Πάτος, και πάλι

Athens remains the lowest scoring city in Western Europe, scoring 86.8 at position 79.

Mercer, Quality of Life Survery

Αθήνα διαμαντόπετρα στης Γης το δαχτυλίδι

Κωστής Παλαμάς
(ποιητής επιστημονικής φαντασίας)

Η Mercer είναι μια εταιρεία συμβούλων σε θέματα έμψυχου δυναμικού. Κάθε χρόνο αξιολογεί την ποιότητα ζωής σε διάφορες πόλεις στον κόσμο. Οι πληροφορίες που συλλέγει είναι πολύτιμες διότι με βάση την κατάταξη της Mercer διάφορες εταιρείες αποφασίζουν πού να ανοίξουν γραφεία και παραρτήματα όπου να προσελκύσουν αξιόλογα στελέχη με βάση την ποιότητα ζωής.

Για το 2005 η Αθήνα πιάνει τον πάτο της Δυτικής Ευρώπης, διάκριση που διατήρησε το 2004 και το 2003.

Τα κριτήρια για την κατάταξη περιλαμβάνουν πολιτικούς, κοινωνικούς, οικονομικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες, την προσωπική ασφάλεια και υγεία, την παρεχόμενη παιδεία, τις υπηρεσίες μεταφορών, και άλλες δημόσιες υπηρεσίες. Ως βαθμολογική βάση με 100 μονάδες θεωρείται η Νέα Υόρκη. Η Αθήνα έπιασε 86,8 μονάδες. Η Ζυρίχη, ως πρώτη πόλη στην κατάταξη, έπιασε 108,2 μονάδες.

Τόσα χρήματα ξοδεύτηκαν για την μεγαλύτερη μωροφιλοδοξία της Ελλάδας, τους Ολυμπιακούς δηλαδή, και η Αθήνα παραμένει ο τσαντίρ-μαχαλάς της Ευρώπης. Δοξάστε μας!

Και ποιά είναι παρακαλώ η πολιτική του Δήμου Αθηναίων για την πόλη; Η σχετική ιστοσελίδα είναι κενή περιεχομένου, ως σήμερα τουλάχιστον. Δεν ίδρωσε το αυτί τους το 2003 και το 2004 και το 2005, σιγά μην ιδρώσει τώρα. Ξανα δοξάστε μας!

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *