβλημα σε ό,τι αφορά τη δήλωση της καταγωγής» … (Ελευθεροτυπία 02.06.08)

Η είδηση είναι στην ημερομηνία: 6 Ιουνίου 2008. Η αγωγή κατατέθηκε γύρω στα τέλη Απριλίου 2008. Καλύφθηκε εκτενώς τότε από τα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (δείγμα 1, δείγμα 2). Η Ελευθεροτυπία «ανακάλυψε» την είδηση με καθυστέρηση μόνο ενος μηνός. Πάλι καλά.

***

Το κοινοτικό δίκαιο υπερισχύει του Συντάγματος για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια (Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη στο Βήμα 01.06.08)

Μπα; Τον κ. Παυλόπουλο τον ρωτήσατε; Διότι μέχρι πριν λίγους μήνες εξηγούσε στον κ. Καραμανλή πως το Σύνταγμα υπερισχύει του κοινοτικού δικαίου — και έγινε η Ελλαδίτσα άλλη μια φορά ρόμπα στας Ευρώπας. Διότι αν αυτό που λέτε είναι σωστό — όπως άλλωστε φαίνεται να πιστεύει άπασα η Ευρώπη — τότε η Ελληνική Παιδεία από το 1981 και δώθε ρυθμίζεται από συνταγματική διάταξη που θα μπορούσε να είχε καταπέσει στα δικαστήρια (όπως έγινε με το ασυμβίβαστο).

***

Ακριβότερη χώρα του κόσμου ίσως όχι, σίγουρα όμως μία από τις ακριβότερες στην ευρωζώνη είναι η Ελλάδα […] η Ελλάδα έρχεται 5η σε αυξήσεις τιμών στα τρόφιμα στην ευρωζώνη (Ελευθεροτυπία 03.06.08).

Άλλο ακρίβεια άλλο αυξήσεις τιμών. Μικρή η διαφορά για την αδέσμευτη έντυπη πατσαβούρα, αλλά ας την εξηγήσουμε με το εξής, ακραίο, παράδειγμα. Ας υποθέσουμε πως το ίδιο προϊόν πουλιέται €1 στην Ελλάδα και €2 στη Γαλλία. Ακριβότερη χώρα λοιπόν η Γαλλία. Ας υποθέσουμε επίσης πως η τιμή του προϊόντος αυξάνεται κατά 100% στην Ελλάδα και 10% στη Γαλλία. Η υψηλότερη αύξηση δηλαδή γίνεται στην Ελλάδα. Η τελική τιμή του προϊοντος θα είναι €2 στην Ελλάδα και €2,20 στη Γαλλία. Ποιά είναι η ακριβότερη χώρα, δηλαδή σε ποια χώρα είναι ακριβότερο το προϊόν; Η Ελλάδα, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία.

***

*

Share

6 thoughts on “Τοιούτοις ημιν τοιαύτα εμπρέπει: 07.06.08

  1. Τι να πεί κανείς…
    Όταν στα κρατικά κανάλια η επίσκεψη του Σαρκοζί και τα όσα είπε ήταν ‘δεύτερη’ και ‘τρίτη’ είδηση μετά τα ‘τιμολόγια’ προς υιό Μητσοτάκη (σιγά, εκπλαγήκαμε) και τα παντρέμματα στην Τήλο, τι περιμένεις, σωστή ενημέρωση;
    Δημοσιογραφία, πλέον, στην Ελλάδα είναι το copy paste από το Διαδίκτυο (με χάλια μετάφραση…) και τα Πρακτορεία Ειδήσεων, πασπαλισμένο με τρία τέσσερα σλόγκαν που αναμασώνται προς εντυπωσιασμό και μόνο.
    Ελάχιστοι, πια, δικαιούνται να φέρουν τον τίτλο καταθέτοντας πρωτογενή προσωπική εργασία, έρευνα και πληροφόρηση.

  2. Τι να πεί κανείς…
    Όταν στα κρατικά κανάλια η επίσκεψη του Σαρκοζί και τα όσα είπε ήταν ‘δεύτερη’ και ‘τρίτη’ είδηση μετά τα ‘τιμολόγια’ προς υιό Μητσοτάκη (σιγά, εκπλαγήκαμε) και τα παντρέμματα στην Τήλο, τι περιμένεις, σωστή ενημέρωση;
    Δημοσιογραφία, πλέον, στην Ελλάδα είναι το copy paste από το Διαδίκτυο (με χάλια μετάφραση…) και τα Πρακτορεία Ειδήσεων, πασπαλισμένο με τρία τέσσερα σλόγκαν που αναμασώνται προς εντυπωσιασμό και μόνο.
    Ελάχιστοι, πια, δικαιούνται να φέρουν τον τίτλο καταθέτοντας πρωτογενή προσωπική εργασία, έρευνα και πληροφόρηση.

  3. Και δεν είναι μόνο ότι αντιγράφουν ειδήσεις από το Internet. Δεν ξέρουν ούτε να ξεχωρίσουν την τεκμηριωμένη πληροφορία από την επιπόλαια φήμη, τη σοβαρή πηγή από την αναξιόπιστη, την είδηση από τη φάρσα.

  4. Και δεν είναι μόνο ότι αντιγράφουν ειδήσεις από το Internet. Δεν ξέρουν ούτε να ξεχωρίσουν την τεκμηριωμένη πληροφορία από την επιπόλαια φήμη, τη σοβαρή πηγή από την αναξιόπιστη, την είδηση από τη φάρσα.

  5. Αδέσμευτη πατσαβούρα ταιριάζει απόλυτα στην Ε. Λοιπόν με τις τιμές και τα τοιαύτα εγώ δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς σημαίνει “ακρίβεια” ούτε με απόλυτες τιμές ούτε με αύξηση τιμών. Εγώ ακρίβεια μπορώ να συγκρίνω μόνο αν ξέρω αγοραστική δύναμη του μέσου πολίτη (τι ποσοστό του ενός αντιπροσωπευτικού δείγματος αγαθών αγοράζει η μονάδα του νομίσματός σου) και ώρες εργασίας για να αποκτήσεις αυτή τη μονάδα στη χώρα. Με αυτά τα κριτήρια βέβαια η Ελλάδα είναι σίγουρα από τις πιο ακριβές πόλεις στη δυτική Ευρώπη και η Ευρώπη γενικότερα είναι πολύ πιο ακριβή από τις ΗΠΑ. Είμαι 1+ χρόνο στην Ελβετία και την αγοραστική δύναμη του Αμερικάνου είναι δύσκολο να τη συλλάβει ο μέσος Ελβετικός νους. Ναι ακόμα και με αυτήν την κατρακύλα του δολαρίου…Αν μπορέσω και συμμαζέψω λίγο τις σκέψεις μου που κυμαίνονται από αγανάκτηση ως σαρκαστική κατανόηση αναλόγως την περίσταση, θα γράψω σχετικά..

  6. Αδέσμευτη πατσαβούρα ταιριάζει απόλυτα στην Ε. Λοιπόν με τις τιμές και τα τοιαύτα εγώ δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς σημαίνει “ακρίβεια” ούτε με απόλυτες τιμές ούτε με αύξηση τιμών. Εγώ ακρίβεια μπορώ να συγκρίνω μόνο αν ξέρω αγοραστική δύναμη του μέσου πολίτη (τι ποσοστό του ενός αντιπροσωπευτικού δείγματος αγαθών αγοράζει η μονάδα του νομίσματός σου) και ώρες εργασίας για να αποκτήσεις αυτή τη μονάδα στη χώρα. Με αυτά τα κριτήρια βέβαια η Ελλάδα είναι σίγουρα από τις πιο ακριβές πόλεις στη δυτική Ευρώπη και η Ευρώπη γενικότερα είναι πολύ πιο ακριβή από τις ΗΠΑ. Είμαι 1+ χρόνο στην Ελβετία και την αγοραστική δύναμη του Αμερικάνου είναι δύσκολο να τη συλλάβει ο μέσος Ελβετικός νους. Ναι ακόμα και με αυτήν την κατρακύλα του δολαρίου…Αν μπορέσω και συμμαζέψω λίγο τις σκέψεις μου που κυμαίνονται από αγανάκτηση ως σαρκαστική κατανόηση αναλόγως την περίσταση, θα γράψω σχετικά..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *